.Κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα βλέπουν οι New York Times

Μεγάλη αστάθεια στην Ελλάδα βλέπουν οι New York Times, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο, εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times, τον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Νίκο Κωνσταντάρα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσή Αυγής οδηγούν τη χώρα σε πολιτική αστάθεια και εθνικό διχασμό, ενώ γίνεται λόγος για έναν νέο εμφύλιο ύστερα από δεκαετίες.

«Οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις τρέφονται από την τωρινή μιζέρια και βασίζονται σε βαθιές ιστορικές ρίζες διχασμού», επισημαίνεται στο άρθρο.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη των πολιτών με υποσχέσεις πως θα επαναφέρουν όλα όσα έχουν χαθεί στα χρόνια της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. 

Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, αλλά παράλληλα θα έχουν ως αποτέλεσμα και ένα αποτέλεσμα το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερο κατακερματισμό, διαίρεση και αστάθεια», αναφέρουν οι NYT. 

Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο, με τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς να ενισχύονται και να ετοιμάζονται για σύγκρουση και με το Κέντρο να αγωνιά να διατηρηθεί, μπορεί να δούμε αυτό το οποίο μας φαινόταν απίθανο μέχρι πρόσφατα: Ένα νέο εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες ειρήνης και προόδου. 

Αν και μια στροφή στην πολιτική βία δεν είναι επικείμενη, το σκηνικό είναι στημένο με τέτοιο τρόπο, που πολλά εξαρτώνται από το τι θα διαλέξουν να κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν τα όπλα, καταλήγουν οι NYT.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.