.Παρουσία του ΠτΔ ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία χιλιάδων πιστών γιορτάζεται στην Τήνο η Μεγαλόχαρη. Παρόντες στο νησί της Παναγίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, επιβιβάστηκε στην τορπιλάκατο Σταράκης, από όπου κατευθύνθηκε στα ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου και στο σημείο του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού Έλλη, πριν από 75 χρόνια τον Δεκαπενταύγουστο του 1940.

 Ο Προκόπης Παυλόπουλος έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο του Έλλη, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη... περισσότερα »

.Τρείς λέξεις μόνο: Ξευτίλα, συντριβή, πανωλεθρία!

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ρητά πριν και μετά τις εκλογές: ·Ότι βάζει *τέλος στα Μνημόνια*. Στην πραγματικότητα επέστρεψε σε νέο Μνημόνιο. ·Ότι *δεν υπήρχε περίπτωση grexit*. Τώρα διακηρύσσει ότι οι δανειστές ετοίμαζαν grexit! 

·Ότι μπορούσε να επιτύχει *νέα συμφωνία χωρίς Μνημόνιο λιτότητας*. Δηλαδή νέα δανειακή σύμβαση χωρίς «προαπαιτούμενα» και όρους. Τώρα δέχθηκε *χειρότερα υφεσιακά* μέτρα απ’ όσα πέρασαν όλα τα προηγούμενα «μνημονιακά» χρόνια!

 ·Ότι *«θα βαρούσε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές»*. Τώρα του στέλνουν τους νέους μνημονιακούς όρους σε emails και τους ψηφίζει στη... περισσότερα »

.Σιγά η πατρίδα κοιμάται…

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα φτάναμε να ψηφίζονται τα μνημόνια από όλα τα κόμματα, ότι όλοι θα ήταν μνημονιακοί και με τη βούλα και ότι αντιπολίτευση θα έκανε ο… Μιχαλολιάκος, η φίλη του Ζωή και ο Π. Λαφαζάνης; 

Ποιος θα φανταζόταν πέντε χρόνια πριν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος με τέτοιο τρόπο και σε τέτοια ένταση και έκταση; 

Αλλά το κυριότερο. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο ελληνικός λαός θα βρισκόταν σε τόσο μεγάλη αφασία ώστε ακόμη και μπροστά στον γκρεμό να νομίζει ότι δεν κινδυνεύει και να συνεχίζει να λειτουργεί σα να μη συμβαίνει τίποτε; Εντάξει, ο λογα... περισσότερα »

.Ποιοι θα πληρώσουν το «λογαριασμό» του μνημονίου και πόσο

Αλλαγές σε φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα μέτρα που θα επηρεάσουν το πορτοφόλι των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το πρωί της Παρασκευής και μερικές ώρες αργότερα επικυρώθηκε από το Eurogroup, όπου επισφραγίστηκε η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα. 

Από τους μεγάλους χαμένους είναι οι αγρότες, εξαιτίας της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο αλλά και την αύξηση της προκαταβολής φόρου. Αλλαγές όμως έρχονται και στο ασφαλιστικό. Με βάση τα μέτρα, το «Βήμα» έβγαλε το... λογαριασμό του τρίτου μνη... περισσότερα »

.Τι πήρε η Αθήνα στο Eurogroup..... Πώς θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων 26 δισ. ευρώ

Το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. 

Το δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή του μνημονίου είναι μέχρι 86 δισ. ευρώ, ενώ η πρώτη εκταμίευση ύψους 26 δισ θα δοθεί σε δόσεις και μόνο μετά την ολοκλήρωση και περαιτέρω προαπαιτούμενων μέχρι τον Οκτώβριο.

 Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν εκταμιευθεί 13 δισ. ευρώ για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας Όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτοί έχουν μειωθεί δραστικά. Έτσι για το ... περισσότερα »

.Ο κύβος ερρίφθη για κάλπες – εξπρές... Οι πιθανότερες ημερομηνίες για να στηθούν κάλπες

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη μη υπερψήφιση της συμφωνίας από 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την έγκριση του μνημονίου από το Eurogroup, κάτι που επιθυμούσε άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας για να προχωρήσει το σχεδιασμό του. Η έγκριση από την ελληνική Βουλή του τρίτου μνημονίου, αλλά

 και η συμφωνία με τους Ευρωπαίους φέρνει καταιγίδα πολιτικών εξελίξεων και θέτει σε εκλογικό συναγερμό την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού φαντάζει απίθανο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, αν τελικά τη ζητήσει. Η κυβέρνηση έχασε το όριο των 120 βουλευτών, που η ίδια ... περισσότερα »

..Όλα όσα έρχονται για τους Έλληνες με το νέο μνημόνιο... Ένα προς ένα τα μέτρα

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και εγκρίθηκε από το Eurogroup. Από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η εφαρμογή του θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. 

Αλλάζουν φορολογικές ρυθμίσεις, η λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου, οι κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ενώ προβλέπονται και έφοδοι της εφορίας σε σπίτια. *Αναλυτικά τα μέτρα που έρχονται είναι τα εξής:* *Τα 38 προαπαιτούμενα του Άρθρου 1 της νέας συμφωνίας είναι τα εξής:* *1.* Αλλαγές στον Πτωχευτικ... περισσότερα »

.Σοκ! Κάτω από το όριο των 400 ευρώ η κατώτατη σύνταξη: Ποιους αφορά

*Κάτω από το όριο των 400 ευρώ καθορίζεται με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους.* 

*Συγκεκριμένα το όριο από τα 486 ευρώ καθορίζεται στα 392,7 ευρώ για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.

* Όπως γράφει η Ημερησία, ταυτόχρονα όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 3... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.