.Βενιζέλος: Η τρίτη εντολή κρίνει τη χώρα

Με άρθρο του στην εφημερίδα «το Καρφί» με τίτλο «Η τρίτη εντολή κρίνει τη χώρα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να θέσει το διακύβευμα της επομένης των εκλογών, 

σημειώνοντας πως «το ερώτημα είναι εάν θα κάνουμε το ένα βήμα μπροστά για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο, την επιτήρηση της τρόικας, έτσι ώστε να πάμε στο νέο καθεστώς, το πολύ πιο χαλαρό, πολύ πιο φιλικό, της προληπτικής πιστωτικής γραμμής και να επανέλθουμε στις αγορές, στην ομαλότητα. 

Ή εάν θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν όσα κερδίσαμε με θυσίες, με κόπους του ελληνικο...περισσότερα »

.Εντόπισαν στο Παγκράτι δίκτυο τζιχαντιστών

Tουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων αραβικής καταγωγής –προερχόμενα κυρίως από τη Συρία– έχει προσαγάγει τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το Παγκράτι. 

Φέρονται ύποπτοι για τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο που οδήγησε και στην επιχείρηση με δύο νεκρούς της βελγικής αστυνομίας στην πόλη Βερβιέ πριν από δύο ημέρες. 

Ανάμεσα στους προσαχθέντες, όπως αναφέρει το*vima.gr* , που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και εικάζεται ότι ήταν στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και ο διαβόητος βέλγος τζιχαντιστής κα...περισσότερα »

.Σε κοκκινο συναγερμό η ΤτΕ για την εξαίρεση των ελληνικών τίτλων από την ΕΚΤ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά το δημοσίευμα του Der Spiegel ότι η Ελλάδα δεν θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. Όπως λένε πηγές από την ΤτΕ το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόφαση και δεν έχει κλείσει οριστικά. 

Η Ελλάδα δεν θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση των κεντρικών τραπεζιτών της Φρανκφούρτης, ελληνικά ομόλογα τα οποία αντιμετωπίζονται ως σχεδόν «σκουπίδια», δεν πληρούν τα απαρα... περισσότερα »

.Σαμαράς: Ποιους φόρους θα μειώσω, πότε και πόσο

Τους φόρους που θα μειώσει, πόσο και πότε, αναλύει με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα, προαναγγέλλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι:

-Από το 2015 θα μειωθεί η φορολογία στα επιχειρηματικά κέρδη. Από το 25% που είναι σήμερα θα πέσει 3% την πρώτη χρονιά και 4% τα επόμενα χρόνια με στόχο να φτάσει στο 15%.

-Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2015. Η πρώτη μείωση θα είναι 7% και στα επόμενα έτη θα γίνουν νέες μειώσεις. Συγκεκριμένα θα πέσει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα.

.Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, εγγυώμαι τις καταθέσεις

Την σιγουριά του για την εγγύηση των καταθέσεων μπροστά στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι 

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, εγγυώμαι τις καταθέσεις των Ελλήνων». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «οι καταθέσεις είναι εγγυημένες τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ΕΚΤ. 

Οι ελληνικές τράπεζες πριν από 2 μήνες πέρασαν με μεγάλη επιτυχία τα stress tests. Δεν περνάει λοιπόν η κινδυνολογία που επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαό... περισσότερα »

.«Η δική μας κυβέρνηση δεν παίζει με το Grexit»...Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα πάμε συγκρουσιακά στη διαπραγμάτευση

«Η δική μας κυβέρνηση δεν παίζει με το Grexit. Δεν θα αφήσει ούτε υπονοούμενο. Δεν θα πάει στη διαπραγμάτευση συγκρουσιακά, δεν θα μπλοφάρει» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η γένεση της μνημονιακής Ελλάδας». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις από το κοινό, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως «υπάρχουν καινοτόμες, έξυπνες μορφές δημοσιονομικής μηχανικής για τη λύση του προβλήματος (σ.σ. του ελληνικού χρέους). Αυτό που δεν υπήρξε ως τώρα, είναι μια κυβέρνηση να το διαπραγματευτεί».... περισσότερα »

.Νέα εξάμηνη παράταση του μνημονίου εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης συζήτησαν χθες Πέμπτη το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας κατά έως και έξι μήνες, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να διεξαχθούν συνομιλίες με την όποια νέα κυβέρνηση στην Αθήνα όσον αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και με τι θα αντικατασταθεί αυτό. 

Το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη παραταθεί κατά δύο μήνες, τυπικά ολοκληρώνεται στα τέλη του Φεβρουαρίου. Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας ήλπιζε να αντικατασταθεί με μια γραμμή πιστώσεων με ενισχυμένους όρους (ECCL)... περισσότερα »

.Γιατί Alpha και Eurobank προσέφυγαν στον ELA για ρευστότητα

Δυο από τις 4 συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, επιβεβαιώνουν ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με στελέχη αμφότερων των τραπεζών, με τα οποία που επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δυο πιστωτικά ιδρύματα δεν προτίθενται να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που μπορούν να εξασφαλίσουν μέσω του του ELA, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς διαθέτουν εχέγγυα για χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, αλλά η σχετική αίτηση έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους και λόγω των συνθηκών που έχουν διαμ... περισσότερα »

.Νέο «όχι» από Σόιμπλε στο κούρεμα του χρέους

Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν.

 Επαναλαμβάνει δε ότι οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές. «Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Ο Έλληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ε... περισσότερα »

.Μπορεί να «κόψει» χρήμα η Ελλάδα;

Η δήλωση της Ραχήλ Μακρή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει μόνος του 100 δισ. ευρώ αν χρειαστεί βρίσκεται μοιραία στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν πραγματικά μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει ευρώ. Η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει και ήδη τυπώνει ευρώ. 

Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να κόψει 100 δισ. ευρώ με τις μήτρες που βρίσκονται που βρίσκονται στο Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών. Συγκεκριμένα οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος έχουν το δικαίωμα να τυπώσουν ευρώ εκτός ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάνοντα...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.