.Τρία εμπόδια στη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό

*Πριν από λίγες* ημέρες σε συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας «ξεκαθάρισε», τρόπος του λέγειν, το ζήτημα των συμμαχιών: Ούτε με ΑΝΕΛ, ούτε με Ποτάμι, και φυσικά ούτε με ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που λογικά οδηγεί στο σύνθημα «αυτοδυναμία ή θάνατος». 

Ή μήπως όχι; Σε εκείνο το αποκαλυπτικό μέιλ που έστειλε η «Μέριλ Λιντς» μετά τη συνάντηση με τους κ. Σταθάκη και Μηλιό στο Σίτι -το μέιλ που επιβεβαίωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-, οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν αυθόρμητα στη σχετική ερώτηση ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι! *Ποιον πιστεύουμε*; Τον αρχηγό στις δημόσιες τοποθετήσ...περισσότερα »

.Ρίσκο εκλογής χωρίς συμφωνία...

*Η* *συζήτηση* για τον προϋπολογισμό ήταν εμφανώς μια «συζήτηση αμηχανίας» εν όψει εξελίξεων, που το βράδυ της Κυριακής δεν είχαν ακόμα «σταθεροποιηθεί». Δεν υπήρχε πλαίσιο. Εξ ου και οι.. σκιαμαχίες, οι «πυροβολισμοί στον αέρα», οι «ντροπαλές εξομολογήσεις» ορισμένων βουλευτών και το «ποτ πουρί» της θεματολογίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης. 

Ηταν σε κάθε περίπτωση μια κοινοβουλευτική διαδικασία εν αναμονή του Eurogroup και της συνάντησης Βενιζέλου - Σόιμπλε την Τετάρτη στο Βερολίνο. Ελειπε ο «οδικός χάρτης». *Τελικά* από το Eurogroup προέκυψε ένα πλαίσιο εξελίξεων, με πολλά α... περισσότερα »

.Η ώρα της ευθύνης

*Είναι* αναμφισβήτητη η κρισιμότητα της περιόδου την οποία διερχόμαστε. Και ίσως ποτέ άλλοτε τόσο διαφορετικοί οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που καλούμαστε να υπερβούμε ως λαός για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε εμπλακεί τα τελευταία χρόνια. 

*Θα ήταν* ευτύχημα αν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είχαν συναινέσει σε μια κοινή προσπάθεια απαλλαγής από τα δεσμά του Μνημονίου και χάραξης της πορείας προς το μέλλον. Δεν στάθηκε, όμως, δυνατό και μήνες τώρα η χώρα ζει υπό την απειλή μιας παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας. *Χθες* η κυβέρνηση αποφάσισε...περισσότερα »

.«Ο Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα»

Με τίτλο «Την επόμενη εβδομάδα η κρίσιμη προεδρική ψηφοφορία--πολιτικό στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση» το πρακτορείο ειδήσεων *Reuters* σε τηλεγράφημά του, από την Αθήνα, αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σχετικά με την προεδρική εκλογή. 

Το πρακτορείο εκτιμά ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να επισπεύσει την διαδικασία αποσκοπεί στον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρέμεται επί μήνες πάνω από τη χώρα. Σημειώνει ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την εκλογή Προέδρου, με τον πρώτο γύρο να πραγματοποιείται στις 17 Δεκεμβρίου αντί στις 15 Φεβρουαρίου, όπω...περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων

«Απονενοημένο διάβημα της κυβέρνησης, να επισπεύσει τις εκλογές» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από την κυβέρνηση.

Μιλώντας σε εκδήλωση- παρουσίαση της ΕΕΚΕ για τον Τουρισμό και του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «παραδοχή από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο» και τόνισε: 

«Η επίσπευση των διαδικασιών για τη προεδρική εκλογή από μια Βουλή πολιτικά απονομιμοποιημένη, αλλά και αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που απαιτεί ο νομοθέτης για την εκλογή ΠτΔ, ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων» και ότι «το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: 

«Η επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που επί της ουσίας εδώ και καιρό ζητά η αντιπολίτευση, με τη κυβέρνηση να το αρνείται ως δήθεν πρόταση αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας, έγινε χθες πρωτοβουλία της κυβέρνηση εξ ανάγκης και όχι από επιλογή. 

Γιατί η πολιτική της έχει φτάσει πια σε καταστροφικά αδιέξοδα. Γιατί η αντίδραση της κοινωνίας σ' αυτή την πολιτική έχει προσλάβει καθολικό χαρακτήρα. Ο λαός και οι πολίτες είναι που υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση σ' αυτή την αναδίπλωση και τη φυγή προς τα μπρος. Κι από την άποψη αυτή, η επίσπευση των εξελίξεων αποτελεί μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

.Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή – αν χρειαστούν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δημόσια δήλωσή του. Με την εκλογή θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Δήμα ως την καλύτερη επιλογή. 

Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας». Όπως ανέφερε, η απόφαση να επισπευτεί η προεδρική εκλογή ελήφθη προκειμένου να απομακρυνθεί αυτή... περισσότερα »

.Ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια του νομού Κορινθίας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστημίο Αθηνών και Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στη Διεθνή Τράπεζα του ΟΗΕ ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. 

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Το 1977, εξελ... περισσότερα »

.Πώς η εκλογή Προέδρου... οδήγησε σε δίμηνη παράταση του Μνημονίου

Επισφαλέστερη καθίσταται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας από την κυβερνητική απόφαση για δίμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης σε συνδυασμό με επίσπευση της προεδρικής εκλογής. 

Από την στιγμή που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να επιταχύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε η Ελλάδα να ζητήσει μεγαλύτερη παράταση από το Eurogroup, όπως πρότεινε αρχικώς η Γερμανία, ώστε να μην κινδυνεύει σε περίπτωση προώρων εκλογών να βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο». Πρέπει να σημειωθεί πως μέσω της δίμηνης παράτασης η Ελλάδα δεν χάνει τη χαμηλότοκη δόση του 1,8 δισ. ευρώ από το ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Το νέο έτος θα φέρει κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίσπευση των διαδικασιών αποτελεί μία σημαντική νίκη του λαού» τόνισε στο πρώτο σχόλιό του για την πρόωρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τον τουρισμό, άνοιξε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η επίσπευση των διαδικασιών αποτελεί παραδοχή πολιτικού αδιεξόδου για τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε εξ ανάγκης και όχι κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, ενώ υπενθύμισε ότι την επίσπευση των διαδικασιών ζητά εδώ και καιρό η ... περισσότερα »

.«Κραχ» στο χρηματιστήριο

Εικόνα «ξεπουλήματος» παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, στον απόηχο της επίσπευσης της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές. 

Ο κίνδυνος για επιστροφή της Ελλάδας στην πολιτική αβεβαιότητα αυξάνει το ρίσκο της χώρας οδηγώντας σε μαζικές πωλήσεις μετοχών από ξένους επενδυτές κυρίως, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν ελεύθερη πτώση. Η πτώση των τιμών των μετοχών έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και τέτο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.