.Απευθείας διάλογο με τους πολίτες του Δήμου Ζωγράφου άνοιξε η νέα δημοτική αρχή.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ* *Δίψα για ενημέρωση και συμμετοχή στα κοινά* *Απευθείας διάλογο με τους πολίτες του Δήμου Ζωγράφου άνοιξε η νέα δημοτική αρχή.* *Μαζική, ζωντανή και αποδοτική η πρώτη τοπική συνέλευση στα Άνω Ιλίσια* 

Με εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά επισφραγίστηκε η πρώτη τοπική συνέλευση στο Δήμο Ζωγράφου, που έγινε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στα Άνω Ιλίσια. 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των δημοτικών σχολείων του Αγίου Γερασίμου, η Δήμαρχος *Τίνα Καφατσάκη*, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου *Χρήστος Κλαδευτήρας* και οι Αντιδήμαρχοι *Χάρ... περισσότερα »

.«Από τους βαρβάρους στον Χίτλερ και από αυτόν στη Μέρκελ!»

Εκδηλα ανήσυχη είναι η δεξιά γερμανική εφημερίδα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» για το πώς εξελίσσεται η εικόνα της Γερμανίας στην Ευρώπη. 
«Πώς στην Ιταλία οι εντάσεις γύρω από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δηλητηριάζουν τη διάθεση εναντίον της Γερμανίας» υπογράμμιζε ο υπότιτλος προχθεσινού ρεπορτάζ της, το οποίο παρουσίαζε απόψεις που εκτέθηκαν σε συνάντηση Γερμανών και γερμανόφιλων Ιταλών ιστορικών στην Πάδοβα. 
«Η σχέση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία από την επανένωση της Γερμανίας ως την κρίση του ευρώ» ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου. Στόχος τ...περισσότερα »

.Bloomberg: «Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία»

Η πίεση που ασκεί η τρόικα στην Ελλάδα για περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση της ευρωζώνης, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg σε άρθρο γνώμης, με τίτλο: «Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου: «Οι πιστωτές της Ελλάδας δοκιμάζουν ξανά τις αντοχές της χώρας. 

Αν συνεχίσουν να πιέζουν, θα μπορούσαν να διασπάσουν την ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν καταστροφικό και για τους ίδιους και για την Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στο αδύνατο και να βρουν τρόπο για να ... περισσότερα »

.«Βόμβα» από Γιώργο Παπανδρέου

«Βόμβα» στα θεμέλια της Χαριλάου Τρικούπη έριξε πριν από μερικά λεπτά ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος με ανακοίνωση που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο ίντερνετ ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή του προέδρου από τη βάση. *Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:* 

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως είχε ήδη δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του απέστειλε σήμερα, την πρότασή του για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Κινήματος. Στην πρότασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει: Η πρότασή ... περισσότερα »

.Νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός 2015

Νέους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή. Περίπου 900 εκατ. ευρώ από τους πρόσθετους φόρους θα προέλθουν από έμμεσους φόρους, ενώ αίσθηση προκαλεί πως οι φόροι ακινήτων θα αυξηθούν εκ νέου το επόμενος έτος. 

Ειδικότερα, τα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού 2015 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 50,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,4% σε σχέση με φέτος. Από αυτά τα 21,88 δισ. ευρώ θα προέλθουν από άμεσους φόρους και τα 25,1 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους. Οι έμμεσοι φόροι το επόμενος έτος θα είναι κατά 3,8% αυξημένοι σε σχέση με φέτος... περισσότερα »

.Χαρδούβελης: Θέμα πολιτικής απόφασης η επιστροφή της τρόικας

«Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση αλλά πιέζουν για τον προϋπολογισμό. Έχουνε κάνει λάθη», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Είπε ακόμη ότι η τρόικα δεν δίνει ποσό για το «δημοσιονομικό κενό».

Στην ερώτηση πότε επιστρέφει η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αν θέλει μπορεί να έρθει σε μια ημέρα».

Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

.Δημοσκόπηση... έκπληξη για Ποτάμι και προεδρική εκλογή

Προβάδισμα 4,3% του ΣΥΡΙΖΑ(23,9%) έναντι της Ν.Δ(19,6%) στην πρόθεση ψήφου καταγράφει μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της «Αγοράς».

Στην εκτίμηση ψήφου η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων διευρύνεται στο 5,5%. Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των ψηφοφόρων πάντως, τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων τον Φεβρουάριο με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Τρίτο κόμμα στη σειρά προτίμησης του εκλογικού σώματος, βάσει των αποτελεσμάτων για την πρόθεση ψήφου, αναδεικνύεται το «Ποτάμι» (7,5%), τέταρτο το ΚΚΕ (5%), ενώ αποδυναμωμένο καταγράφεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά υπερβαίνουν το εκλογικό μέτρο (3,1%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 22%. 

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30,6 έναντι 25,1 της Νέας Δημοκρατίας. Το «Ποτάμι» βρίσκεται στο 9,6%, το ΚΚΕ στο 6,4%, η Χρυσή Αυγή στο 6,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,1% και οι ΑΝ.ΕΛ. στο 4%. 

Όσο για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, το 52,3% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δε θα τα καταφέρει, ενώ το 40,8% πιστεύει πως θα συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

.Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση σε έως και 100 δόσεις. Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται πως η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα, η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου αναφέρει πως υποχρεωτικά στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη... περισσότερα »

..«Η Ελλάδα πρέπει 1 Ιανουαρίου να έχει ένα ασφαλές νέο καθεστώς, χωρίς μνημόνιο»

«Στις 31 Δεκεμβρίου τελειώνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα ασφαλές νέο καθεστώς, χωρίς μνημόνιο, χωρίς τρόικα, αλλά με θώρακα και με λεφτά στην άκρη αν χρειαστούν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Πρέπει, λοιπόν, να κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση μέχρι το επόμενο Eurogroup, μέχρις ότου παρουσιαστούν ανάγκες, σε κάθε περίπτωση πριν την εκλογ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.