Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Φεστιβάλ Hip hop για την ενίσχυση του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Μαζεύουμε τρόφιμα για τους άπορους συνδημότες μας μέσα από μια μουσική εκδήλωση της νεολαίας με Hip hop συγκροτήματα τα οποία και ευχαριστούμε για την αφιλοκερδώς συμμετοχή τους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τερζάκη στις 26 Οκτωβρίου.
Συμμετέχουν:
Σκεπτόμενο μυαλό, Zyan & Tozi, alfa-tetragono, Οραματιστές, Nakama, dj vencio, Επώδυνος, Σήμα κινδύνου, Deron Derogation, Λόρδος, Χαμ, DJ Moment, Αστερισμοί, S.P.V., Omiros, Black humor, crew, Διακίνηση Στίχων, Hippie lou, Ald, Tozi, Fliper, Enzo, 
Vova, South prisoner

.Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση

Επανέρχεται από την ερχόμενη Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, η ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο Αθηναίων. Θα λειτουργεί με υπαλλήλους που δεν θα φορούν στολή, αφού πλέον έχει καταργηθεί η δημοτική αστυνομία, αλλά θα φέρουν ειδική ταυτότητα σε ευκρινές σημείο.
Για την επανέναρξη της λειτουργίας του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει ήδη ξεκινήσει ενημέρωση των οδηγών μέσω σημειωμάτων στα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα παράνομα.

Οι υπάλληλοι εκτός από την επιτήρηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούν να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.  

.Εγκρίθηκε η προγραμματική συμφωνία

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
   Το κείμενο που είναι κωδικοποιημένο σε 43 σημεία αρχίζει με την επισήμανση ότι ορίζοντας διακυβέρνησης είναι πάντα η τετραετία, και στόχος είναι η απαλλαγή από το μνημόνιο μέσα από την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας. 

Ξεκαθαρίζεται ότι μετά το πρωτογενές πλεόνασμα η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα οριζόντια μέτρα  και αναφέρεται ότι η προγραμματική συμφωνία είναι παράλληλα και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

   Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές, και τις διαφορετικές εκτιμήσεις τους για κρίσιμες περιόδους του παρελθόντος, συνεργάζονται στην παρούσα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης έχοντας πλήρη αίσθηση της ιστορικής υποχρέωσής τους να διασφαλίσουν τη σταθερή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ και την οριστική έξοδό της από την κρίση.

.Ο Δημ. Κουτσούμπας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων

«Το ΚΚΕ θα αντιταχθεί σε όλα αυτά, σε μια στιγμή όπου η κρίση βαθαίνει, τα προβλήματα μεγαλώνουν, ο λαός στενάζει και λέει "δεν πάει άλλο"», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τα περί των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Γιατί ξέρουμε τον πλούτο που υπάρχει και πού πάει. Μόνο 505 Έλληνες αυτήν τη στιγμή έχουν πάνω από 60 δισ. ευρώ την ώρα που ο λαός πεινάει. Μόνο 8.000 Έλληνες είναι εκατομμυριούχοι. 

Πρόσφατα διαβάσαμε και όσα συμβαίνουν στη δημόσια υγεία. Στον "Ευαγγελισμό" προχθές, λόγω εφημερίας, 53 ράντζα κατέκλυσαν το νοσοκομείο. Αυτή είναι η δημόσια υγεία. Ο λαός "την πληρώνει" σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.α», συμπλήρωσε.

.Βούτσης: Δε θεωρώ σωστή τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Αποστάσεις από τη διαφοροποίηση της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, τήρησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Προφανώς δεν τη θεωρώ σωστή (σ.σ.: τη στάση της)», απάντησε, ερωτηθείς σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha και απέδωσε τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου στη διατύπωση δύο συγκεκριμένων άρθρων.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ψήφισε την τροπολογία, παρά τη ριζική του διαφωνία με αυτήν, ο Νίκος Βούτσης υπενθύμισε ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε διαφοροποιηθεί και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι το γεγονός πως τελικά ψήφισε την τροπολογία, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει.

.«Φρένο» στις πρόωρες συντάξεις για χιλιάδες εργαζόμενους

Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της «κατοχύρωσης» του δικαιώματος αποχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το μέτρο θα ισχύσει από το 2014 και στο τραπέζι βρίσκονται δύο σενάρια: 

1. Ουδείς για σύνταξη κάτω των 60 ή 62 ετών. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθούν άμεσα ως και 10 ή 12 χρόνια τα όρια ηλικίας που ισχύουν σήμερα για τη συνταξιοδότηση από τα 50 σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ.

2. Μείωση των συντάξεων λόγω πρόωρης εξόδου πέραν του 30% που είναι σήμερα το ανώτατο όριο ποινής σε όσους αποχωρούν πρόωρα, παράλληλα με κούρεμα των προϋποθέσεων κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 

Η ποινή για πρόωρη έξοδο θα αυξάνεται για κάθε χρόνο που υπολείπεται από το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι το 67ο. Στην πράξη θα καταστήσει ασύμφορη την πρόωρη σύνταξη ως επιλογή από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς η μείωση της σύνταξης μπορεί να φτάνει και στο 60%.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τις πρόωρες συντάξεις αφορά περίπου 400.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες αλλά και ΙΚΑ, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα και με εκτιμήσεις παραγόντων των ίδιων των Ταμείων είτε έχουν κλειδώσει (κατοχυρώσει) 

το δικαίωμα για αποχώρηση ακόμη και από τα 52 (Δημόσιο - γονείς με ανήλικο παιδί) είτε έχουν θεμελιώσει, δηλαδή μπορούν ανά πάσα στιγμή να φύγουν από την υπηρεσία ή την εργασία τους, καθώς συμπλήρωσαν και το όριο ηλικίας, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λόγος που έστρεψε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην επιλογή να κόψει τις πρόωρες συντάξεις έχει να κάνει με δύο ζητήματα: 1. με τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα αυτά δεν θα είναι από νέα μείωση των κύριων συντάξεων και 

2. με το γεγονός ότι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα αποδώσει ένα σεβαστό ποσό από τα 2 δισ. ευρώ που εκτιμά η τρόικα ότι απαιτούνται με στοχευμένα μέτρα για να κλείσει η τρύπα του 2014 και μάλιστα χωρίς να φανεί αυτή η παρέμβαση ως μέτρο «μείωσης συντάξεων».

Η επιλογή να μη δοθεί σύνταξη σε κανέναν ασφαλισμένο κάτω των 62 ετών θα αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη καθώς θα εξοικονομηθούν περί τα 500 - 600 εκατομμύρια ευρώ από το 30% των ασφαλισμένων που δεν θα κατορθώσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο προβλέπει μεγαλύτερη μείωση της σύνταξης για πρόωρη σύνταξη πριν από τα 60 ή τα 62. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται στην πράξη μια νέα κατηγορία μειωμένων συντάξεων δεδομένου ότι σήμερα το 62ο έτος είναι η ηλικία που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος με μειωμένη σύνταξη κατά 6% για κάθε έτος που υπολείπεται από το 67ο.

Το μέγιστο ποσοστό μείωσης εξαντλείται στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου (στα 62 αντί 67) με περικοπή σύνταξης 30%. Με βάση τους μεταβατικούς όμως όρους συνταξιοδότησης που ισχύουν στο ασφαλιστικό, όσοι φεύγουν πρόωρα σε σύνταξη στα 50 ή στα 57 έχουν και αυτοί την ίδια μείωση με όσους αναγκάζονται να φύγουν το νωρίτερο στα 62.

Έτσι σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η ποινή μείωσης της σύνταξης λόγω πρόωρης εξόδου να ξεπερνά το 30% και, για παράδειγμα, να επιβάλλεται 6% μείωση για κάθε έτος που υπολείπεται του 67ου.

Δηλαδή μια ασφαλισμένη που αποχωρεί στα 57 να έχει μείωση 6% όχι με βάση το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών, που σημαίνει τελική σύνταξη με μείωση 50% ή 60%.

Το ανώτατο όριο μείωσης σήμερα για την περίπτωση της εν λόγω ασφαλισμένης είναι 30%. Αν ισχύσει το δεύτερο σενάριο, τότε δεν θα της απαγορευτεί η έξοδος στα 57, αλλά αν το αποφασίσει θα έχει μείωση 50%-60% στην τελική της σύνταξη αντί του 30% που είναι σήμερα το μέγιστο ποσοστό μείωσης.

Αν δηλαδή η πλήρης σύνταξη που δικαιούται είναι 900 ευρώ, θα πάρει 450 ή και 400 ευρώ, με πρόωρη σύνταξη στα 57. Έτσι τα υπόλοιπα 450 ευρώ θα μείνουν στα Ταμεία.

.Ασφυκτικές πιέσεις και πόλεμος νεύρων από την τρόικα

Το κρεσέντο πιέσεων από την τρόικα κορυφώθηκε χθες με «τελεσίγραφα» από τις Βρυξέλλες, γεγονός που προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Αθήνα.

Οι υπερβολικές και όψιμες απαιτήσεις των εταίρων μας μοιραία δημιουργούν συνειρμούς για «ύποπτες μεθοδεύσεις» σε μία περίοδο που η οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης, υποστηρίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Μάλιστα τονίζουν ότι η τρόικα σκληραίνει τη στάση αφότου η κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη θέση της ότι δεν θα λάβει πρόσθετα οριζόντια μέτρα.

Πηγές της Κομισιόν, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», διεμήνυσαν πως πρέπει να μπει λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014, με δραστικές περικοπές δαπανών, ενώ επανέλαβαν πως η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσει μετά τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και όχι τον  Απρίλιο, όπως είχε αποφασίσει το Eurogroup. 

Οι τοποθετήσεις αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες από την ελληνική κυβέρνηση και όπως είπε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «τον Ιούλιο είχαμε συμφωνήσει πως το δημοσιονομικό κενό ήταν μηδέν. πώς έγινε τώρα 2 δισ. ευρώ;». 

Πρόσθεσε πως στο μεσοδιάστημα οι μακροοικονομικοί δείκτες βελτιώθηκαν και ως εκ τούτου η παραδοχή της ελληνικής πλευράς για διαρθρωτικά μέτρα 500 εκατ. ευρώ το 2014 κλείνει το δημοσιονομικό κενό. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε πως στην πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του EuroWorking Group Τ. Βίζερ στην Αθήνα, δεν προέκυψε χάσμα στις εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό κενό. 

Στο πλαίσιο του «πολέμου νεύρων» εντάσσονται και οι συνεχείς αναβολές όσον αφορά την άφιξη της τρόικας. Αρχική ημερομηνία επιστροφής είχε δοθεί η 18η Οκτωβρίου, στη συνέχεια η 21η και μετά η 28η. Πλέον μιλάμε για τις αρχές Νοεμβρίου.  

Σε ό,τι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες, πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι ΕΛΒΟ και ΕΑΣ πρέπει να κλείσουν και επέμειναν στη λήψη πρόσθετων μέτρων 2 δισ. ευρώ από το 2014. 

Σημείωσαν επίσης ότι σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα η Ελλάδα αντέχει χωρίς την επόμενη δόση του 1δισ. έως την άνοιξη του 2014 και προειδοποίησαν πως η χώρα μας είναι αυτή που θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της κινητικότητας στο Δημόσιο. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους κόλπους της τρόικας υπάρχει κατανόηση ότι οι πρόσθετες παρεμβάσεις δεν θα πρέπει να θίξουν οριζοντίως μισθούς και συντάξεις αλλά θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες περικοπές δαπανών. 
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά πως «όταν μια χώρα έχει χρέος 175% του ΑΕΠ δεν υπάρχουν περιθώρια για κεϊνσιανές ευαισθησίες». 

Οι συζητήσεις για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα μπορούν να ξεκινήσουν επισήμως μόνο αφότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και προσδιοριστεί επακριβώς το ύψος του όποιου ενδεχόμενου κενού. 

Παρά την αντίθεση της ΕΚΤ η Ευρωζώνη φέρεται αποφασισμένη να επιμείνει στην κάλυψη του κενού μέσω της διάθεσης αποθέματος του ΤΧΣ ή μετακύλισης ομολόγων που κατέχουν ελληνικές τράπεζες.

.Σε πρώτο πλάνο η ανεργία στη Σύνοδο Κορυφής

Με έμφαση στην κοινωνική διάσταση και στο πρόβλημα της ανεργίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις 24 και 25 Οκτωβρίου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αναζητώντας τρόπους για την ενίσχυση του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών. Ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται εξάλλου το ζήτημα των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Η οικονομική και κοινωνική πολιτική και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα συζητηθούν, την πρώτη ημέρα της Συνόδου, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των ηγετών, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στη συζήτηση αναμένεται να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. 

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Συνόδου του Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επαναλάβουν την ανάγκη να τεθούν σε λειτουργία τάχιστα τα εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων: να εφαρμοστούν δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου 2014 η Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ταμείο Εγγύησης για τους Νέους. 

Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση της οικονομίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, επί τη βάσει της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης, επισημαίνοντας ως σημαντικό βήμα προόδου, την υιοθέτηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού στις 15 Οκτωβρίου.

Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα αφιερωθεί, κατά κύριο λόγο, στο ζήτημα της μετανάστευσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για την πρόληψη τραγικών συμβάντων, όπως αυτό της Λαμπεντούζα, ενώ αναμένεται να αναζητηθούν λύσεις για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές εννέα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ζητούν να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, παράγραφος που θα επισημαίνει την ενίσχυση της Frontex (κοινοτική υπηρεσία για τη φύλαξη των συνόρων), καθώς και τη σύσταση ειδικής ομάδας δράσης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το αίτημα αυτό υποστηρίζουν μια ομάδα χωρών, κυρίως της Μεσογείου και ειδικότερα, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Κροατία. Στόχος των χωρών αυτών είναι, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, να καθοριστούν συγκεκριμένες δράσεις για την πιο αποτελεσματική χρήση της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση

.Κείμενο 43 σημείων ενέκριναν Σαμαράς-Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο άνδρες ενέκριναν το τελικό κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας, το οποίο, όπως αναφέρεται «...είναι συνέχεια, συμπλήρωση και επικαιροποίηση της προηγούμενης που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2012. Ορίζοντας διακυβέρνησης είναι πάντα η τετραετία, ενώ στο σύνολό της ή σε επί μέρους σημεία της είναι ανοικτή για συζήτηση με άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, πέρα από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, και παρουσιάστηκε συμφωνία και σε όλα τα οικονομικά ζητήματα.

Δείτε εδώ το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας

.Μεσόγειος, ο τάφος των απελπισμένων

Νίκος Μπίστης, Έθνος, 21/10/2013


Η επικαιρότητα έστρεψε τη ματιά της για 2-3 μέρες στα θύματα της Λαμπεντούζα. Οι εικόνες των τεράστιων αιθουσών με τα δεκάδες φέρετρα στη σειρά δεν (πρέπει να) άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Και μετά τι; Η Liberation σε μια πρόσφατη έρευνά της προσπάθησε με τη συνεργασία των ΜΚΟ να καταγράψει τις απώλειες σε ανθρώπινες ψυχές στους "δρόμους" της μετανάστευσης από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 

Στους δρόμους που η ελπίδα για ζωή συναντά τον θάνατο. Είναι 20.000 τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και επισημαίνει ότι "τα πτώματα που εντοπίζονται κρύβουν ενδεχομένως όλα αυτά που δεν έχουν ποτέ βρεθεί".

Πριν ακόμα φύγει από το κάδρο η ιστορία της Λαμπεντούζα, οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού. Αιτία της κινητοποίησης η Leonarda Dibrani, μια νεαρή κοπέλα από το Κοσσυφοπέδιο που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής και απελάθηκε. 

Δύο γεγονότα εκ πρώτης όψεως άσχετα, αλλά τελικά απολύτως συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τόπος κοινός η πλήρης έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης, εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι τα κονδύλια που παρέχονται από την ΕΕ στις χώρες υποδοχής για τη φιλοξενία και την απέλαση των οικονομικών μεταναστών συνιστούν πολιτική. 

Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια, η δε πολιτική να προσομοιάζει με αυτήν των χωματερών επειδή οι ακροδεξιοί έχουν επιβάλει την ατζέντα τους.

Πολύ σωστά η ελληνική προεδρία βάζει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα της μετανάστευσης και την αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου. 

Είναι καλή και η στιγμή. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Σουλτς ζήτησε να υπάρξει "δικαιότερη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης". 
Ο Ολάντ μετά τα τελευταία γεγονότα είναι με την πλάτη στον τοίχο, η ιταλική κοινωνία είναι ανάστατη από την Αριστερά ως τον Πάπα. 

Η συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου που την επικαλούμαστε στα δύσκολα και που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να συσπειρωθεί. 
Για ένα θέμα που αφορά ανθρώπινες ζωές. Επειδή τα φέρετρα δεν παρατάσσονται ούτε στην Αλεξάντερ Πλατς ούτε στην Πλας Κονκόρντ. 

Είναι στη Λαμπεντούζα, στο Γιβραλτάρ και στον βυθό του Αιγαίου. Και επειδή η Μεσόγειος από πηγή ζωής και πολιτισμού μεταλλάσσεται σε τάφο των απελπισμένων.

.Να σοβαρευτεί η τρόικα

Η διαπίστωση δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η στάση της τρόικας κάτι κρύβει. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις από τα συμφωνηθέντα πριν από τρεις μήνες. Αλλά η συμπεριφορά αυτή είναι υπονομευτική. Και καιρός είναι να σοβαρευτεί, επιτέλους, η τρόικα.
Είναι κρίσιμη η φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Εχει υποβληθεί σε πρωτοφανείς θυσίες, έχει επιτύχει δημοσιονομικές ανατροπές που δεν έχουν προηγούμενο, έχει υπερβεί τα όρια της αντοχής της, έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα ανοχής της και εύλογα αναμένει να μπει τέρμα στην ύφεση και τη λιτότητα και να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

Και αναμένει και κάτι άλλο: να τιμήσουν οι εταίροι και δανειστές μας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Επί δύο χρόνια ήμασταν μόνιμα και δικαιολογημένα κατηγορούμενοι για ασυνέπεια. Αλλά τώρα οι συνεπείς είμαστε εμείς και οι ασυνεπείς είναι εκείνοι. Και μάλιστα προκλητικά ασυνεπείς, αφού φτάνουν ακόμη και στο σημείο να αμφισβητούν όσα μέχρι πρότινος συνομολογούσαν και αποδέχονταν.


Δεν θα πρέπει συνεπώς ούτε ο Τόμσεν και η παρέα του αλλά ούτε και οι εντολοδόχοι τους να εκπλήσσονται για τις αμφιβολίες και τις υποψίες που προκαλεί η στάση τους. Ιδιαίτερα όταν έχουν προηγηθεί γεγονότα και καταστάσεις που ενισχύουν την υπόνοια ότι κάποια παιχνίδια επιχειρούνται σε βάρος μας και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τη διατήρηση της οικονομίας μας υπό ασφυκτικό έλεγχο μέχρι και το 2016. Τουλάχιστον.

Διότι δεν είναι δυνατόν να είναι τυχαίες και διάφορες άλλες επιεικώς αλλοπρόσαλλες καταστάσεις. Δεν γίνεται να μας πιέζει η τρόικα για ιδιωτικοποιήσεις και να μας κατηγορεί ότι καθυστερούμε και την ίδια ώρα να ακυρώνονται από τις Βρυξέλλες κλεισμένες συμφωνίες, όπως για τη ΔΕΠΑ με τους Ρώσους, ή να υπονομεύονται δρομολογημένες, όπως είναι του ΟΣΕ.


Ο ελληνικός λαός δικαιούται και αξιώνει να ανταμειφθούν οι θυσίες του. Είναι πια η ώρα για ανάπτυξη, για σταδιακή μείωση της ανεργίας και για επούλωση των πληγών που η ύφεση έχει ανοίξει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.