.Σενάρια για λέσχες προβληματισμού...

*Υπό τον γενικό* και αόριστο τίτλο «πολιτικές πρωτοβουλίες» από χθες το απόγευμα στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και ορισμένα από τη ΝΔ ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει, έτσι ώστε να αλλάξει τα αριθμητικά δεδομένα που υπήρξαν κατά τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Τι ζητούν ακριβώς; Tα αιτήματα ποικίλλουν ίσως και γιατί οι ίδιοι που θέτουν το ζήτημα δεν τον έχουν πολύ καθαρό στο μυαλό τους. Γενικά, φαίνεται πάντως ότι θέλουν να οριστεί από τώρα η ημερομηνία εκλογών το 2015 και με βάση αυτό το δεδομένο να ζητήσουν από ανεξάρτητους βουλευ...περισσότερα »

.Οι τελικές επιλογές

*Τελικά* οι ελπίδες για συναινετικές λύσεις διαψεύδονται και οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από διάφορες πλευρές μένουν χωρίς ανταπόκριση. Και είναι μια εξέλιξη η οποία, καλώς ή κακώς, δεν πρέπει να εκπλήσσει.

 Διότι μπορεί η συναινετική αντιμετώπιση των κρίσιμων εκκρεμών προβλημάτων του τόπου να είναι η ιδανικότερη, αλλά δεν φαίνεται ν' ανταποκρίνεται στους στόχους και τους σχεδιασμούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. 

*Ο ΣΥΡΙΖΑ* δεν έχει περιθώρια αποδοχής μιας λύσης που θα εξουσιοδοτούσε την κυβέρνηση να διαχειριστεί το θέμα της διαπραγμάτευσης της εξόδου από το Μνημόνιο, διότι έ...περισσότερα »

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ αποτυπώνει έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue, και η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5% (38,5% τον Νοέμβριο) και η ΝΔ 29,5% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (8,5%).

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ, επίσης με 6% (5%), όπως και η Χρυσή Αυγή με 6% (6%). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 3,5% (3%) και η ΔΗΜΑΡ 1% (1%). Τα Λοιπά συγκεντρώνουν 3% (4,5%).

Στην παράσταση νίκης για τις βουλευτικές εκλογές (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 68% (68% τον Νοέμβριο) έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 20% (22%).

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 - 17 Δεκεμβρίου 2014.

.Μήνυση Σαμαρά για τα λεγόμενα Χαϊκάλη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση με αφορμή όσα είπε απόψε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

.Πιέσεις... εντός και εκτός Μαξίμου για πρωτοβουλίες Σαμαρά

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες δύο ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα κυβερνητικά στελέχη να είναι με το όπλο παρά πόδα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι διεργασίες που γίνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι έντονες. 

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μετρούν τα κουκιά για τη δεύτερη ψηφοφορία εν όψει της εκλογής Προέδρου μέσα σε ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα και με την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της καυτής πατάτας της πρώτης ψηφοφορίας να είναι ανοιχτή. Οι σχέσεις με τον έτερο κυβερνητικό πόλο βρίσκονται στο ναδίρ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Όλοι ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου συζητήθηκε το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δις ευρώ για την ανάπτυξη στην ΕΕ. 

Το πακέτο Γιούνκερ είναι φιλόδοξο και άμεσα υλοποιήσιμο και όλοι το χαιρετίσαμε ως ένα πακέτο με πολιτικό συμβολισμό και ως πρωτοβουλία που δείχνει την στροφή της Ευρώπης από μία περίοδο ύφεσης προς την ανάπτυξη. 

Πρόσθεσε ότι σηματοδοτεί την μετάβαση σε μία νέα περίοδο για τη ΕΕ όπου η ανάπτυξη θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το τρίπτυχο δημοσιονομική προσαρμογή διαρ... περισσότερα »

.«Στα σκαριά» οι συμμαχίες στο ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία

Με την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να προεξοφλείται στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει όλους τους κομματικούς μηχανισμούς της Κουμουνδούρου σε κατάσταση συναγερμού για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας. 

Από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι η αυτοδυναμία δεν σημαίνει αναγκαστικά και μονοκομματική κυβέρνηση μετεκλογικά, καθώς διαρκώς τονίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες ώστε με μία ισχυρή κυβέρνηση και με νωπή λαϊκή εντολή να καταστεί δυνατή η σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. Η ανάγκη για αυτοδυν... περισσότερα »

.Καμμένος: Με ρολόι-κάμερα η καταγραφή των συνομιλιών

«Εγώ τα λεφτά μπορώ να στα φέρω άμεσα» είπε ο «μεσάζων» στον Παύλο Χαϊκάλη μέσα στον μαγνητοφωνημένο διάλογο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού.

 Όπως είπε: «Καταθέσαμε δισκέτα ενώ έγινε χρήση και ρολογιού – κάμερας» και πρόσθεσε ότι: «Καταγράψαμε τη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα όπου ο μεσάζων προσπάθησε να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη». Επεσήμανε ότι έγινε και δεύτερη συνάντηση που κράτησε περίπου 15 λεπτά. Πρόσθεσε ότι: «Για λόγους ασφαλείας ο κ. Χαϊκάλης συναντήθηκε με τον κ. Λαζ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.