.ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ζωγράφου 05 /02/2013 ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού
του Δήμου Ζωγράφου, σας προσκαλούν
στην έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης των:

Γκιόκα Ευγενία, Ζόλκου Παναγιώτα, Γκιόκα Παναγιώτα, Σομαράκη Στέλλα, Κακάζη Γαλανή, Δεληγιάννη Ελένη, Πάτρου Φωτεινή, Ασούτη Βαγγελία, Πετσινού Πηνελόπη, Πεφάνη Ράνια, Μακρή Μυρτώ, Λαμπροπούλου Νάνσυ, Θαλασσινού Μαρία, Melis Petra, Γκατσάκου Χριστίνα, Βαλασσοπούλου Σταυρούλα, Πολίτης Ηλίας, Τζούμα Εφη, Σπυρόπουλος Κυριάκος, Μακρυγιάννη Χριστίνα, Βιδάλη Μαρία
                         
                               Εγκαίνια:Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:00 μ.μ.
                                       Διάρκεια έκθεσης:10-17 Φεβρουαρίου 2013

Την Τρίτη 12/02/2013 και Τετάρτη 13/02/2013, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια χειροτεχνίας που αφορούν ενήλικες.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ  



στον Εκθεσιακό χώρο του ΝΠΔΔ βίλα Βουγά,
( Γ. Ζωγράφου 17, 7η Στάση Ν. Ζωγράφου, τηλ. 210-7751951 )


Ημέρες & ώρες λειτουργίας :
Δευτέρα έως Παρασκευή
17.00-21.00
Σάββατο, Κυριακή
12.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου


Πρώτον θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί όπως είχα ζητήσει, το ζήτημα των αγροτών μας συζητήθηκε στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Και καταλήξαμε σε ένα πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Τσαυτάρης, που δίνει προοπτική και στους υπάρχοντες σήμερα αγρότες, αλλά κυρίως στα νέα παιδιά που πρέπει να πεισθούν να πάνε από τις πόλεις στην ύπαιθρο. Γιατί στην ελληνική γεωργία θα οικοδομήσουμε για μια ακόμη φορά το νέο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής της χώρας.
Οι αποφάσεις που πήραμε για τα αγροτικά θέματα δίνουν μία υπεύθυνη ρεαλιστική απάντηση σε πολλά αιτήματα και ανοίγουν την προοπτική για να λύσουμε ακόμη περισσότερα.
Συζητήσαμε κυρίως για την πραγματική οικονομία, για την ανάπτυξη, για τα σημεία στα οποία πονάει η κάθε ελληνική οικογένεια, η κάθε ελληνική επιχείρηση, για τον άνεργο.
Και είπαμε η επόμενη συνάντησή μας να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στην πραγματική οικονομία και στην πραγματική κοινωνία, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανάπηρους, στους μακροχρόνια άνεργους, στην ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, στη δυνατότητα να τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτεπιστασία με κοινωφελή εργασία, μέσα από την αξιοποίηση των κονδυλίων του κοινωνικού ταμείου και των πόρων του ΕΣΠΑ.
Συζητήσαμε για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο που φτάνει μέχρι το 2020. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η χώρα μας να έχει ένα αξιόλογο πακέτο στα χέρια της, γιατί με αυτό θα τροφοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία. 
Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσουν συμβολικά μεγάλα έργα, όπως οι οδικοί άξονες για τους οποίους συζητήσαμε, να λυθούν θέματα τα οποία χρόνια μας απασχολούν ως χώρα όπως είναι τα ναυπηγεία.
Και βεβαίως έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο διάλογος με τις κοινωνικές ομάδες να οδηγεί σε πρακτικά αποτελέσματα φιλικά για τους πολίτες. 
Για παράδειγμα, ήταν πολύ σημαντικό ότι τελείωσε η αδικαιολόγητη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της υπεύθυνης στάσης κάποιων συνδικαλιστών σε σχέση με την ανεύθυνη στάση κάποιων άλλων. Κι είναι σημαντικό να αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για νέου τύπου συλλογικές συμβάσεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Δημοσιογράφος: Για το φόρο ακίνητης περιουσίας;
 Ευ. Βενιζέλος: Μιλήσαμε για το φόρο ακίνητης περιουσίας και το συμπέρασμα της συζήτησης είναι πως δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση στα πολλά και διάφορα σενάρια, γιατί πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα πολύ προσεγμένο, πολλών παραμέτρων, ώστε να είμαστε δίκαιοι, να πληρώνουν πολλοί όσο γίνεται λιγότερα με αναλογικό τρόπο.
Και τώρα θα γίνει αντιληπτό βεβαίως ότι έχουμε μία βάση που είναι το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο έχει αποδώσει ως τώρα πάρα πολύ και μας έχει επιτρέψει να βγούμε στην στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την ανακούφιση. Γιατί και προεκλογικά είχαμε πει ένας ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα είναι ελαφρύτερος και καλύτερος από τον υφιστάμενο.
Δημοσιογράφος: Συμφωνήσατε οι Αρχηγοί;
 Ευ. Βενιζέλος: Δώσαμε εντολή να γίνει αυτή η επεξεργασία, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι το επείγον, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ειδησεογραφική η πίεση γιατί έχουμε την άνεση να επεξεργαστούμε ένα σωστό σχέδιο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το σχέδιο να είναι δίκαιο και απλό.
Δημοσιογράφος: Ζητάτε παραπάνω αφορολόγητο κ. Πρόεδρε από τα 50.000 ευρώ;
 Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι το θέμα το αφορολόγητο, υπάρχουν πολλές παράμετροι. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να ανακουφιστεί ένας άνεργος που δεν έχει καθόλου εισόδημα.
Δημοσιογράφος: κ. Πρόεδρε θέματα αποκρατικοποιήσεων συζητήσατε;
 Ευ. Βενιζέλος: Συζητήσαμε για όλα, αλλά δε χρειάζεται να τα πούμε τώρα, είναι η τρέχουσα ατζέντα της Κυβέρνησης.
Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πολύ.

.«Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία»


Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, στο Facebook, ο οποίος χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκικό έδαφος.

Η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα.

Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα. 

Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. 

Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει».

.Υποκλίθηκε η ΑΕΚ...


Ο πατέρας του νεαρού που υπέστη σοβαρό ατύχημα αλλά θέλησε μέρος της αποζημίωσης από την ασφάλεια να το διαθέσει για την ΑΕΚ, προσέφερε αρχικά 100.000 ευρώ. Τελικά… πείσθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να συνδράμει στη μεταγραφή του Ανάκογλου με 30.000.

Ούτε ισάριθμα «ευχαριστώ» ωστόσο δεν θα έμοιαζαν αρκετά για ν’ ανταποδώσουν το κουράγιο και την περηφάνια που μετέδωσε στον κόσμο και την ομάδα. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει εκείνη, λοιπόν, ήταν να ικανοποιήσει το μοναδικό αίτημα του μικρού «ήρωα» της ΑΕΚ: Να τον επισκεφθούν οι παίκτες της.

Έτσι οι Πετρόπουλος, Παυλής, Κωνσταντόπουλος και Ανάκογλου (συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ηλία Μπρουσιανό και τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βαγγέλη Γιαννίση) βρέθηκαν την Τετάρτη στο σπίτι του μικρού. 

Ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του από την οικογένεια και τον γιατρό που τον παρακολουθεί. Και κυρίως διαπίστωσαν από κοντά τη χαρά για το ότι η αγαπημένη του ομάδα βρέθηκε δίπλα του.

Αυτή που «φαινόταν στα μάτια και το χαμόγελό του», όπως έλεγαν οι ίδιοι οι παίκτες, πριν του δώσουν αναμνηστικά δώρα και του ευχηθούν να τον δουν σύντομα υγιή στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου θ’ αποτελεί ως τότε το καλύτερο παράδειγ
μα αφοσίωσης στην ΑΕΚ και… τύψης για εκείνους που μπορούν να τη βοηθήσουν, αλλά αδιαφορούν.

.Κατάρρευσαν τα δημόσια έσοδα από τα πετρελαιοειδή


Υστέρηση καταγράφουν τα έσοδα από το ΦΠΑ, καθώς οι εισπράξεις από τα πετρελαιοειδή «κατέρρευσαν», μαζί με τις πωλήσεις, μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εξετάσθηκε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών και στο πλαίσιο αυτό, στο διάστημα 11 με 14 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους διευθυντές και υποδιευθυντές των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

.Αυστριακό Ινστιτούτο: Δεν είναι αλήθεια ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα


Αλλαγή στρατηγικής για την Ελλάδα και προσθετή βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους προκρίνει το αυστριακό οικονομικό Ινστιτούτο WiFo, το οποίο δεν συμμερίζεται τις αισιόδοξες διαπιστώσεις που θέλουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα.

Σε έκθεση του ινστιτούτου για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας διαπιστώνεται ότιδεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην Ελλάδα χωρίς μεταβολή της στρατηγικής και χωρίς βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους. 

«Χωρίς αλλαγή της πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης και ισχυρή επενδυτική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους δεν μπορεί να θεμελιωθεί η άποψη ότι τα χειρότερα για την Αθήνα έχουν περάσει», διευκρινίζει ο επικεφαλής του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Καρλ Άιγκινγκερ.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η έκθεση εστιάζει ακόμη στη σημασία που έχουν οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία για τη μείωση των εισοδηματικών διαφορών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. 

Η έκθεση συμπεραίνει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα ήταν το 2012 κατά 28% χαμηλότερο από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. των 15, δηλαδή το χάσμα ήταν μικρότερο σε σχέση με το 1960 (60% του μέσου όρου της Ε.Ε. των 15, το 2008: 84%), ωστόσο η εισοδηματική υστέρηση της Ελλάδας έναντι των άλλων χωρών έχει εμφανώς αυξηθεί.

«Το 2013 υπολογίζεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι κατά 23% χαμηλότερο από το 2008 –όταν είχε φτάσει στην υψηλότερη τιμή του. Επομένως όχι μόνο έχει επέλθει στασιμότητα στη διαδικασία σύγκλισης της Ελλάδας, αλλά η ίδια η σύγκλιση έχει αναστραφεί», αναφέρεται στην έκθεση του WiFo.

Όσον αφορά το εργασιακό κόστος η έκθεση αναφέρει πως το διάστημα 2000-2008 ήταν κατά 7% υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. των 15, κυρίως επειδή σημειώθηκε στασιμότητα στην παραγωγικότητα. 

Σημαντικός παράγοντας σε αυτή την εξέλιξη ήταν και η μείωση των άμεσων επενδύσεων. Ωστόσο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, «από το 2008 το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 2012 ήταν κατά 4% χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2000».

Το ποσοστό της βιομηχανίας ως προς το ΑΕΠ μειώθηκε στο 9% το 2008 έναντι 16% τη δεκαετία του ’70, υπενθυμίζεται στην έκθεση. 

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν σύμφωνα με τους συντελεστές της έρευνας ότι «στον πυρήνα μιας αναπτυξιακής στρατηγικής πρέπει να τεθεί η ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η προσέλκυση άμεσων επενδύσεων (για παράδειγμα με τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών πλησίον των λιμένων), η δημιουργία βιομηχανικών περιοχών (π.χ. στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας) ή η κατά προτεραιότητα αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας».

Οι αναλυτές του ιδρύματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ανταγωνιστικών τομέων της βιομηχανίας και της παροχής υπηρεσιών, να επεκτείνει την τουριστική σεζόν και να συνδέσουν το τουριστικό προϊόν με υπηρεσίες υγείας. Προτείνονται δε αλλαγές στις δομές της δημόσιας διοίκησης και η αναμόρφωση του συστήματος είσπραξης φόρων.

.Συμφώνησε η Κύπρος με την Total


Άλλα δύο οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης παραχωρήθηκαν την Τετάρτη με την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Κύπρου και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, Total, όπως γράφει ο Κυπριακός Τύπος και αναμεταδίδει το Reuters.

Η Total θα διενεργήσει έρευνες τόσο για φυσικό αέριο όσο και για πετρέλαιο στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Στις δηλώσεις τους μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης επεσήμανε ότι ολοκληρώνεται ένας από τους πιο στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης, αυτός της επιτυχούς διεξαγωγής του δεύτερου γύρου αδειοδότησης.

Εκ μέρους της Total ο Αρνό Μπροϊάκ σημείωσε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την παρουσία της γαλλικής εταιρείας στην Κύπρο.

Η σημερινή υπογραφή επέφερε σύμφωνα με πληροφορίες 24 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία ως bonus υπογραφής συμβολαίων.

.Ενιαία απογραφή για τους δικαιούχους συντάξεων λόγω θανάτου


Ο ενιαίος τρόπος απογραφής δικαιούχων συντάξεων αιτίας θανάτου (συντάξεις χηρείας, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η υλοποίηση της ειδικής αυτής απογραφής θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την υποστήριξη κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους καθώς σε πρώτη φάση θα γίνει με τη διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων.

Εφόσον υπάρξουν κενά και αποκλίσεις, θα απαιτηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία των δικαιούχων

.«Τρικυμία» στη Βουλή για την επίταξη των ναυτεργατών


Στο «κόκκινο» ανέβηκε η ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν «πυρά» για το θέμα της επίταξης των ναυτεργατών, βάζοντας στην «άκρη» το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, επιτέθηκε σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «ενδιαφέρεστε για τους ναυτεργάτες και όχι για τα νησιά και τις κοινωνίες».

Υπογράμμισε δε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι τι θα γίνουν τα ευπαθή προϊόντα, τι θα γίνει με τους νησιώτες. Σε αυτά μπορείτε να απαντήσετε; Η επιστράτευση σε αυτό απαντά! Δεν είναι ευχάριστη η επιστράτευση αλλά υπάρχει μεγάλο θέμα όταν η μοίρα των νησιών αφήνετε στα χέρια των ναυτεργατών».

Ο κ. Βορίδης κάλεσε την αντιπολίτευση «να τοποθετηθείτε στα σοβαρά. Να απαντήσετε αν θέλετε να αφήσετε για άλλες 10 ημέρες τα νησιά χωρίς σύνδεση και τους παραγωγούς χωρίς δυνατότητα να διακινήσουν τα προϊόντα τους», τονίζοντας:«Εμείς πάντως δεν θα το κάνουμε. Θα διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία κράτους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί για 2η φορά το χουντικής πατέντας μέτρο της επιστράτευσης. Όποιος αντιδρά τον ντύνεται στο χακί. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια νομοθεσία. Όμως, ακόμα και τον νόμο της χούντας τον παραβιάζετε καθώς η επιστράτευση γίνεται μόνο σε περίοδο πολέμου ,θεομηνία ή όταν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία». 

Επισήμανε δε ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, στις πρώτες ενέργειες θα είναι η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης» ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην στάση της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ έβγαλε ανακοίνωση χλιαρής διαμαρτυρίας για την επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ. Χθες ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλε τόσο ουρά έχει γίνει του Σαμαρά».

Εξίσου επικριτικός για το μέτρο της επιστράτευσης εμφανίστηκε και ο κ. Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, που το χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αισχρή πράξη». 

Σημείωσε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει «την θεωρία του νόμου και τάξης απέναντι σε ένα εξαθλιωμένο λαό».

«Πρέπει να υπάρξει απάντηση απέναντι στην κυβερνητική βία. Που το πάτε; Σε λίγο θα βάλετε και την Χρυσή Αυγή να σας παίζει εμβατήρια. Χρειάζεται ενιαίος αγώνας Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός, η βία και το εργατικό κίνημα θα απαντήσει με τον οργανωμένο του αγώνα», τόνισε ο κ. Παφίλης.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) επισήμανε πως πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και ο νόμος της επιστράτευσης, πρόσθεσε όμως ότι οι νέες διατάξεις πρέπει να «διασφαλίζουν το ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών όταν κάποιος απεργεί». 

Πρόσθεσε πως «αυτό το ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης ισχύει και για τους νησιώτες», ενώ εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ «ήταν πιο κοντά στην πρόταση ορισμένων μελών της ΠΝΟ για 24ωρη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων».

«Προσπαθήσαμε μέσα από οξυμένα προβλήματα να ισορροπήσουμε στην αρχή αναλογικότητας και στάθμιση συμφερόντων. Άκουσα τους εκπροσώπους της ΠΝΟ να δηλώνουν ότι έγινε διάλογος και υπήρξαν εξελίξεις και χρονοδιαγράμματα θολά αλλά αντιπαρατίθενται για το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν διαφωνίες για το ν/σ αλλά δεν έχει εξαντληθεί ο διάλογος. 

Οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις και να λυθούν τα άμεσα προβλήματα. Τα υπόλοιπα θεσμικά δεν λύνονται στο πλαίσιο μιας πολιτικής δήλωσης», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ. 

«Η κυβέρνηση πυροδοτεί ρήξη με τους ναυτεργάτες και την ίδια ώρα προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει για 10 μήνες να μην υπάρχει πλοίο σε ορισμένα νησιά. Κάποιος υπάλληλος της τρόικας είχε πει ότι τα νησιά κατω των 100 κατοίκων δεν είναι απαραίτητο να κατοικούνται γιατί όσο έχουν ζωή έχουν και υφαλοκρηπίδα... 

Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο και κάθε σκέψη για μη εξυπηρέτηση νησιών», τόνισε, τέλος, ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

. Στάινμπρουκ: Οι Έλληνες χρειάζονται χρόνο ν' ανασάνουν...


Η τρόικα πρέπει να χαλαρώσει την λιτότητα που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα, δίνοντας χρόνο στους πολίτες της ν' ανασάνουν, τόνισε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, στις δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή. 

«Αυτή η κρίση δεν έχει μόνο οικονομική πτυχή, έχει και μια κοινωνική πτυχή και αφορά το πώς ακριβώς θα κρατήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας, μετά την κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα οδηγούν σε μέτρα τα οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνα για συνταξιούχους, για μισθωτούς οι οποίοι χάνουν το 30 και 40% των εισοδημάτων τους. 

Γι' αυτό τον λόγο ακριβώς σαν σοσιαλδημοκράτης ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να επιβάλλει κανείς στην Ελλάδα μέτρα, τα οποία ο ίδιος δεν θα ήθελε να επιβάλλει ή δεν θα μπορούσε να επιβάλλει στο λαό του. Και γι' αυτό ακριβώς και η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να επιτύχει τη σταθερότητα για να μπορέσει και ο κόσμος να ανασάνει και να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα».

Ο κ. Στάινμπρουκ επισήμανε ότι, παράλληλα, «πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη προς αυτή τη χώρα. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι άκρως απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, τόσο από τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και από το εξωτερικό. Γιατί απλά και μόνο η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών τόνισε ότι «αυτά είναι που προπαγανδίζω κι εγώ προς τα έξω για την Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει και το SPD στο γερμανικό Κοινοβούλιο», σημειώνοντας ότι «πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρώπης μέσα στα πλαίσια θεμελιωδών αλλαγών που γίνονται παγκοσμίως. 

Για τον λόγο αυτό η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δεν αποτελεί απλά ένα μανδύα. Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί και να αξιοποιήσει τις επενδύσεις και τη βοήθεια που της δίδεται από το εξωτερικό».

Ο κ. Στάινμπρουκ δήλωσε ακόμα «εντυπωσιασμένος για την βούληση που διαπίστωσε στις συναντήσεις τόσο με τον κ. Βενιζέλο, όσο και με τον κ. Σαμαρά, για να συνεχίσει ο κυβερνητικός συνασπισμός προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και πραγματικά θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλετε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε», τόνισε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί σε σχέση με τις ευθύνες για την κρίση στην Ελλάδα. 

«Επιτρέψτε μου να πω ως μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας του SPD ότι συχνά περνάει από το μυαλό μου ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος που το εκπροσωπεί σήμερα δεν είναι αυτοί οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, όπως εξελίχθηκε», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ το 2009 αναγκάστηκε μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσει καταστάσεις τις οποίες δεν είχε προβλέψει».

«Χαιρόμαστε γιατί ο κ. Στάινμπρουκ, το SPD, η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έρχεται να παρουσιάσει τώρα μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη. Η συντηρητική Ευρώπη ήταν για μας ο μόνιμος συνομιλητής μας, τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια. Δεν υπάρχει όμως και καλύτερο ιστορικό πλαίσιο από το ευρωπαϊκό. Μέσα στην Ευρώπη θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς, γι' αυτό επιμέναμε στη στρατηγική αυτή, που είναι η μόνη που υπάρχει», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμα πως «όσο κι αν έχει πονέσει και πονάει ο ελληνικός λαός, όσο μεγάλες κι αν είναι οι θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, θέλουμε να πιστέψουν πως δεν υπήρχε άλλη καλύτερη λύση. Έχω πει πολλές φορές ότι το δίλημμα ήταν σκληρό ανάμεσα σε μια κακή επιλογή, δύσκολη και μια καταστροφική επιλογή, την οποία δεν θα μπορούσε να υποφέρει ο ελληνικός λαός. 

Και τώρα, που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη στροφή, τώρα που είμαστε έτοιμοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κατάσταση πραγματικής ισοτιμίας και αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη, έχουμε ανάγκη από τη στήριξη, την κατανόηση, τη συμπαράσταση των εταίρων μας και κυρίως των προοδευτικών Ευρωπαίων που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Στάινμπρουκ.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, τέλος, την χαρά του για το ότι συναντήθηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες με τον κ. Στάινμπρουκ, τονίζοντας ότι ελπίζει να «ηγηθεί της ομοσπονδιακής Γερμανίας και θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές».

.«Η Γερμανία έχει ειδικό ενδιαφέρον να ανακάμψει η Ελλάδα»


Την εκτίμησή του ότι είναι σημαντικό που στην δύσκολη συγκυρία υπάρχουν βελτιώσεις στην Ελλάδα σε επίπεδο ελλείμματος και την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα στην πτυχή του προϋπολογισμού κατευθύνεται σωστά τόνισε ο κ. Στάινμπρουκ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Παράλληλα τόνισε ότι «θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στην πραγματική οικονομία. Να υπάρξει φως στο τούνελ για τους κατοικους της χώρας».

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος για την Καγκελαρία ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έσοδα και στις δαπάνες, ενώ αναέφερε ότι «ο υπουργός και οι συνεργάτες του μου έδωσαν πλήρη εικόνα».

Επίσης έκανε αναφορά στα προβλήματα που υπήρχαν στο θέμα της φορολόγησης, ενώ αναέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «έργο ντετέκτιβ ποιος είχε μεταφέρει την έδρα στο εξωτερικό».

Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτοματισμός στις δαπάνες προκειμένου να υπάρεχουν και αυτομάτως περικοπές.

Ο κ. Στάινμπρουκ ανέφερε πως «ως πρώην υπουργός Οικονομικών γνωρίζω τη δύσκολη θέση που εχει η Ελλάδα. Οι ιθύνοντες προσπαθούν να περάσουν απο το καβο το πλοίο που λέγεται Ελλάδα». Επίσης τόνισε ότι «η Γερμανία εχει ειδικό ενδιαφέρον να ανακάμψει η Ελλάδα».

.Roubini Global Economics: Έτος κλειδί το 2013 για την Ελλάδα


Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί στο 30% από 50%, διαπιστώνει ο Κριστιάν Μενεγκάτι, συνεργάτης του Νουριέλ Ρουμπινί και στελέχους της Roubini Global Economics που βρέθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζίτες, ακόμη και με δημοσιογράφους, άποψη που αντανακλά και τις εκτιμήσεις της RGE για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Μενεγκάτι, το 2013 είναι έτος κλειδί, που θα κρίνει εάν η Ελλάδα θα αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση, ενώ βασικοί κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της ανεργίας και η κοινωνική αναταραχή, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κατάρρευση της κυβέρνησης. 

Ο συνεργάτης του «Dr Doom», Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν ποτέ στόχος του να βγει η χώρα από το ευρώ, αλλά να δημιουργηθεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα». 

Τονίζει, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα και η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού φαίνεται αποφασισμένη να κρατηθεί ενωμένη».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.