.«Μετά τον Ιούνιο έρχεται το μνημόνιο νούμερο 3»... Υπάρχει κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης

Την πεποίθησή του πως από τον Ιούνιο και μετά η χώρα θα οδηγηθεί στο «μνημόνιο νούμερο 3» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δύο μήνες μετά τις εκλογές αντιμετωπίζει κρίση νομιμοποίησης. 

«Κάθε κοινοβουλευτική συζήτηση ακόμα και η σημερινή με την κολοβή βοηθάει για να καταλάβετε στο πως έχετε εγκλωβιστεί κ. Τσίπρα και φέρνετε σε αδιέξοδο την χώρα. Κρύβατε το κείμενο της παράτασης για να μην φανεί ότι σας πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις από τα ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και τώρα να...περισσότερα »

.«Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού για τη στήριξη των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Ψηφίσαμε τις διατάξεις για την ανθρωπιστική κρίση, αν και θεωρούμε ότι ήταν ψίχουλα σε σχέση με αυτά που έπρεπε να δώσουμε. 

Με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που προτείναμε οι φτωχοί της Ελλάδας δεν θα αισθάνονταν επαίτες. Μας ρωτήσατε για τις 100 δόσεις. Φυσικά τις ψηφίσαμε, αλλά δεν είναι μεταρρύθμιση», είναι διαδικαστική ρύθμιση, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης. «Μας ρωτήσατε ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Θα στηρίξουμε σοβαρή συμφωνία αλλά μη μας θεωρείτε δεδομένους

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Διαμήνυσε ωστόσο ότι θα στηρίξει μια «σοβαρή συμφωνία» βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση, αλλα προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν έχει χρόνο. 

Παράλληλα, στήριξε τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου κάνοντας λόγο για «λάσπη» εγκαλώντας τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να βρει «Κατρούγκαλους» στο κόμμα της ΝΔ. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Σαμαράς, ακούστηκε να σχολιάζει: «Στομάχι να έχουμε, όλα θα τ' ακούσουμε». Και ξεκίνησε να απαντά στην ομιλία του Πρωθυπουργού. · ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Εντιμος συμβιβασμός όχι συνθηκολόγηση - Επίθεση σε Σαμαρά

Για την διαπραγμάτευση και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά. 

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: · Από την πρώτη μέρα δηλώσαμε ότι αλλάζουμε σελίδα σε αυτόν τον τόπο · Σταματά η χώρα να είναι *μνημονιακή αποικία * · Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις 25 Γενάρη · Προτεραιότητα να γνωρίζουν οι... περισσότερα »

.Αυτή είναι η λίστα Βαρουφάκη με τα μέτρα... Τι περιλαμβάνει στις προτάσεις της, ύψους 3,7 δισ. ευρώ

Συνολικά μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ, αλλά και παροχές ύψους 1 δισ. ευρώ φέρεται να περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων που βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές. 

Στο 1,5 δισ. ευρώ κατεβαίνει ο πήχης των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, στο 1,2% του ΑΕΠ τοποθετείται το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015. 

*Στις προτάσεις περιλαμβάνεται:* - Ο ΟΛΠ - Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια - Ο ΟΔΙΕ Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, στην λίστα περιλαμβάνονται μέτρα που προβλέπουν: - 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού - 350 εκατ. από... περισσότερα »

.Το επικίνδυνο οικονομικό κοκτέιλ της Ελλάδας... Οι κίνδυνοι του Απριλίου για «ατύχημα

Μπροστά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο 15νθημερο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς καλείται να βρει χρήματα για μισθούς, συντάξεις, αλλά και να πληρώσει το ΔΝΤ, τόκους και να ρολάρει έντοκα γραμμάτια. 

Σύμφωνα με τους Financial Times η ελληνική πλευρά διαβεβαιώνει τους Ευρωπαίους ότι θα καταφέρει να κάνει όλες τις πληρωμές, όμως όλο και περισσότερο τα ξένα μέσα μιλούν για ένα ατύχημα, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του προς την Α. Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι αν τεθεί δίλημμα, θα πληρώσει τις συντάξεις και όχι τους δανειστές. Ευρωπαίοι αξιωματούχ...περισσότερα »

.Μέρκελ: Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις προσδοκίες

Η Ελλάδα διαθέτει έναν βαθμό ευελιξίας σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει, αλλά «το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα», τόνισε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί και πρόκειται να εκπληρώσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψής της στο Ελσίνκι.

Όπως σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, «μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το ποια μέτρα θα επιλέξει να λάβει η κυβέρνηση, όμως τελικά το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

«Το είδαμε στην Ιρλανδία όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του προγράμματος. Όμως τελικά πρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της χώρας. Η Ελλάδα μιλά με τους θεσμούς τώρα. Περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων και θα περιμένουμε την εκτίμηση των θεσμών», κατέληξε.

.«Πρώτα θα ψηφιστούν οι μεταρρυθμίσεις, μετά τα λεφτά»

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία και γίνεται ολοφάνερο το κλίμα δυσπιστίας εξακολουθεί να υπάρχει. 

«Η ελληνική βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις προτού υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα», υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, Μάρτιν Γιάγκερ. 

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα. 

«Πρέπει να περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια επαρκή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα είναι κατάλληλη για συζήτηση με τους θεσμούς και εν συνεχεία στο Eurogroup.

«Η Αθήνα δεν έχει ακόμη υποβάλει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων» δήλωσε.

.Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται 2 έως 5 έτη... Κλειδί στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 ως 5 έτη φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις πρόωρες συντάξεις. 

Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα. 

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου η...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.