.«Απολύσεις μόνο σε περιπτώσεις πειθαρχικά υπόλογων και όσων διορίστηκαν παρανόμως»

«Η κυβέρνηση οφείλει να συνδέσει τις διαθεσιμότητες με μετακινήσεις σε άλλες θέσεις στο πλαίσιο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού και να εγκαταλείψει την πολιτική των οριζόντιων απολύσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την κινητικότητα και τις απολύσεις και το θέμα των απολύσεων.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «οι απολύσεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο σε περιπτώσεις πειθαρχικά υπόλογων, όσων διορίστηκαν παρανόμως με πλαστά δικαιολογητικά και εκείνων που παρανόμως απείχαν από την εργασία τους». 

«Επίσης η κυβέρνηση οφείλει να συνυπολογίσει και να προβάλλει το γεγονός ότι προκύπτει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος από την προωθούμενη απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και την αποδυνάμωση λειτουργιών που είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, τη συγκέντρωση εσόδων και την προώθηση έργων εκσυγχρονισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για όλες τις φορολογικές δηλώσεις

Την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, ως προαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών.

Σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους - για πρώτη χρονιά φέτος - ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). 

Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με τη νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες.

 Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί νεκροί στο Σινά

Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα στη χερσόνησο του Σινά, στην πιο αιματηρή επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας τα τελευταία χρόνια. 


Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκουν σε ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα, εκτόξευσαν μια ρουκέτα κι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον δύο μικρών λεωφορείων της αστυνομίας που κατευθύνονταν στην πόλη Ράφα, όπου βρίσκεται η μεθοριακή διέλευση προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε για την επίθεση «τρομοκράτες». Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν συλληφθεί.

Λίγη ώρα αργότερα η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έκλεισε επ' αόριστον την συνοριακή διάβαση στη Ράφα, τη μόνη είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχει το Ισραήλ. Η διάβαση αυτή είχε ήδη κλείσει την περασμένη εβδομάδα αλλά άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση η οποία ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω της νέας σοβαρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο, και παραπέμπει στην εκστρατεία βίας των ισλαμιστικών οργανώσεων αλ Τζιχάντ και αλ Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους την δεκαετία του 1990.

Εξάλλου το μεσημέρι τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε μια επίθεση στην αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Εξάλλου, δύο άνδρες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος συνελήφθη όταν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών στην Φαγιούμ, μια όαση στα νότια του Καΐρου.

.Πλεόνασμα 663 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα ύψους 663 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2013 το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σημείωσε μείωση 58,3%, στα 2,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Ιούνιο του 2013 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα 663 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 73 εκατ. ευρώ του Ιουνίου του 2012. 

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και δευτερευόντως στην εμφάνιση πλεονάσματος στο ισοζύγιο των υπηρεσιών, πλεόνασμα το οποίο όμως αντισταθμίσθηκε από τον διπλασιασμό του ελλείμματος του ισοζυγίου των εισοδημάτων, ενώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων μειώθηκε.
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε κατά 651 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης, κυρίως, των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 397 εκατ. ευρώ, ενώ βελτίωση σημειώθηκε και σε όλα τα άλλα επιμέρους ισοζύγια. 

Το έλλειμμα του ισοζυγίου εκτός καυσίμων και πλοίων μειώθηκε ελαφρώς κατά 87 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα του περιορισμού της δαπάνης για εισαγωγές, κατά 132 εκατ. ευρώ (7,0%), η οποία αντιστάθμισε τη μείωση των εισπράξεων από εξαγωγές κατά 45 εκατ. ευρώ (4,2%). Τέλος, το ισοζύγιο πλοίων (πωλήσεις μείον αγορές) παρουσίασε μικρό πλεόνασμα 2,3 εκατ. ευρώ.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 268 εκατ. ευρώ, εξέλιξη η οποία οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη σημαντική άνοδο των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες κατά 273 εκατ. ευρώ και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, στη μείωση των καθαρών πληρωμών για «λοιπές» υπηρεσίες κατά 22 εκατ. ευρώ. 

Αντίθετα, οι καθαρές εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών, σημείωσαν μικρή πτώση κατά 27 εκατ. ευρώ, η οποία αντανακλά αποκλειστικά την αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου των «λοιπών» (εκτός θαλάσσιων) μεταφορών.

.Για νυχτερινή βόλτα ετοιμάζεται ο "Μουτζούρης"

Ο "Μουτζούρης", το ξεχωριστό τρενάκι του Πηλίου, "ζεσταίνει" τη μηχανή του και ετοιμάζεται να βγει μια μοναδική, νυχτερινή βόλτα. Θα κυλήσει στις ράγες απόψε, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης 110 χρόνων της σιδηροδρομικής γραμμής Λεχώνια - Μηλιές (1903 - 2013) και θα προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους 120 επιβάτες.
 Η "ΤΡΑΙΝΟΣΕ" έδωσε την απαραίτητη άδεια για τη νυχτερινή διαδρομή που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τα Λεχώνια. Ο "Μουτζούρης" θα καταλήξει στις Μηλιές, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί συναυλία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών "Γρηγόριος Κωνσταντάς". 

Μετά τη συναυλία, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, οι επιβάτες θα ξαναμπουν στο τρενάκι για να επιστρέψουν στην αφετηρία, απολαμβάνοντας τη βόλτα τις πρώτες πρωινές ώρες.
 "Είναι μοναδική η νυχτερινή διαδρομή με τον Μουτζούρη. 

Σκοπός μας είναι ο εορτασμός των 110 χρόνων και, μέσω αυτού, η προβολή του τρένου. Στο πλαίσιο αυτό, μειώσαμε για τους τυχερούς ταξιδιώτες το εισιτήριο στη μισή τιμή και έτσι με πέντε ευρώ θα μπορούν να απολαύσουν και τη διαδρομή αλλά και τη συναυλία στις Μηλιές" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) Μαγνησίας Κωνσταντίνος Χαλέβας.

Το τρενάκι του Πηλίου σημάδεψε έντονα την ιστορία και το περιβάλλον του τόπου. Εως το 1971 "σκαρφάλωνε" στο βουνό, μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα και συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής. Κατασκευαστής του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο οποίος, χρησιμοποιώντας ντόπιους τεχνίτες, σχεδίασε και κατασκεύασε μια από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές.
 
Μετά την κατάργησή του, το 1971, έγιναν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του σαν (μουσειακού) τουριστικού σιδηρόδρομου σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Έπειτα από σημαντικά έργα ανακατασκευής μέρους της υποδομής, μπήκε και πάλι σε λειτουργία το 1996

.Τι καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Οι εντεινόμενες πιέσεις της τρόικας και η αίσθηση που εμπεδώνεται στους πολίτες ότι οι δανειστές της χώρας αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματά της προκαλούν μια θεαματική στροφή στις προτιμήσεις των Ελλήνων για τους συμμάχους μας στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, η κοινή γνώμη φαίνεται να εγκαταλείπει τον αντιαμερικανισμό και να θεωρεί ταυτόχρονα ότι οι ευκαιρίες για επενδύσεις θα έρθουν αυτή τη φορά από τις ΗΠΑ και από την Κίνα και όχι από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ενώ ως και πριν από λίγα χρόνια οι Έλληνες θεωρούσαν ότι οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας ήταν οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας στη δημοσκόπηση υποστηρίζουν πλέον ότι αν υπάρχουν χώρες που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα αυτές είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ αλλά και η Γαλλία η οποία όμως εμφανίζει σημαντική κάμψη ως προς τις θετικές γνώμες. 

Η Γαλλία εξακολουθεί να θεωρείται η πιο φιλική προς την Ελλάδα χώρα συγκεντρώνοντας τις περισσότερες θετικές γνώμες (72%) και ακολουθούν η Ρωσία (68%), η Κίνα (60,1%) και οι ΗΠΑ (56,5%).

Στην ερώτηση αν η προεδρία Ομπάμα έχει ωφελήσει την Ελλάδα το 71,6% δηλώνει πως ούτε ζημίωσε ούτε ωφέλησε τη χώρα ενώ μόνο το 15,1% εκτιμά ότι η προεδρία Ομπάμα έχει κάνει καλό στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει ασυνήθιστα ποσοστά θετικών απόψεων σε σχέση με όλους τους προκατόχους του.

Όταν ερωτώνται δε οι πολίτες πώς πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, η πλειοψηφία (54,7%) απαντά «κατά περίπτωση, ανάλογα με τα συμφέροντά τους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες όταν καλούνται να κατατάξουν τον εαυτό τους μεταξύ των χαρακτηρισμών «φιλοαμερικανός» ή «αντιαμερικανός». Για πρώτη φορά το 46,7% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εμφανίζεται να τείνει προς τον φιλοαμερικανισμό, ένα ποσοστό που ποτέ δεν ξεπέρασε το 38% στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση τέλος «με ποια χώρα συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα να αναπτύξει στενότερες εμπορικές σχέσεις στην παρούσα συγκυρία» το 48,2% απαντά με τη Ρωσία, το 45,9% με την Κίνα και το 40,7% με τις ΗΠΑ.

.Αναζητούν τη χρυσή τομή για τους πλειστηριαμούς

Το «γόρδιο δεσμό» της άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία καλείται να λύσει το οικονομικό επιτελείο, με σκοπό να αποτρέψει τριβές και εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. 

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί σύσκεψη αύριο, Τρίτη, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του κρίσιμου ελέγχου από την τρόικα, το Σεπτέμβριο. 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πλειστηριασμοί, καθώς οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Πάντως για κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών εάν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας βάζοντας το θέμα και πάλι στη πρώτη γραμμή.

'Ηδη οι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κατσαφάδος από τη Ν.Δ. και οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση με δηλώσεις τους στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Οι βουλευτές αυτοί διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση και ζητούν παράταση της ρύθμισης και όχι κατάργησή της με εξαιρέσεις και κριτήρια.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηρίξει μία μείωση του ορίου των 200.000 ευρώ που προβλέπει το ισχύον καθεστώς προστασίας. 

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπει την μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, για το οποίο ισχύει σήμερα η προστασία, από τις 200.000 ευρώ στις 150.000 ευρώ και περαιτέρω μείωση ύστερα από 6 ή 12 μήνες κατά 50.000 ευρώ κάθε φορά, τον συνυπολογισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ενώ θα γίνει και καθορισμός αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, έτσι ώστε να γίνονται ταχύτερα οι ρυθμίσεις δανείων και να αποφεύγονται οι πλειστηριασμοί.

.Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα

Το πράσινο φως περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, καθώς η κατάρτισή του ολοκληρώθηκε και το μόνο που απομένει είναι ο έλεγχος από την τρόικα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

- Υπολογισμό του φόρου στα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα με βάση το τετραγωνικό μέτρο. Θα ξεκινά από τα 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 500 ευρώ το τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας 33 συντελεστών θα φθάνει έως τα 23,1 ευρώ το τετραγωνικό για περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 8.500 ευρώ.

- Επιβολή φόρου και σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης.

- Ελαφρύνσεις για όσους έχουν κατοικία σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.250 ευρώ το τ.μ., χωρίς όμως να διαθέτουν άλλα ακίνητα. Αυτό θα συμβεί γιατί για πρώτη φορά θα φορολογηθούν με στρεμματικό φόρο τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκότοποι κ.ά..

- Αυξήσεις για ακίνητα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης.

- Φόρο θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων σπιτιών ή καταστημάτων, οι οποίοι για να γλιτώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ προχώρησαν σε διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Ο ενιαίος φόρος επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο.

.Στα 10.000 ευρώ κι επί τόπου το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία

«Δραστική δέσμη μέτρων» κατά της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας ακόμα πιο αυστηρά τα πρόστιμα, που φτάνουν στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.

«Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και σε συνέχεια της διενέργειας συνεχών και εντατικών ελέγχων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προχωρούμε σε μία ακόμα δραστική δέσμη μέτρων. 

Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις.

Με δύο λόγια τα ψέματα τελείωσαν. Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά. Οι υψηλές αυτές κυρώσεις θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά «δέσμια αρμοδιότητα» του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται πλέον, και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση.

Γνωρίζουμε ότι οι ποινές είναι υψηλές έως εξοντωτικές. Ωστόσο η υψηλή παραβατικότητα και η ευρεία έκταση του φαινομένου έχει αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας.

Με το νέο σύστημα σταματάει η ουσιαστική ατιμωρησία που οφειλόταν είτε στην ευχέρεια της υποκειμενικής εκτίμησης του ελεγκτή είτε στην παρελκυστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και υπομνημάτων.

Τέλος, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τόσο την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων όσο και τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και των συνεπών επιχειρήσεων που σηκώνουν το βάρος των συνεπειών της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας καθώς και του αθέμιτου ανταγωνισμού», δήλωσε ο 
υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης που περιέχει το νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων

.Γραμμή 4 του Μετρό και Ζωγράφου.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στον ιστοτόπο της μια νέα γραμμή πρόκειται να δημιουργηθεί η οποία θα εξυπηρετεί ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΓΟΥΔΗ και ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ. Σας παραθέτουμε ακολούθως αυτούσια την ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό (1995 - 1999), στο εγκεκριμένο Σχέδιο Ανάπτυξης του Μετρό της Αθήνας προβλεπόταν η κατασκευή δύο νέων Επεκτάσεων που ουσιαστικά θα αποτελούσαν κλάδους των υφιστάμενων Γραμμών, 

δηλαδή της Γραμμής 2 (Πανεπιστήμιο - Εξάρχεια - Αλεξάνδρας - Δικαστήρια - Κυψέλη - Γαλάτσι - 'Αλσος Βεϊκου) και της Γραμμής 3 (Πανόρμου - Φάρος - Σίδερα -ΟΑΚΑ ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.