.Οι υποψήφιοι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – όλα τα ονόματα

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Οπως δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» έχει «κλειδώσει» το 80% των υποψηφίων και μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανακοίνωση των ονομάτων από τους ίδιους τους υποψηφίους. Για πρώτη φορά, η ΝΔ δε θα εκδώσει λίστα «χρισμάτων» αλλά θα δώσει το «πράσινο φως» στα στελέχη με τα οποία έχει έρθει σε επαφή να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους να μπουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Γραμματέ... περισσότερα »

.Στοίχημα για τη χώρα οι παραδειγματικές τιμωρίες όσων λεηλάτησαν δημόσιο χρήμα

Είναι γενικά αποδεκτό, υποθέτουμε, ότι η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα χρόνια της κρίσης έχει ανατρέψει πολλές από τις διαχρονικά εδραιωμένες στον χώρο της ελληνικής κοινωνίας καταστάσεις. Και σημαντικότερη όλων είναι ασφαλώς η κυρίαρχη μέχρι πρότινος άποψη ότι οι πολιτικά ή οικονομικά ισχυροί (ή και τα δύο) δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να λογοδοτήσουν για πράξεις ή παραλείψεις μέσω των οποίων αποκόμισαν οικονομικά οφέλη οι ίδιοι ή προσκείμενοι σ' αυτούς ή συνεργαζόμενοι μαζί τους. 
Η εξέλιξη* ορισμένων υποθέσεων όπως του άλλοτε πανίσχυρου Ακη Τ... περισσότερα »

.Οι τροϊκανοί βομβαρδίζουν με τελεσίγραφα την κυβέρνηση

H επιστροφή της τρόικας, όποτε και να συμβεί, θα είναι η τέταρτη χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στα ανοικτά ζητήματα. Η βασική αυτή λεπτομέρεια δείχνει ότι οι διαφορές είναι σοβαρές, αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι οι δύο πλευρές επιμένουν σκληρά στις θέσεις τους.

Η ελληνική πλευρά έχει διαρρεύσει ότι «έκλεισε» η επιστροφή του Πολ Τόμσεν και των υπολοίπων επικεφαλής της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει το ΔΝΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστροφή της τρόικας, όποτε και να συμβεί, θα είναι η τέταρτη χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στα ανοικτά ζητήμ... περισσότερα »

.Αυστηρή κριτική στον Βενιζέλο από την κίνηση των «75»

Η κίνηση των 75 βουλευτών, με ανακοίνωσή της, ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος, για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η κίνηση για την Κεντροαριστερά ανοίγει και πάλι το σχετικό διάλογο, επαναφέροντας το ζήτημα της έλλειψης συγκεκριμένου πλαισίου συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει σαφής πολιτική διαφοροποίηση από τη ΝΔ εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Η πλήρης ανακοίνωση της «κίνησης των 75», που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 4 Ιανουαρίου: «Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Όσοι βολεύονται με ένα «μικ... περισσότερα »

.Αιγάλεω-ΑΕΚ 1-2

Με γκολ του Ιβάν Μπρέσεβιτς στο 87', η ΑΕΚ «απέδρασε» με νίκη 2-1 από την έδρα του Αιγάλεω, στο ματς της 12ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής κατηγορίας, που πριν την έναρξη σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια. Μάλιστα επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ο διαιτητής Γαβρίλης υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 50', με το οποίο ο Πλατέλλας ισοφάρισε το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι με αυτογκόλ του Γεωργέα στο 37'

.Οξύτατη σύγκρουση Π. Καμμένου - Αδ. Γεωργιάδη

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας χθες στον ΣΚΑΙ ότι και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει -όπως και ο κ. Λιάπης- εξοχικό που έγινε με επιδότηση για τουριστική μονάδα. 

 Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αντέδρασε σήμερα έντονα και τον χαρακτήρισε «κότα» ενώ έκανε λόγο για «φασιστοειδή του Σαμαρά». Είπε ότι το σπίτι είναι τουριστική μονάδα 10 δωματίων, ιδιοκτησίας της πεθεράς του. Αυτή η επιχείρηση, είπε ο κ. Καμμένος, έχει κλείσει προ πενταετίας όταν σύμφωνα με τον νόμο έληγε η υποχρεωτική διάρκεια λειτουργίας της. 

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο έγινε έλεγχος το 2010 και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από τον ΕΟΤ, όταν υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. «Να σταματήσει να παριστάνει την "κότα" και να ζητήσει την άρση της ασυλίας του (...) με αυτό τον τύπο θα τα πούμε μόνο στη δικαιοσύνη, δεν ασχολούμαι με τα φασιστοειδή του Σαμαρά»... είπε μεταξύ άλλων. 

 Απαντώντας, σε παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι όπως και στην περίπτωση Λιάπη, που είχε πάρει την επιδότηση η θεία του, έτσι στην περίπτωση Καμμένου είχε πάρει την επιδότηση το 2004 η πεθερά του. Πρόσθεσε ότι, όταν το 2010 έγινε έλεγχος, η πεθερά του εμφάνισε δύο αποδείξεις, η μια εξ' αυτών είχε κοπεί από τον κ. Καμμένο. 

«Εγώ ήρθα στο δικαστήριο, ο κ. Καμμένος δεν ήρθε, τα περί κότας τού τα επιστρέφω. Σε μια εβδομάδα στη δίκη για το σκάφος του να είναι στο δικαστήριο, όχι να κρυφτεί πάλι. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε να μην αρθεί η ασυλία μου. Έχει περάσει η εποχή που λασπολογούσε τους πάντες. Ο "γενναίος" μόλις με βλέπει το βάζει στα πόδια» είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης. 

.Ποδαρικό με 13 ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις

Τσουνάμι 13 επώδυνων ανατροπών στις επικουρικές συντάξεις εισάγει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ο οποίος είναι έτοιμος και βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας. Με το νέο Κανονισμό, που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενοποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενσωματωθε στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους. Μειώνονται περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις από 16% έως 45%, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορ... περισσότερα »

.Κώστας Σημίτης: «Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»


Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει, ενώ δηλώνει πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. 

Σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Κώστας Σημίτης, τονίζει πως, «στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία αλλά και σε άλλες χώρες ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θεωρεί τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα υπερβολική. Ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει “ούριος άνεμος” στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρό του ο πρώην πρωθυπουργός

«Η Ένωση, έχει χρηματοδοτήσει με διάφορους τρόπους την Ελλάδα ως και τις αρχές του 2013. Το ύψος των πόρων και εγγυήσεων που διατέθηκαν φτάνει τα 340 δισ. περίπου. Είναι μια πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο χρηματοδότηση» και προσθέτει: 

«Πραγματοποιήθηκε όμως με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τόσο το Ινστιτούτο Bruegel όσο και το ΔΝΤ επισήμαναν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους δανειστές δεν είχαν μελετηθεί ικανοποιητικά. 

Πολλοί Έλληνες αλλά και πολλοί Πορτογάλοι, Ιταλοί και Ισπανοί θεωρούν ότι η χώρα τους πρέπει να απαλλαγεί το ταχύτερο από την παρουσία των επιτηρητών της Ένωσης και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη με αφορμή και την ελληνική προεδρία στην ΕΕ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την μετεξέλιξη της Ένωσης, σημειώνοντας πως, «η ευρωπαϊκή πολιτική της είναι αποκλειστικά ελληνοκεντρική και συνίσταται στην προώθηση άμεσων οικονομικών αιτημάτων. Δεν έχει γι’ αυτό απήχηση. 

Το σχέδιο ανάπτυξης παραμένει ένα νεφέλωμα. Έρευνες, μελέτες, πρότυπα, συγκεκριμένοι σχεδιασμοί εφαρμογής δεν φαίνεται να υπάρχουν. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει ο Κώστας Σημίτης

.Τις μέρες με αιθαλομίχλη θα παρέχεται έκπτωση 70% στο ρεύμα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την Απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική.

Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

.«Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός «ξέρει ότι με ψέματα και ψευδαισθήσεις δεν μπορεί να πορευτεί πλέον η Πατρίδα μας», σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σημειώνοντας επιπλέον ότι «ξέρει πώς ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β» και πως «δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση το 2010, αλλά η κρίση που υπήρχε προ πολλού έφερε το μνημόνιο ως το μικρότερο κακό σε σχέση με την απόλυτη καταστροφή της ανεξέλεγκτης οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής χρεοκοπίας». Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει το 2014 ως, «χρον... περισσότερα »

.«Όλο το χωριό πήρε επιδότηση»

Ο Μάρκος Λιάπης, αδερφός του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, υποστήριξε ότι το πολυτελές σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας λειτούργησε όντως ως ξενώνας και φιλοξένησε τουρίστες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μάρκος Λιάπης δήλωσε: «Είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε (σ.σ. ο ξενώνας). Έχει αποδεικτικά, παραστατικά. Έχει τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις, άνθρωποι που πήγανε, πελατολόγιο. Τα πάντα».

«Δεν ξέρω τι λένε οι κάτοικοι του χωριού. Δεν έχουν ιδέα. Έχουν περάσει 22 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο αδερφός του πρώην υπουργού ρωτήθηκε και για το ηθικό ζήτημα που εγείρεται με την υπόθεση του σπιτιού του πρώην υπουργού και αν εκείνος το αναγνωρίζει, για να δώσει τελικά, ωστόσο, αρνητική απάντηση.

«Πού έγκειται το ηθικό για πέστε μου. Για να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα, που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Όλο το χωριό αυτό έκανε. Και λειτούργησε σαν μονάδα. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος, και η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει», τόνισε.

.Σκέψεις να εξαιρεθούν οι άνεργοι από τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Προσπάθεια να βελτιωθεί η ρύθμιση για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και να εξαιρεθούν οι άνεργοι από αυτό φέρεται να καταβάλλει το υπουργείο Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα, ώστε να εξαιρεθούν συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.

Ο υπουργός εξήγησε ότι για το θέμα αυτό βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ολοκληρωτική απόσυρση ή αναστολή του μέτρου και ο Δημήτρης Καρύδης ήδη έχει ρίξει έμμεσα βέλη προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με το αιτιολογικό ότι το κόμμα δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την εφαρμογή του μέτρου.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το μέτρο των 25 ευρώ δεν αφορά την εξέταση στο νοσοκομείο, αλλά μόνο τη νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής από το 25ευρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, άποροι, φυλακισμένοι, στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, άλλα και του ενός ευρώ ανά συνταγή στα φάρμακα, κατάθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι "κανένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης", με την υποσημείωση ότι "καμιά δημοσιονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.