. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων
και για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσφορά των ατόμων της τρίτης
ηλικίας στην κοινωνία μας, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Ζωγράφου και τα
ΚΑΠΗ του Δήμου διοργανώνουν ανοικτή καλλιτεχνική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τερζάκη.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει, εορταστικό πρόγραμμα με
παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις ομάδες χορού &
χορωδίας των ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι
στα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ με τους :

ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ (τραγούδι)
ΠΕΤΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πιάνο-τραγούδι)
ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ (τρομπέτα).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6.30 το απόγευμα.

           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Οι ψηφοφόροι «τιμώρησαν» τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στην Πορτογαλία

Οι πορτογάλοι ψηφοφόροι επέλεξαν να τιμωρήσουν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αφού έκλεισαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στη χώρα, ενώ η σοσιαλιστική αντιπολίτευση φαίνεται να διατηρεί την πρωτεύουσα Λισαβόνα.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής δήμαρχος της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα επανεξελέγη για τρίτη θητεία με μεγάλη διαφορά από τον υποψήφιο που υποστήριζε ο κυβερνητικός συνασπισμός Φερνάντο Σεάρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

 Εξάλλου το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο έχασε και το Πόρτο, μεγάλη πόλη στο βορρά, όπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρούι Μορέιρα έκανε την έκπληξη και επικράτησε του υποψηφίου του PSD Λουίς Φιλίπε Μενέζες και του σοσιαλιστή υποψηφίου Μανουέλ Πιζάρο.

Ο Μορέιρα που υποστηριζόταν από το συντηρητικό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο (CDS), μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, λαμβάνει 36% με 40% των ψήφων, έναντι 22% με 25% του Μενέζες και 21% με 24% του Πιζάρο.

Τα μέσα δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη για τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

.Συνελήφθη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος και άλλοι 15 εμπλέκονται σε δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προστασία και σε κυκλώματα της νύχτας - Παραδόθηκε και ο Χρήστος Παππάς - Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας - Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις

Ως εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή περιγράφεται η Χρυσή Αυγή στο πόρισμα της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για δεκάδες μέλη του κόμματος του Μιχαλολιάκου.

Ο «Führerprinzip» Μιχαλολιάκος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, είχε την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης της Χρυσής Αυγής με υπαρχηγό τον Παπά.

Στο σκληρό πυρήνα μετείχαν και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δικογραφία, στη στρατολόγηση ανήλικων παιδιών κατά τα πρότυπα ναζιστικών οργανώσεων.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι 21 συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αφού είχαν περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. 

Οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη.

Το μεσημέρι της Κυριακής παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για:

.- Δολοφονία Παύλου Φύσσα
- Δολοφονία Πακιστανού Πετράλωνα
- Απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση
- Απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα
- Δεκάδες ξυλοδαρμούς
- προστασία και συνάφεια με κυκλώματα της νύχτας
- Κατηγορία εκβιασμού καθώς στελέχη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.
- Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Παρακολουθείστε αναλυτικά όλες τις ραγδαίες εξελίξεις από το newsbeast.gr

.Οι διάλογοι από τον κοριό της Αντιτρομοκρατικής

Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο δράστη, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες συλληφθέντα και ασύλληπτα μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται τρομοκρατημένα από τις αποκαλύψεις, ομολογούν τη δράση τους ενώ υπόσχονται και εκδίκηση. 

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στις συνομιλίες φέρονται να συνομιλούν από τηλεφώνου, αλλά να επικοινωνούν και με γραπτά μηνύματα, μέλη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πυρηνάρχης της οργάνωσης στη Νίκαια,... περισσότερα »

.Tο «πόρισμα» που δένει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση

Κόλαφος για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με στρατιωτική δομή, απόλυτη ιεραρχία, εκπαίδευση των μελών της με μεθόδους που παραπέμπουν στον τρόπο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι το πόρισμά του για τη Χρυσή Αυγη που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. 

Στο πόρισμα τονίζεται επίσης ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη...περισσότερα »

.«Οι ρατσιστές και οι μισαλόδοξοι βρήκαν απέναντι τους όλους τους Ελληνες»

Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.

«Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ήτταται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».

Ο κ.Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.

.«Δένουν» πρόσωπα με γεγονότα οι ανακριτές

Κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ετοιμάζουν οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών , δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ αμέσως μετά, μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου. 

Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, για την Τετάρτη. Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστεί και η απολογία του έκτου κατηγορούμενου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα μετά το μεσημέρι ενώ εκκρεμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές κρίσιμα στοιχεία μεγάλου ποινικού ενδιαφέροντος που θα αξιοποιηθούν από την ανάκριση περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαραλ. Βουρλιώτη δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της.

Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.

Η ανάκριση, βάση του πορίσματος Βουρλιώτη που αναφέρεται σε διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές αρνήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών Αρχών όσα τους αποδίδονται ενώ διατυπώνουν την άποψη ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος τους αποτελεί δίωξη φρονημάτων.

.Πώς η ΕΛ.ΑΣ. φόρεσε χειροπέδες στους Χρυσαυγίτες

Το πόρισμα - φωτιά του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ήταν αυτό που συνέθεσε το παζλ των παρανομιών και κατέληξε στο απόλυτο συμπέρασμα ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση ανοίγοντας τον δρόμο για τις συλλήψεις και την ποινική δίωξη σε βάρος τουλάχιστον 32 στελεχών της, μεταξύ των οποίων του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Η. Κασιδιάρη, Γ. Λαγού, Η. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου οι οποίοι και συνελήφθησαν, καθώς και του Χρ. Παππά ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. 
Οι συλληφθέντες, όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής δεν προέβαλαν αντίσταση, ενώ οι αρχές... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.