.Βαρουφάκης: Ετοιμάζουμε ένα κείμενο με το οποίο θα είναι όλοι ικανοποιημένοι

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι αναμένει μία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης αναφορικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης ύψους 240 δις. ευρώ, η οποία όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι, είναι απαραίτητη για να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της στους πιστωτές κατά τους προσεχείς μήνες. 
«Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται να υπάρξει ένα κείμενο με το οποίο όλοι θα είναι ικανοποιημένοι» δήλωσε σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη ο κ. Βαρουφάκης, παρά τις συνομιλίες με τους εταίρους στην ευρωζώνη τις τελευταίες ημέρες τις οποίες περιέγραψε ως «ταραχώδεις».

.Η κυβέρνηση ανοίγει παράθυρο συμφωνίας -Δέχεται τρεις όρους

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διεξάγονται στο περιθώριο του Ecofin για την εξεύρεση λύσης. Τις τελευταίες ώρες έχει επιτευχθεί μία ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της πλευράς των δανειστών. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, διεξάγονται παρασκηνιακές συζητήσεις στη βάση των πέντε σημείων τα οποία είχε αναφέρει τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

 *Νεότερη ενημέρωση από την κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν οδηγείται σε ρήξη:* 1. Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερ... περισσότερα »

.Reuters: Ο Τσίπρας κηρύσσει τον πόλεμο στους ολιγάρχες της Ελλάδας

Μετά από τις εκλογές, η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στη μάχη της νέας ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλεται από το εξωτερικό. Ομως, στο εσωτερικό υπάρχει μία μάχη ενάντια σε πλούσιους επιχειρηματίες που κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή, αναφέρει το Reuters. 

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Τσίπρας κηρύσσει τον πόλεμο στους ολιγάρχες της Ελλάδας», το πρακτορείο σημειώνει ότι ο νέος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο Παναγιώτης Νικολούδης, δεν είναι πολιτικός, αλλά είναι εναρμονισμένος με τη διάθεση σταυροφορίας. Στη συνέχεια το Reuters κάνει...περισσότερα »

.Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει η Ελλάδα

Αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης φέρεται ότι θα καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση. 
Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές. «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του προγράμματος - μνημονίου.

 Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα - μνημόνιο». Την είδηση για αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης μετέδωσε και το Reuters,... περισσότερα »

.Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στα στατιστικά και τις φήμες που ήθελαν να ανακοινώνεται σήμερα το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

«Χρειαζόμαστε ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα να χαίρει εκτίμησης τόσο στην κοινωνία όσο και στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Όπως εξήγησε, «ο Προκόπης ο Παυλόπουλος μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας με το ειδικό βάρος του Προ... περισσότερα »

.«Ο Σόιμπλε να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό»

«Τρεις βδομάδες από τις εκλογές ο λαός αισθάνεται ότι ζει σε μια διαφορετική χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όχι δεν ξεπεράσαμε τα τεράστια μας οικονομικά προβλήματα, όχι δεν προλάβαμε να επουλώσουμε τις πληγές της οικονομικής κρίσης. Όμως ο Έλληνας δεν αισθάνεται πια αυτή την απαξίωση και τον εξευτελισμό. 

Οι Έλληνες αισθάνονται πια περήφανοι και αξιοπρεπείς», σημείωσε. Στέλνοντας μήνυμα προς την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν μπορούν κάποια να συμπεριφέρονται σαν χώρα αποικία, στους Έλληνες σαν να είναι παρίες της Ευρώπης»....περισσότερα »

.ΝΔ: Στηρίζουμε την πρόταση για Παυλόπουλο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για την υποψηφιότητα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών. 

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό.

Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ιστορικού στελέχους της. 

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θαεπιτελέσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

.Οι έξι πρώτες συνέπειες του Grexit

Πληθωρισμός που καλπάζει, κοινωνικές αναταραχές, χρεοκοπία και μετάδοση της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πρόθυμη να προκαλέσει αν δεν έρθει σε συμφωνία με την ευρωζώνη για την επόμενη μέρα. 

Αναλυτές της Barclays, της Capital Economics και της Oxford Economics ενώνουν τις δυνάμεις τους και εξηγούν ποιες θα είναι οι πρώτες συνέπειες ενός Grexit αν η Ελλάδα δεν έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους της και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με το Business Insider, στην περίπτωση της εξό... περισσότερα »

.Πώς την «έστησαν» οι Ευρωπαίοι στο Βαρουφάκη

Με έτοιμα κείμενα και μία καλά σχεδιασμένη επιχείρηση οι Ευρωπαίοι έθεσαν τελεσίγραφο και εκβίασαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τη χώρα προκαλώντας ουσιαστικά το ναυάγιο στο Eurogroup. 

Από το πρωί της Δευτέρας ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνουν βήματα πίσω και οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών θα υποχωρήσουν από θέματα που συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί στη Σύνοδο Κορυφής. 

Η κατάσταση ξεκαθάρισε το απόγευμα της Δευτέρας όταν ο Έλληνας υπουργός μπήκε με μεγάλη καθυστέρηση στην αίθουσα του Eurogroup. ... περισσότερα »

.Αυτό είναι το κείμενο του Μοσκοβισί που τορπίλησε ο Ντάισελμπλουμ

Το κείμενο του Πιέρ Μοσκοβισί για το οποίο μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης και το οποίο ο ίδιος θα μπορούσε να υπογράψει, δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Paul Mason. 

Το φερόμενο κείμενο Μοσκοβισί, κάνει λόγο για «δέσμευση» των ελληνικών αρχών για «ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα». 

«Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν τις εδώ και καιρό διακηρυσσόμενες μεταρρυ...περισσότερα »

.Ανακοίνωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της αποφάσισε ομόφωνα να μη ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα. 

Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος. Άλλο όμως η θεσμική συναίνεση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.