.Εμπρός ακόμα μια φορά...

Και τελευταία για μια μεγάλη περίοδο αν αυτή η κίνηση δεν ευοδωθεί. Το κείμενο υποψηφίων και στελεχών της Ελιάς σηματοδοτεί την έναρξη της προσπάθειας που πρέπει να καταλήξει στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης μέσα από ένα αυθεντικό ιδρυτικό Συνέδριο. Τι προηγήθηκε; Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που σήκωσε μόνο του το βάρος της διάσωσης της χώρας χωρίς να έχει προετοιμάσει το κακομαθημένο κομμάτι του εκλογικού του ακροατήριου που γλίστρησε στον υποσχόμενο επιστροφή στον χαμένο παράδεισο ΣΥΡΙΖΑ. Η αποτυχία της κίνησης των «58», που ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να συμ... περισσότερα »

.Πολιτική με τον... εκλογικό νόμο

*Τα «παιχνίδια»* με τον εκλογικό νόμο όταν «μυρίζουν» εκλογές, έτσι ώστε να επηρεαστούν οι πολιτικές εξελίξεις, είναι γνωστή και παλαιά τακτική του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Είναι μάλιστα ένα από τα στοιχεία της παθογένειάς του και κάτι που θα έπρεπε να διορθωθεί, μ' ένα σταθερό και δίκαιο εκλογικό σύστημα. 

*«Σταθμοί»* σ' αυτή την ευκαιριακή τακτική υπάρχουν πολλοί. Ενδεικτικά είναι, παλαιότερα, το «τριφασικό σύστημα» του 1958, που έδωσε αυτοδυναμία στην ΕΡΕ παρότι μειοψήφησε στις κάλπες, ο «νόμος Κουτσόγιωργα», ο «νόμος Κούβελα», ο «νόμος Σκανδαλίδη» που έδωσε το πριμ των 40... περισσότερα »

.Οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής και οι Ομογενείς στην ατζέντα Βενιζέλου και αρχιεπισκόπου Αμερικής

Η προστασία του χριστιανικού πληθυσμού σε εμπόλεμες ζώνες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ομογένεια συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο Σεβασμιότατος είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Θεολογίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και είναι ευλογία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Έλληνες Ορθοδόξους εδώ, που βρίσκεται στον Θρόνο της Αρχιεπισκοπή... περισσότερα »

.Ελπίδες του Μαξίμου για... βερολινέζικη κατανόηση

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την αυριανή συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο γεύμα εργασίας που θα έχει με τη γερμανίδα Καγκελάριο αναμένεται να συζητήσει όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας, τα βήματα τα οποία έχουν γίνει από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και η επίτευξη των απαιτούμενων πλεονασμάτων με φόντο την ελάφρυνση του χρέους. 

Πρόκειται για εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία η οποία διεξάγεται λίγο πριν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και...περισσότερα »

.«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει την διαφάνεια»

Την διαβεβαίωση πως το ΠΑΣΟΚ «στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη διαφάνεια και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την ισονομία μεταξύ των πολιτών», εξέφρασε αντιπροσωπεία της Χαριλάου Τρικούπη στη σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Θοδωρή Λιβάνιου.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς και τις αρχικές επεξε... περισσότερα »

.«Μπλόκο» στη χορήγηση των εφάπαξ έως και 10 χρόνια

Μέχρι και 10 χρόνια θα περιμένουν στην ουρά οι 35.000 από τις 41.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αιτία για αυτό η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και της καθυστέρησης από μέρους της κυβέρνησης της παραμετρικής λύσης στον υπολογισμό τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς το Ταμείο Πρόνοιας χορηγεί περί τα 500 εφάπαξ κάθε μήνα με κεφάλαια που προέρχονται από τις υπάρχουσες εισπραττόμενες εισφορές. Εκτιμάται επίσης ότι με τα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα επιχορηγήσει το «Ταμείο», από τον προϋπολογισμό θα «καθαρίσουν» περίπου 4.000 αιτήσεις που εκκρεμούν ακόμη κατατεθειμένες μέχρι την 31η Αυγούστου 2013. Δηλαδή, μέχρι την ημερομηνία όπου ισχύει η απόδοση με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί από την 1/09/2013 το εφάπαξ αποτελεί συνάρτηση των εσόδων και των Ταμείων Πρόνοιας. Και όσο τα έσοδα μειώνονται εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στο Δημόσιο, τόσο θα περιορίζονται οι εκροές για πληρωμή εφάπαξ.

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το εφάπαξ θα καθυστερεί μέχρι και 10 χρόνια για κάποιον που καταθέτει σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί από το τέλος του 2014 θα βρίσκονται 35.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα, χωρίς να υπολογίζεται το «κύμα» συνταξιοδότησης από το 2015 και μετά.

.Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ζητήματα για την προστασία του χριστιανικού πληθυσμού σε εμπόλεμες ζώνες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Επίσης, συζήτησαν και θέματα που αφορούν την Ομογένεια. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο Σεβασμιότατος είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ορθόδοξης Θεολογίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και είναι ευλογία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Έλληνες Ορθοδόξους εδώ, που βρίσκεται ...περισσότερα »

.Αύριο Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Την πέμπτη του επίσκεψη στο Βερολίνο ως πρωθυπουργός πραγματοποιεί αύριο Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ζήτημα του χρέους θα βρεθεί στην ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο, αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε διμερές επίπεδο. 
Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ: «Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε διμερές, αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού υποβαθμίζει και η DW. Στην ανάλυσή της επισημαίνει ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με το Βερολίνο.
Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζει Γερμανούς αναλυτής, η Άγκελα Μέρκελ θα δείξει κατανόηση ως προς τις ελληνικές θέσεις και σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα αντιμετώπιζε θετικά μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος μόνο ευχαριστημένη δεν είναι με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, για αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.