.Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει: «Δεν ψηφίζουμε ούτε τη νέα φοροκαταιγίδα, ούτε τις διατάξεις

«Η Κυβέρνηση με τηλεγραφικές διαδικασίες, που στερούν κάθε δυνατότητα συζήτησης με την κοινωνία και τους φορείς της, προχωρεί στην κατάθεση νέου πακέτου διατάξεων, που προκύπτουν από το 3ο Μνημόνιο. 

Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη στη Βουλή, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την συμμετοχή των φορέων και να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις, όπου αυτό απαιτείται», αναφέρει το Κίνημα. 

«Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα τοποθετηθούμε αναλυτικά και κατ’ άρθρον», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Όμως είναι απόλυτα σαφές –όπως ήδη έχουμε δηλώσει- ότι θα καταψηφίσουμε ό, τι αφορά στην ν... περισσότερα »

.Στο κουρείο και πάλι οι συντάξεις εν μέσω πιέσεων για μεγαλύτερες περικοπές

Νέες περικοπές έρχονται στις συντάξεις οι οποίες μάλιστα ενδεχομένως να ξεκινήσουν από τα χαμηλά και συγκεκριμένα ακόμα και από τα 500 ευρώ! Μετά την πρώτη μείωση που υπέστησαν οι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης των εισφορών για τον κλάδο υγείας, οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στο κουρείο.

 Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε την Παρασκευή, ότι το «μαχαίρι» στις συντάξεις θα πέσει τελικά χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ, αφού υποστήριξε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση κάτω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη). Οι μειώσεις θα επιβληθούν σ... περισσότερα »

.Αλλάζουν τα πάντα: Από το 2016 θα πληρώνουμε μόνο με πλαστικό χρήμα

Με πλαστικό χρήμα θα συναλλάσσονται αποκλειστικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από 2016, ενώ στο ίδιο υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν δεκάδες ακόμα κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. 

Η αποκάλυψη έρχεται από την «Καθημερινή», η οποία παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο τελεί υπό την έγκριση των πιστωτών και πιθανότατα εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτό, οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα υποχρεούνται για όλες τις συναλλαγές τους να χρησιμοποιούν... περισσότερα »

.Έρχεται μόνιμο capital control σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Yποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων - με έλεγχο και... δελτίο στα μετρητά που σηκώνουν από το μισθό ή τη σύνταξή τους σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Έτσι, το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα, δηλαδή 2.650.000 άτομα, αλλά και 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να ξοδεύουν (και ενδεχομένως να παίρνουν) τη μισή τους σύνταξη ή τον μισό μισθό τους υποχρεωτικά με κάρτα και τα υπόλοιπα με μετρητά. Σύμφωνα το «Βήμα της Κυριακής», στο υπουργείο ετοιμάζουν το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, βασικός άξονας του οποίου θα είναι να περιοριστεί στι... περισσότερα »

.Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που έρχεται προς ψήφιση μέσα στην εβδομάδα

Αργά το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου το οποίο περιλαμβάνει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και τα οποία έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη ή το αργότερο την ερχόμενη Παρασκευή. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί εταίροι καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η δι... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.