.Στο όριο της φτώχειας 6,3 εκατομμύρια Έλληνες

Νούμερα που είναι «γροθιά» στο στομάχι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η νέα ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την έκθεση 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ενώ η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. ...περισσότερα »

.Με το μαρτύριο της... σταγόνας η αξιολόγηση από την τρόικα

Ξεκινούν σήμερα οι επισκέψεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επεκταθούν σε όλα τα υπουργεία που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου. 

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και των επικεφαλής της τρόικας θα γίνει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Θα ακολουθήσουν 8 μέρες διαπραγματεύσεων με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και εν συνεχεία στις 8 Οκτωβρίου οι συζητήσεις θα διακοπούν προκειμένου ο κ. Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Ρίσι Γκ...περισσότερα »

.Συνάντηση με Άιντε στη Ν. Υόρκη

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη χθεσινή συνάντησή του με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε, ενώ από την πλευρά του ο Νορβηγός διπλωμάτης έκανε λόγο «για εποικοδομητικές ιδέες» στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. 

Μετά τη συνάντηση, η οποία έγινε στα Γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ουσιαστική», επισημαίνοντας τη «μεγάλη πολιτική εμπειρί...περισσότερα »

.Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για τον αναβαλλόμενο φόρο, βάσει της οποίας οι τράπεζες αποκτούν πρόσθετο μαξιλαράκι περίπου 3 δισ. ευρώ, ενόψει των επικείμενων stress-test. 

Για «μέγα σκάνδαλο» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι με την τροπολογία αυτή απαξιώνονται τα χρήματα που έβαλε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις Τράπεζες, ώστε - όπως είπε - μέσα σε μια νύχτα η συντριπτική πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου να περάσει σε ιδιώτες και ξένα funds.

Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε ότι η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ενώ καθιστά τις ελληνικές τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους. 

Μάλιστα, εκτίμησε ότι αν όλα πάνε καλά στα στρες τεστ, τότε θα υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων και εξασφάλισης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

.Στην Εισαγγελέα Α.Π. οι εκθέσεις για τους 5 δήμους

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβιβάστηκαν σήμερα οι εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή συμβάσεων, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τους δήμους Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας-Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου. 

«Εάν νομίζουν ότι μπορούν να διοικηθούν οι δήμοι με εισαγγελείς, ας το κάνουν» απαντά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος. Οι δήμαρχοι πάντως επιμένουν ότι δεν αρνούνται τους ελέγχους για πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι όπως ... περισσότερα »

.Οργή Βενιζέλου για την εκτέλση του Γάλλου ομήρου

Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την εκτέλεση του Γάλλου υπηκόου, Ερβέ Γκουρντέλ, από την εξτρεμιστική, τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση, Jund al-Khilifa, στην Αλγερία.
 Σε δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και οργή της ελληνικής κυβέρνησης για τη βάρβαρη και απάνθρωπη εκτέλεση του Γάλλου πολίτη, Hervé Gourdel, στην Αλγερία, εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και την αλληλεγγύη της χώρας μας, στο φίλο γαλλικό λαό.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τη γαλλική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός σύμμαχος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία, ενάντια στη φρίκη των φανατικών τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.ΔΝΤ: Καμία ενημέρωση για λήξη του προγράμματος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενη πρόωρη λήξη του προγράμματος στήριξης της χώρας στα τέλη του 2014, τόνισε ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέρι Ράις. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Ράις τόνισε πως το πρόγραμμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2016.

Όπως είπε, η προσοχή του ΔΝΤ είναι εστιασμένη στην έκτη αξιολόγηση και ενδεχόμενη πρόωρη έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα του Ταμείου δεν θα απασχολήσει την επικείμενη αξιολόγηση. Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ρίσ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.