Αντί Βιογραφικού...Αντώνης Πέττας Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Γεννήθηκα στα Μαζέικα Καλαβρύτων το 1956. Το πιο σημαντικό μάθημα που μου έδωσε ο πατέρας μου είναι να επιστρέφω στον τόπο που ζω αυτά που μου δίνει.

Ήρθα στου Ζωγράφου ως φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής. Του Ζωγράφου που γνώρισα τότε ήταν μια πόλη με γειτονιές. Μια πόλη με σπίτια και μονοκατοικίες με ανοιχτές πόρτες και ανθρωπιά. Ήταν μια πόλη με αλάνες γεμάτη χαμόγελα.

Αγάπησα αυτή τη πόλη από την πρώτη στιγμή και επέλεξα να εργαστώ εδώ και να δημιουργήσω την οικογένεια μου σε αυτό το τόπο. Εδώ, γνώρισα την Δήμητρα ως φοιτήτρια της Ιατρικής σχολής, εδώ μεγάλωσα το Δημήτρη και την Ευγενία.

Έζησα κι εγώ το κύμα της αστικοποίησης. Τις πρώτες πολυκατοικίες και τα πρώτα προβλήματα. Έβλεπα την πόλη να χάνει την ταυτότητα της από χρόνο σε χρόνο. Έπαψε να έχει χρώμα, έπαψε να είναι ανθρώπινη χάνοντας τις γειτονιές της.

Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά αυτής της πόλη από τα νεανικά μου χρόνια. Υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος το 2002. Δώσαμε κοινούς αγώνες μαζι με άλλους συνδημότες. Κάναμε τις ρίξεις μας. Δεν συμβιβαστήκαμε. Κρατήσαμε το λόγο μας και την άποψη μας ανεξάρτητα από τις όποιες «γραμμές». Είχαμε το θάρρος τότε να κατεβάσουμε ένα συνθετικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συναντήθηκαν άνθρωποι από όλο το κομματικό φάσμα. Η προσπάθεια αυτή βρήκε αντίδραση από διάφορα κομματικά κέντρα που τότε ήταν πανίσχυρα.

Τώρα, ξανατολμάμε.

Εμείς, δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους και με μοναδικό κριτήριο την προσωπική και επαγγελματική πορεία του καθενός, την αγάπη του για την πόλη και όχι τις κομματικές ταμπέλες δημιουργήσαμε μια μεγάλη Συμπαράταξη Δημοτών. Στόχος μας να ξανακερδίσουμε την «ψυχή» της πόλη μας, δηλαδή να ξανακερδίσουμε τις γειτονιές μας. Η πόλη μας ήταν και είναι οι γειτονιές της.  

Αυτή τη φορά μπορούμε να είμαστε εμεις οι Δημότες αυτοί που θα αποφασίσουν για τον τόπο τους.

.Παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου η κα Ελένη Σαπρίκη

Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου γνωστοποίησε στο δήμαρχο Κώστα Καλλίρη η κα Ελένη Σαπρίκη. 
Τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο πήρε ο πρώτος επιλαχών στις εκλογές του 2010, κ. Λεμονίδης  Δημήτριος.
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου έγιναν οι τυπικές ανακοινώσεις στο Σώμα από τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Παναγιώτη Χριστιά.
Η  ανακοίνωση της λιτής επιστολής της κας Σαπρίκη δεν διευκρινίζει τους λόγους παραίτησής της.

 Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι η κα Σαπρίκη είχε αποστασιοποιηθεί από την παράταξη του κου Καλλίρη και μάλιστα είχε υποβάλλει και παραίτηση από την οικονομική επιτροπή παλαιότερα, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο.
Το ότι ο κος Λεμονίδης στηρίζει την παράταξη του κ. Αντώνη Πέττα προδικάζει άλλη μια ανεξαρτητοποίηση από την …παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Καλλίρη.

Αυτή τη στιγμή η διοικούσα παράταξη του κ. Καλλίρη δεν έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς έχει παραμείνει μόνο με 15 συν Λεμονίδη δημοτικούς συμβούλους από 25 που είχε αρχικά.

.«Ντέρμπι» στην Περιφέρεια Αττικής - Η μεγάλη έκπληξη...

Σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η «μάχη» για την Περιφέρεια Αττικής, ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και την υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Anaysis για το Tvxs.gr, ενώ έκπληξη η τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. 

Συγκεκριμένα, στον *α' γύρο*, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα ακόλουθα ποσοστά: - Γιάννης Σγουρός (ΠΑ.ΣΟ.Κ.): 20,4% - Ρένα Δούρου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): 19,0% - Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.): 12,9% - Γ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.