.Σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης οι... άγνωστες λέξεις για την τρόικα

Τελικά, μόνο για σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης δεν μπορεί να «κατηγορηθεί» η τρόικα. Καταβάλλει, άλλωστε, επίμονες και συνεχείς προσπάθειες για να γκρεμίσει την όποια αξιοπιστία ενδεχομένως είχε, επιδιδόμενη σε παλινωδίες που κάτω από άλλες συνθήκες μόνο ειρωνεία και σαρκασμό θα προκαλούσαν. Επειδή, όμως, οι συνθήκες υπό τις οποίες ζει ο ελληνικός λαός είναι αυτές που είναι, μόνο οργή προκαλούν οι αλλοπρόσαλλοι ελιγμοί του Τόμσεν και των συνεργατών του. Διότι ούτε σε επιπολαιότητα ούτε σε ανικανότητα οφείλονται. Συγκεκριμένες σκοπιμότητες υπηρετούν.

Πριν από τρεις μήνες δεν διαπίστωναν χρηματοδοτικό κενό για το 2014. Ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι θα υπάρξει έλλειμμα 4,5 δισ. και άρα θα χρειαστούν ανάλογα μέτρα. Οταν η κυβέρνηση αντέδρασε, το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 2,5 δισ. 

Και τώρα που ρητά διαμηνύθηκε, μέσω και της προγραμματικής συμφωνίας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα, το έλλειμμα συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, στο 1,1 έως 1,2 δισ., και αποσαφηνίστηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι αν ληφθούν μέτρα θα είναι μόνο διαρθρωτικά.

Από την άλλη, εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι οι εταίροι και δανειστές μας μεταθέτουν για το καλοκαίρι, και πάντως μετά τις ευρωεκλογές, τις αποφάσεις για τις παρεμβάσεις που θα καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο να λειτουργήσουν οι αποφάσεις τους προς όφελος των ευρωσκεπτικιστών. 

Και οι σχεδιασμοί που προωθούνται προβλέπουν ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2014 θα αξιολογηθεί και η πορεία της οικονομίας μας και θα εκτιμηθεί αν προβλέπεται χρηματοδοτικό κενό για τη διετία 2015?2016 και με ποιο τρόπο θα είναι προτιμότερο να καλυφθεί.

Η κρίση, που προς στιγμή διαφάνηκε, δείχνει τώρα να αποτρέπεται, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν και τι άλλο είναι ενδεχόμενο να προκύψει. Αλλωστε, δεν είναι ένα ή δύο τα «περίεργα» που έχουν παρατηρηθεί από τη στιγμή που αρχίσαμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και ειδικότερα στην προώθηση σοβαρών ιδιωτικοποιήσεων.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση των Βρυξελλών που οδήγησε στην ακύρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους. Ούτε, φυσικά, είναι τυχαίο πως ενώ μας πιέζει η τρόικα για τον ΟΣΕ, οι Βρυξέλλες βγάζουν ξαφνικά απαγορευτικό. Είναι, προφανώς, πολλά τα παιχνίδια που παίζονται.

.ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ...

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, πιλοτικά το 2014 και μόνιμα το 2015. Εκτιμήσεις θέλουν ένα πόσο της τάξης των 360 ευρώ να περιορίζει έως και 88% τον δείκτη της ακραίας φτώχειας στη χώρα... Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στην Ευρώπη.** * Πιλοτική εφαρμογή (διεκόπη το 2002). Έκτοτε εφαρμόζεται σε ορισμένες περιφέρειες. Θεσμοθέτηση σε ομοσπονδιακή βάση. 

Μέχρι τότε εφαρμοζόταν σε τοπική βάση.Πού εφαρμόζεται;* Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόζεται σε 23 κράτη - μέλη της ΕΕ σε εθνική κλίμακα, και σε άλλα 3 (Ουγγαρία, Ισπανία, Ιταλία) σε ... περισσότερα »

.Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Με νίκη συνέχισε για την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του ΟΦΗ στο «Στάδιο Καραϊσκάκη» με 5-1 σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μήτρογλου (4΄, 52΄), Χολέμπας (58΄), Μανιάτης (85΄) και Γιαταμπαρέ (86΄) ενώ ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο λεπτό.

Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Πλατανιάς, που επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη με 2-1.

Εξάλλου, χωρίς βαθμολογικές απώλειες πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Κομοτηνή. Η ομάδα του Στέφενς επικράτησε 3-0 του Πανθρακικού και προσωρινά «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.
Με πρωταγωνιστή και σκόρερ το νεαρό διεθνή Δημήτρη Κολοβό, ο Πανιώνιος νίκησε με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-1 και βελτίωσε αισθητά τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε  στο 21ο λεπτό, αλλά στο τέλος δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την έκτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας της Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Βέροιας παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έξι βαθμούς.

."Έφυγε" ο Λου Ριντ, μια εμβληματική μορφή της ροκ μουσικής

Ο Λου Ριντ, το μουσικό συγκρότημα του οποίου, οι Velvet Underground, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα της ροκ, αναμιγνύοντας διάφορες μορφές της τέχνης με την μουσική χάρη στη συνεργασία του με τον Άντι Γουόρχολ στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960, πέθανε σήμερα σε ηλικία 71 ετών, όπως έγραψε το περιοδικό Rolling Stone. 

Το περιοδικό δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις αιτίες του θανάτου του και οι εκπρόσωποι του Ριντ δεν ήταν διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν την είδηση αμέσως. 

Ωστόσο ήδη εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου τιμούν την μνήμη του εκλιπόντος. Ο ατζέντης του φέρεται ότι επιβεβαίωσε το θάνατό του σε μια δήλωση που επικαλέστηκε η βρετανική εφημερίδα Guardian.

.Επιστρέφει από την ερχόμενη Τρίτη η ελεγχόμενη στάθμευση

Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, η ελεγχόμενη στάθμευση.

Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων

.Την παραίτηση του Α. Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας», με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις για ενδεχόμενο παραλληλισμό του Κινήματος με εγκληματική οργάνωση, επειδή έχει καταδικαστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του.

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη».

.«Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας»

Την Τρίτη κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ότι δε θα θιγούν τα όρια ηλικίας.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το νόμο 3863/2010 θα λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους.

Η προθεσμία για θεμελίωση βάσει αυτού του νόμου ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, όπως εξήγησε.

Τα πλασματικά όρια συνταξιοδότησης θα ισχύουν επίσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι γυναίκες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με ανήλικο παιδί δε θα θιγούν.

«Διευρύνουμε το νόμο 4062 και σε εκείνον θα περιλαμβάνονται πλέον και οι αγρότες, οι οποίοι προέβαλαν ένα αίτημα δίκαιο και θα ικανοποιηθεί», είπε επίσης ο υπουργός.

Αποκάλυψε συν τοις άλλοις ότι ο νόμος που έρχεται προς ψήφιση περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα λεγόμενα «ευγενή ταμεία».

«Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και οι τράπεζες πλήρωναν πολύ υψηλές εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζόμενούς τους επειδή βρίσκονταν υπό την αιγίδα του κράτους. Αυτό ήταν στρέβλωση. Θέλουμε να μειώσουμε το εργοδοτικό κόστος (απολαβές και εισφορές) στο ύψος εκείνου των ιδιωτικών επιχειρήσεων με βάσει τους κανόνες ανταγωνισμού», υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις τελείωσαν. Ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους είναι αυτό που θα γίνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, με τους εργοδότες να πληρώνουν στο κράτος μικρότερες εισφορές, χωρίς όμως να θιγούν οι συντάξεις».

«Θα το καταφέρουμε. Στην προηγούμενη ρύθμιση πήραμε στις πλάτες μας 240 εκατ. ευρώ από μείωση στις εισφορές των επιχειρήσεων», ανέφερε.

«Έχουμε την απαίτηση από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. Όποιος εξακολουθεί να προχωρά με λογικές αδήλωτης εργασίας, θα μας βρει μπροστά του», προειδοποίησε.

Βάσει του σχεδίου νόμου, όλο το σύστημα ασφάλειας της χώρας ενσωματώνεται από 1η Δεκεμβρίου μέσα στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση, που υποβάλεται δηλαδή από κάθε εργοδότη -και το κράτος- στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Σε μηνιαία βάση θα ελέγχεται η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση όλων των εταιρειών. Εκεί θα διασταυρώνονται όλα τα στοιχεία. Είναι μια μεταρρύθμιση που την κάναμε και λειτουργεί», εξήγησε ο υπουργός.

«Μάθαμε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν που δεν τις γνωρίζαμε καν. Εισπρακτική εταιρεία που συνεργάζεται με τράπεζα βρέθηκε να χρωστάει 7 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν το γνωρίζαμε καν. Τώρα αυτά τα χρήματα θα διεκδικηθούν», αποκάλυψε.

«Αυτά που γνωρίζαμε παλιά, τελειώσανε», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

.«Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Κειμηλίων με τίτλο «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε»  στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά σύγχρονα, αυτά που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι στο μυαλό μου τοποθετώ τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες», δήλωσε ο κ. Παπούλιας 

και για την ίδια την Έκθεση είπε: «Πέρα από το συγκίνηση είναι μια θύμηση σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεπερνάει τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για ηρωισμό φαίνεται ότι αυτή εδώ η Έκθεση αναδεικνύει ακριβώς εκείνες τις μέρες».

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου απένειμε στον κ. Παπούλια το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και σημείωσε ότι όπως το 1940 ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" έτσι και σήμερα «λέει ένα βροντερό "όχι" στο νεοναζισμό, τους νέους κήρυκες του μίσους και της διχόνοιας, τους νοσταλγούς του σκοταδισμού», αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, χωρίς να την κατονομάσει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.