.Τα γέλια φέρνουν λήθη;

Γιώργος Καρελιάς

 Όπως φαίνεται οι σχέσεις Τσίπρα- Μέρκελ βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Οι εντάσεις του παρελθόντος (ποιος θυμάται πλέον εκείνο το επικό «*go back, κυρία Μέρκελ*»;) έχουν παραμεριστεί. 

Το σημερινό καλό κλίμα αποτυπώνεται παντού, με αποκορύφωμα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μάλτα.

 Πρόκειται, ασφαλώς, για την πλέον *ευχάριστη *εξέλιξη στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αν λάβουμε υπόψη μας όσα παρανοϊκά έλεγε ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από λίγους μήνες για τη Γερμανία και την ηγεσία της. Δεν είναι μικρό πράγμα ο πρωθυπουργός ... περισσότερα »

.Μια προαναγγελθείσα σύγκρουση

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ 

Παράλογο ασφαλώς είναι. Είχε όμως αναγγελθεί από τις αρχές Οκτωβρίου. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι, σήμερα, που απεργούν τα συνδικάτα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διά του τμήματος Εργατικής Πολιτικής, στηρίζει την απεργία και συμμετέχει. 

Για λόγους δημοσιογραφικής ακρίβειας –όχι επειδή δεν το ξέρετε– να υπενθυμίσω ότι συμβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η κυβέρνηση. Με απλά λόγια, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμη πιο δυναμικά», αν...περισσότερα »

.Ο «βομβιστής» και η θέση της κυβέρνησης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Οταν ήταν *διευθυντής της καλής εφημερίδας «Αυγή», πίστευα ότι δεν ήταν καλός δημοσιογράφος.

 Μία φορά που αναγκάστηκα να του τηλεφωνήσω επειδή δύο εξωτερικοί αρθρογράφοι της εφημερίδας με έβριζαν για τη στάση μου απέναντι στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αντιλήφθηκα ότι είχε τη δεοντολογία γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια. 

*Από κομματικός *δημοσιογράφος έγινε βουλευτής και υπουργός με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο τέλος θα πληρώσει πολύ ακριβά τον Νίκο Φίλη. Παρακολουθώντας τον από μακριά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν μόνο κακός δημοσιογράφος, ... περισσότερα »

.Θα έχουμε θαλάσσια σύνορα μετά από την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία;

Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και μπροστά στις κάμερες είχε έναν διάλογο με το Νίκο Κοτζιά ενόψει του ταξιδιού τους στην Άγκυρα. 

Σίγουρα δεν είναι χωρίς σημασία αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση γιατί για παράδειγμα δεν κλήθηκε στο Μαξίμου ο υπουργός εξωτερικών και γιατί υπήρχε τόση ανάγκη από τον πρωθυπουργό για μια «θερμή» συνομιλία των δυο τους on camera; 

Η εξήγηση είναι απλή και αφορά στο θέμα που έχει αναδείξει εδώ και μερικές μέρες το Antinews, το οποίο αναφέρονταν στους όρους κάτω από τους οποίους κανονίστηκε α...περισσότερα »

.Τελειώνει ο χρόνος για συμφωνία! «Τρέχουν» στην κυβέρνηση για να τελειώσουν όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο

*Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία με τους δανειστές και να εκταμιευθεί η δόση των 2+10 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα συνολική πρόταση προς τους Θεσμούς για τα ανοιχτά ζητήματα.* 

Στόχος είναι να έχει κλείσει η συμφωνία μέχρι αύριο Σαββάτο, ενώ για μεθαύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euro Working Group, από το οποίο η ελληνική πλευρά αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει την αισιοδοξία του ότι οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμ...περισσότερα »

.Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ατμομηχανή για προοδευτικές εξελίξεις

*Στην προώθηση της διεύρυνσης της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης**,* «με πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού χώρου» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

.Επεσήμανε επισης την «πρόθεση μας για τη διοργάνωση *Πανελλαδικής Πολιτικής και Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης* το πρώτο εξάμηνο του 2016. Θα πάρουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα όλες τις αποφάσεις για την επιτυχή οργάνωση της συνδιάσκεψης» *Κύρια σημ... περισσότερα »

.Τέλη κυκλοφορίας: Κλείδωσαν 3 αλλαγές -Δημιουργείται νέα κατηγορία ΙΧ

Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τελικά το υπουργείο Οικονομικών τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες από το ΥΠΟΙΚ, τελικά το οικονομικό επιτελείο έκανε πίσω σε αρκετά ζητήματα υπό το φόβο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 θα είναι δύο σημαντικές αυξήσεις σε συνδυασμό με τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας ΙΧ, καθώς και μία μικρή μείωση για τα παλιά οχήματα. *Η νέα κατηγορία ΙΧ* Μία από τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου που έχει κλειδώσει είναι η δημιουργία μίας νέας κα...περισσότερα »

.Τι δείχνει δημοσκόπηση για την αρχηγία στη ΝΔ

Δημοσκόπηση για την αρχηγία της ΝΔ δείχνει πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται ως ο καταλληλότερος για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει πρωτιά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας e-voice για λογαριασμό της ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Αδωνις Γεωργιά... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.