.Φοροδιαφυγή και... παροχές

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους όσοι υιοθετούν παρόμοια αντικοινωνική στάση; 

Οσοι προδήλως δεν αντιμετωπίζουν την οικονομική ένδεια, δηλαδή όλοι οι φοροφυγάδες τελικά, που με κάποιον τρόπο, περισσότερο ή λιγότερο «νόμιμο», αρνούνται να πληρώσουν, δικαιολογούνται λέγοντας ότι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το κράτος δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. 

Πλην όμως, η μειωμένη ανταπόκριση των πολιτών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις των κρατικών υπηρεσιών. Το κράτος δεν σε ρωτά αν επιθυμείς να λάβεις τις υπηρεσ... περισσότερα »

.Συνέπεια στην εκδικητική πολιτική

Να του αναγνωρίσουμε, κατ’ αρχάς, συνέπεια θέσεων. Ο Νίκος Φίλης, ο αιώνιος φοιτητής που έγινε υπουργός Παιδείας, είναι γνωστό ότι περιφρονεί τα μακαρόνια (πιφφφ!) και, κατ’ επέκταση, όσους βασίζουν τη διατροφή τους σε αυτά. 

Επίσης, κάποιοι θυμόμαστε ακόμη τον σαρκασμό του προς έναν ιδιωτικό υπάλληλο, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής: «Δηλαδή εσείς ανησυχείτε για τα 500 ευρώ σας;» 

Απολύτως φυσικό είναι, επομένως, να περιφρονεί και όσους επιβαρύνονται με την αύξηση του 6% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων, πόσο μάλλον δε εκείνους που οδύρονται για το 13% στα ιδιωτικά σχολεία. (Πα... περισσότερα »

.Ολάντ: Θα βοηθήσουμε στο χρέος, αλλά προέχουν οι μεταρρυθμίσεις

Η επίσκεψή μου είναι επίσκεψη υποστήριξης και φιλίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας *Φρανσουά Ολάντ*, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του *Αγνωστου Στρατιώτη*. 

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει». 

Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, λέγοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και στη... περισσότερα »

.Πού τα σπάνε και πού τα βρίσκουν κυβέρνηση και δανειστές

Να πηγαίνουν στις συναντήσεις διαβασμένοι για να τελειώνει γρήγορα η διαδικασία, ζήτησαν οι τροϊκανοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης. 

Οι πρώτοι που άκουσαν αυτό το αίτημα ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συναντήσουν την τρόικα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί απάντησαν ότι διαβασμένοι θα πρέπει να είναι και οι τέσσερις εκπρόσωποι των δανειστών... Η συνάντηση αυτή θεωρήθηκε αναγνωριστική και στη συνέχεια αρκετοί υπουργοί παρέλασαν από το Χίλτον... Από τις χθεσινές συναντήσ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.