.Ανακοίνωση της Τίνας Καφατσάκη για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ζωγράφου

Ευχαριστούμε τους δημότες του Ζωγράφου για τη νίκη που έδωσαν στο συνδυασμό μας.Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ευχαριστούμε τις παρατάξεις που μας στήριξαν για την εμπιστοσύνη που έδειξαν,τόσο στον συνδυασμό μας, όσο και στο πρόσωπό μου.
Οι συμπολίτες μας και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων,παρέδωσαν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και πολιτικού ορθολογισμού,βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πόλης μας

Σας υποσχόμαστε κι εμείς απ’ τη μεριά μας να πορευτούμε  «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ’ ΟΝΕΙΡΟ»
Με το έργο, τη δημοκρατική διοίκηση και την έντιμη διαφανή διαχείριση θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.
Θα συνεργαστούμε στενά για να εκφράσουμε την εντολή των δημοτών
Για μας δεν είναι απλός ο τίτλος μας, το εννοούμε
ΟΛΟΙ Μαζί για την Πόλη μας

Γυρίζουμε σελίδα μπροστά, δίνουμε πνοή στη πόλη μας, με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και συμμετοχή.

.Η επόμενη μέρα και τα μηνύματα της ευρω-κάλπης

Ζήτημα ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα ανοίγει και πάλι μετά το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης, ο οποίος φαίνεται να είναι μία από τις κινήσεις με τις οποίες θα απαντήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμα των ψηφοφόρων. 

«Αντέξαμε, δεν υπάρχει ανατροπή, απορρίφθηκαν οι εκβιασμοί Τσίπρα», είναι το μήνυμα και η ερμηνεία που δίνουν Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά την εκλογική ετυμηγορία. Εντός της εβδομάδας αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στη δήλωσή του ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Εν τω μεταξύ στις 14....περισσότερα »

.Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ....αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράστηκε στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην πορεία από εδώ και πέρα και στο μεγαλύτερο, όπως τονίστηκε, «ειδικό βάρος» που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ως προς τον ρόλο του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις διεργασίες για την ευρύτερη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. 

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμήθηκε κατά τις τοποθετήσεις ότι πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στη διάθεση του κόσμου της δημοκρατικής παράταξη...περισσότερα »

.Ποιοι ευρωβουλευτές προηγούνται σε σταυρούς

Με μεγάλη αγωνία συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ. Δείτε ποιοι προηγούνται. 

Με καταμετρημένο το 7% των ψήφων: *ΣΥΡΙΖΑ* Μ. Γλέζος 28.165 Σ. Σακοράφα 17.456 Δ. Παπαδημούλης 11.327 Κ. Κούνεβα 9.677 Γ. Κατρούγκαλος 9.270 Κ. Χρυσόγονος 8.919 *Νέα Δημοκρατία* Μ. Κεφαλογιάννης 18.975 Μ. Σπυράκη 16.689 Θ. Ζαγοράκης 15.288 Ε. Βόζεμπεργκ 12.317 Γ. Κύρτσος 12.212 *Χρυσή Αυγή* Ελ. Συναδινό... περισσότερα »

.Επόμενο βήμα ο ανασχηματισμός

Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης αλλά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών δεν έφεραν μόνο ανακατατάξεις στο πολιτικό, όπως όλα δείχνουν θα φέρουν ανακατάταξη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο με έναν σαρωτικό ανασχηματισμό «ανανέωσης και αναζωογόνησης του κυβερνητικού σχήματος» όπως σημειώνει σήμερα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Η ημερομηνία του ανασχηματισμού πρέπει να αναζητηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Επισπεύδων για τον ανασχηματισμό εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα απαιτήσει αυξημένη παρουσία στελεχών της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Πιθανότατα σήμερα το απόγευμα θα γίνει η πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου όπου θα οριστικοποιηθεί ο χρόνος και ο τρόπος του ανασχηματισμού. 

Το ερώτημα είναι αν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα αποφασίσουν τώρα για την «στρατηγική της διεύρυνσης» απευθύνοντας προσκλητήριο σε βουλευτές και στελέχη των μικρών κομμάτων (ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι). Παρά το ότι υπάρχει ήδη σχεδιασμένη η στρατηγική της διεύρυνσης, το Μαξίμου είναι επιφυλακτικό για δύο βασικούς λόγους: 

Πρώτον, γιατί μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε προεκλογικό κλίμα και δεν είναι καθόλου σίγουροι στην κυβέρνηση ότι επιθυμούν τώρα κάτι τέτοιο. Δεύτερο, γιατί η ΝΔ θα μπει σε νέα συζήτηση επαναπροσδιορισμού, αν προκύψει διεύρυνση προς την κεντροαριστερά με αυξημένη παρουσία του ΠΑΣΟΚ και ίσως και άλλων σχημάτων. 

Οι εξελίξεις φαίνεται να δυσκολεύουν τον Αντώνη Σαμαρά και στο σχέδιο για μετάλλαξη και μετονομασία της ΝΔ καθώς τώρα νέα δεδομένα τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους κυβερνητικούς εταίρους κι όχι μόνο.

.Τα πολλαπλά μηνύματα των εκλογών

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Σαμαρά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε μια σημαντική νίκη, όχι όμως τέτοια που θα μπορούσε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και ίσως να οδηγήσει σε εκλογές. 

Άλλωστε το ποσοστό της Ελιάς -μικρό αλλά σημαντικό για την ύπαρξη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ- δίνει το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση, καθώς το συνολικό ποσοστό των κομμάτων της συγκυβέρνησης εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα.( υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε απειλήσει με αποχώρηση αν το κόμμα του καταβαραθρωνόταν στην ευρωκάλπη).

Γραμμή άμυνας για τον κυβερνητικό συνασπισμό και ειδικότερα για την ΝΔ είναι και τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, όπου η Συγγρού μπορεί να μιλά για γαλάζιο χάρτη. 

Το βέβαιο είναι πάντως ότι οι πολιτικές ακραίας λιτότητας και συνεχών φόρων αποδοκιμάστηκαν και την επόμενη ημέρα , η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα έχει την μεγάλη ελευθερία κινήσεων και στην Βουλή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είχε μέχρι σήμερα. 

Την ίδια στιγμή η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη έστειλε ηχηρότατο μήνυμα προς όλους , αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς. Μήνυμα που δεν έχει σχέση μόνο με την λιτότητα των τελευταίων ετών, αλλά κυρίως με την κουλτούρα των τελευταίων ετών, με την ισοπέδωση των δημοκρατικών και ηθικών αρχών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. 

Το Ποτάμι κατέγραψε ποσοστά «λογικά» για ένα κόμμα ουδέτερης στάσης σε μια εποχή μεγάλων αντιθέσεων και συγκρούσεων. Η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη καταβαραθρώθηκε, καθώς από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση και μετά, δε μπόρεσε να εκπέμψει σαφές μήνυμα.

.«Ο λαός απέτρεψε την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ από το λαό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη δήλωση που απηύθυνε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλες που πήγαν και ψήφισαν», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε τονίζοντας πως «με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέτρεψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσοι προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρας δημοψηφίσματος απέτυχαν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να αυξήσει τα ποσοστά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές».

Παράλληλα, διαμήνυσε πως «η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για την σταθερότητα και την ομαλή πορεία της χώρας».

«Περάσαμε την πιο μεγάλη δοκιμασία που πέρασε ποτέ χώρα σε καιρό ειρήνης. Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια», τόνισε.

.Βενιζέλος: Ο λαός απέρριψε τον εκβιασμό Τσίπρα

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στις κάλπες της Κυριακής εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα πρωτίστως χρειαζόμαστε να ενώσουμε το έθνος που κάποιοι το διχάζουν στην ξεπερασμένη βάση μνημόνιο – αντιμνημόνιο. «Είναι επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, με στόχο της διεύρυνση της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε ως κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ακόμη. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κραυγαλέα αποτυχία των exit polls λειτούργησε ευεργετικά για τη δημοκρατία. «Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτηση να θεωρηθούν οι σημερινές εκλογές δημοψήφισμα. Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα προκύπτει η καθαρή απόρριψη του εκβιασμού Τσίπρα. Η οροφή του ΣΥΡΙΖΑ του 2012 είναι δεδομένη. Η τεχνική πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών», επισήμανε.

«Η κοινωνία μας έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε», τόνισε ακόμη για να συμπληρώσει πως «βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό, μπορούμε να αναπνεύσουμε ξανά ως χώρα. Είναι δική μας υποχρέωση και προσωπικά δική μου να εξασφαλίσουμε το θετικό πρόσημο της σταθερής πορείας». 

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως το ποσοστό διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων της παράταξης και της σταθερότητας, παρατηρώντας πάντως πως το μέγεθος της παράταξης δεν χωράει στα σημερινά ποσοστά. 

«Η πόρτα της συνεργασίας και της συσπείρωσης είναι πάντα ανοιχτή», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε: «Κερδίζουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει μέσα στην Ευρώπη». 

.Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ήμερα για τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας το πως το μήνυμα της κάλπης είναι προσφυγή στις κάλπες για την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας και επαναφορά της χώρας στη νομιμότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με σημαντική διαφορά, ενώ «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν μείωση της δύναμής του κατά 7 και 5%, αντίστοιχα, παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα από την πλευρά της συγκυβέρνησης, κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αποτελεί νίκη και για την Ευρώπη, αφού οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για τη νίκη της Αριστεράς, σε μια χώρα όπου επέλεξαν για πειραματόζωο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε αυτό το μεγάλο βήμα απέναντι στην τρομοκρατία, τις επεμβάσεις και τους εκβιασμούς, τονίζοντας πως η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αποφασιστική νίκη για τη χειραφέτηση του ελληνικού λαού και δίνει την λαϊκή εντολή για την επίσπευση της δημιουργίας μιας δημοκρατικής και πατριωτικής παράταξης που θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή.

Το σημερινό αποτέλεσμα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, διέλυσε τη νομιμότητα της συγκυβέρνησης, και κάνει αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες και την επάνοδο στη νομιμότητα. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.