.Επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Σοκ και νέες «κόντρες» για την ασφάλεια των συνόρων στην Ευρώπη

Η αιματοχυσία προκαλεί νέες επικρίσεις σχετικά με τη χαλαρή ασφάλεια των συνόρων και των αδύναμων πολιτικών για τη μετανάστευση
Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες προκάλεσαν εκδηλώσεις σοκ και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη, καθώς και νέες επικρίσεις σχετικά με τη χαλαρή ασφάλεια των συνόρων και των αδύναμων πολιτικών για τη μετανάστευση, που αποτυπώνουν τις αυξανόμενες διαφωνίες σε μια ήπειρο που βρίσκεται σε κρίση.
Στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και αλλού, οι ηγέτες είπαν ότι συμπαραστέκονται σε μία από τις πιο σκοτεινές μέρες για το Βέλγιο. Ένας εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε "αλληλεγγύη προς τα θύματα και αποφασιστική δράση κατά των τρομοκρατών". Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε: "Η Ευρώπη ήταν ο στόχος και όλοι επηρεάστηκαν". "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος και τη σοβαρότητα της απειλής της τρομοκρατίας" συμπλήρωσε. "Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να διεξαχθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη".
Αλλά ακόμη και κατά τις πρώτες ώρες μετά από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν απευθύνει έκκληση για αυστηρότερες πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση, το άσυλο και την προστασία των συνόρων έσπευσαν να πουν ότι οι επιθέσεις τους δικαίωσαν. Στην Ιταλία, το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Λίγκα του Βορρά ζήτησε το άμεσο κλείσιμο των συνόρων και των τζαμιών. Στην Αυστρία, ο ηγέτης του λαϊκού ακροδεξιού κόμματος της χώρας δήλωσε ότι οι επιθέσεις αντιπροσωπεύουν μια "δραματική εκδίκηση" για τα λάθη στην πολιτική της ΕΕ. Και στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα και αστυνομικές επιδρομές. "Η ανεύθυνη μαζική μετανάστευση από τον αραβικό κόσμο και των ριζοσπαστών ισλαμιστών υπό την κάλυψη της αιτήσεως ασύλου ... και τα ανοιχτά σύνορα της ΕΕ πρέπει να σταματήσουν μια για πάντα" δήλωσε στο Facebook ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε το πρωί της Τρίτης. Ο Στράχε προς το παρόν προηγείται στις δημοσκοπήσεις στη χώρα, έχοντας υποστήριξη πάνω από 30%.
Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες φαίνεται πιθανό να οξύνουν τις εντάσεις, τη στιγμή που η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με μερικά από τα πιο διχαστικά ζητήματα στην ιστορία της. Τα 28 κράτη-μέλη του μπλοκ αντιπαρατίθενται επί μήνες πάνω στο πώς θα ανταποκριθούν σε μια άνευ προηγουμένου εισροή προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ενώ η Μέρκελ επιμένει ότι η ΕΕ πρέπει να καλωσορίσει τους πρόσφυγες και να διατηρήσει την ελεύθερη ζώνη Σένγκεν, πολλοί επικριτές της σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ζητήσει αυστηρότερα μέτρα για να κρατήσουν τους μετανάστες έξω, εν μέρει λόγω των φόβων για την τρομοκρατία. Το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου στις 23 Ιουνίου για το αν θα αποχωρήσει από την ΕΕ επιφυλάσσει μια άλλη κρίση. Ενώ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν γενικά ότι οι περισσότεροι βρετανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν να παραμείνουν στο μπλοκ, οι αναλυτές λένε ότι τα σημάδια του χάους στην ΕΕ θα μπορούσαν να "σπρώξουν" κάποιους υπέρ της εξόδου. Ο Μάικ Χούκεμ, εκπρόσωπος σε θέματα άμυνας του αντιμεταναστευτικού UKIP, δήλωσε την Τρίτη στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως οι Βρετανοί θα ήταν ασφαλέστεροι στην ΕΕ, "βρίσκομαι στο κέντρο της ΕΕ, και δεν αισθάνομαι και πολύ ασφαλής".
"Υπάρχει μια αίσθηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν τον έλεγχο της τρομοκρατικής απειλής της ηπείρου, δεδομένου ότι αυτή η επίθεση έρχεται λίγο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το περασμένο έτος" αναφέρουν αναλυτές της εταιρείας συμβούλων Eurasia Group, σε σημείωμα προς τους πελάτες τους την Τρίτη. "Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι ασφαλέστερο στην ΕΕ, αλλά αυτά τα γεγονότα κάνουν αυτήν την άποψη όλο και πιο δύσκολο να περάσει", αναφέρεται.
Και οι δύο εκστρατείες στη Βρετανία βασίζουν τα επιχειρήματά τους στην εθνική ασφάλεια. Ο Κάμερον υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πιο ασφαλές με την παραμονή στην ΕΕ και ότι οι διάχυτες απειλές που αντιμετωπίζει η Βρετανία θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν εκτός της Ένωσης. Αλλά οι υποστηρικτές του Brexit τον κατηγορούν για κινδυνολογία και υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών με την Ευρωπαϊκή συμμαχία για την ασφάλεια, το ΝΑΤΟ, δεν θα επηρεαστούν από την αποχώρηση της χώρας.
Οι αναλυτές της Eurasia Group έγραψαν ότι οι επιθέσεις είναι επίσης πιθανό να ενισχύσουν την ακροδεξιά και τα αντιμεταναστευτικά κόμματα, τα οποία έχουν ήδη σημειώσει κέρδη σε όλη την ΕΕ εν μέσω των φόβων της τρομοκρατίας και μιας σπασμωδικής κίνησης ενάντια του καλωσορίσματος της Μέρκελ στους πρόσφυγες. Προ ημερών, για παράδειγμα, οι λαϊκιστές του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία σημείωσαν πρωτοφανή κέρδη σε τρεις γερμανικές περιφερειακές εκλογές.
Στη Γαλλία, οι επιθέσεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν το Εθνικό Μέτωπο, στην έκκλησή του για τερματισμό της Σένγκεν και καταστολή των θεωρούμενων μουσουλμάνων εξτρεμιστών. "Στην αντιμετώπιση του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού, οι Γάλλοι απαιτούν εξουσία, δράση και θέληση" είπε η Λεπέν σε μια δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις των Βρυξελλών.
Ανώτατοι αξιωματούχοι του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, δήλωσαν ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν αποτύχει. "Είμαστε έκπληκτοι και πληγωμένοι για τις ζωές που αφαίρεσε το ισλαμικό μίσος. Δεν ανταποκρινόμαστε, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ είναι αδύναμα, εύθραυστα, αβοήθητα και στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση, επιτρέποντας τις σφαγές" δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες του κόμματος Τζιαν Μάρκο Σεντινάιο και Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα. "Είναι καιρός να αντιδράσουμε, να κλείσουμε τα σύνορα, τα τζαμιά και τα ισλαμικά κέντρα λατρείας. Οι επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν ένα πρότυπο που όλοι αναγνωρίζουμε. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο και τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε", πρόσθεσαν.

Ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν από την επίθεση, δήλωσε στο Twitter ότι "αυτή είναι μία απειλητική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία είναι ένοχη επειδή επέτρεψε τόσα πολλά".

.Το ωστικό κύμα από τις Βρυξέλλες χτυπάει και την Ελλάδα!

Μια ακόμη... 11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη έστησαν οι φανατικοί τζιχαντιστές σκοτώνοντας δεκάδες και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη.
Πέρα από τα θύματα, η επίθεση κυρίως στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό, είχε άλλη στόχευση. Ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι μουσουλμάνοι φανατικοί ότι μπορούν να χτυπήσουν παντού. Είτε είναι η καρδιά της Ευρώπης, η πρωτεύουσά της οι Βρυξέλλες, είτε το Παρίσι, είτε η Κωνσταντινούπολη.
Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και ο τρόμος θα υπάρχει πάντα σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Όμως, υπάρχει μια πολύ σοβαρή πτυχή από το τρομοκρατικό χτύπημα. Είναι το προσφυγικό, τα κλειστά σύνορα, η δημιουργία της... Νήσου Έλις στην Ελλάδα.
Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης, μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, θα κλείσουν ερμητικά κλειστά τα σύνορά τους. Ο φόβος είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε συμφωνία, από οποιοδήποτε αίσθημα αλληλεγγύης ή βοήθειας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το χτύπημα στις Βρυξέλλες είναι ουσιαστικά και το τελειωτικό χτύπημα στην Ευρώπη των ανοικτών συνόρων στην οποία πόνταρε η Ελλάδα. Δυστυχώς η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ωστικό κύμα που έρχεται από την βελγική πρωτεύουσα.
Είναι δεδομένο ότι αλλάζει άρδην το σκηνικό με το Προσφυγικό με πολύ άσχημες επιπτώσεις για την Ελλάδα. Ποιος να μιλήσει για συμφωνία σήμερα; Ποιος να μιλήσει για ποσόστωση; Ποια χώρα θα θελήσει να πάρει πρόσφυγες και μετανάστες στα εδάφη της; Ποιος πολιτικός θα τολμήσει να μιλήσει για αλληλεγγύη στους φοβισμένους πολίτες του; Όσο κι αν δε φταίνε οι εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι, δύο – τρεις ημίτρελοι που ζώνονται με βόμβες και σκοτώσουν αθώες ψυχές είναι ικανές να στοχοποιήσουν τους πάντες.
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Με πλήρως κλειστά σύνορα και με την Τουρκία να μην τηρεί τη συμφωνία είναι δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα φτάσουν στη χώρα μας και θα εγκλωβιστούν εδώ. Ελπίζουμε να μην είναι εκατοντάδες χιλιάδες και να καταλάβουν οι Σύροι, Αφγανοί, Πακιστανοί κ.λπ. ότι πρέπει να μείνουν στις χώρες τους γιατί στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να περάσουν.
Όσοι όμως κι αν έρθουν στη χώρα μας δεν θα μπορέσουν να φύγουν. Θα μείνουν σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς είναι ένα απέραντο Πτωχοκομείο. Οι βόμβες στις Βρυξέλλες ανατρέπουν τα πάντα και βάζουν τη σφραγίδα στις εκτιμήσεις εκείνων που λένε ότι η Ευρώπη έχει «κλείσει» πλέον και η Ελλάδα είναι ό,τι και η Νήσος Έλις για τη Νέα Υόρκη.
Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς; Θα συνεχίσουμε την ανόητη πολιτική των ανοικτών συνόρων που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε αμφιλεγόμενες ΜΚΟ να φέρνουν καραβιές με μουσουλμάνους στην Ελλάδα; Θα συνεχίσουμε να έχουμε το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι; Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν σε καμιά απόφαση και οι πρόσφυγες που είναι στη γειτονική χώρα έχουν δύο επιλογές. Ή να γυρίσουν στις πατρίδες τους ή να έρθουν παράνομα στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα που όμως δεν μπορεί να αντέξει χιλιάδες φτωχούς και κατατρεγμένους είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει, ειδικά αν στην ηγεσία της βρίσκεται μια ανίκανη κυβέρνηση η οποία ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το... δημογραφικό της Ευρώπης.

Δυστυχώς για την Ελλάδα που συνέβησαν όλα αυτά. Ευτυχώς, ίσως, που θα έρθει η ραγδαία πτώση της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί περίπτερο, πόσο μάλλον μια τέτοια κρίση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.