.ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τους 180 Το επόμενο μεγάλο «crash test» για την κυβέρνηση είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και το στοίχημα είναι ο «μαγικός» αριθμός των 180 βουλευτών και πώς αυτός θα εξασφαλιστεί μέχρι το αργότερο τις αρχές του νέου χρόνου, προκειμένου να μη στηθούν εθνικές κάλπες. *

Η «αριθμητική» των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, εν όψει της κούρσας για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνει τον κυβερνητικό πόλο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) να μετρά 152 βουλευτές συν τρεις (Λοβέρδος, Αηδόνης και τον αντικαταστάτη του ανεξάρτητου Ν. Σταυρογιάννη, τον «γαλάζιο» Δ. Μπριάνη). ...περισσότερα »

.Η διαχείριση του αποτελέσματος

Τελείωσαν οι εκλογές και τώρα μένει στους νικητές και ηττημένους να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Τα ποσοστά των ευρωεκλογών επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει να κυβερνάει και στην αξιωματική αντιπολίτευση να αντιπολιτεύεται από ισχυρότερη θέση. Τα μικρότερα κόμματα θα προσπαθήσουν να χτίσουν πάνω στην επιτυχία τους ή θα πρέπει να επουλώσουν τις πληγές τους. 

Οι εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν, θα εκφράσουν τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν μέσα σε αυτήν την περίοδο. Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ έλαβε ένα μήνυμα το οποίο ανέμενε – αυτό της λαϊκής δυσαρέσκειας. Αλλά ενώ...περισσότερα »

.Ο αυτισμός του ΚΚΕ

Μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, είναι φανερό πως το πολιτικό σκηνικό της χώρας, δεν θα είναι πια το ίδιο. Νέα κόμματα εμφανίστηκαν. Κάποια από αυτά στέριωσαν, όπως το Ποτάμι, άλλα όπως οι Γέφυρες, όχι. Άλλα κόμματα, με βαθιές ρίζες στην πολιτική ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς του τόπου, όπως η ΔΗΜΑΡ, τα εξαφάνισε η κάλπη. 

Το ίδιο έγινε και με το κόμμα των ΑΝΕΛ στο άλλο άκρο του φάσματος που μείωσε σημαντικά τις δυνάμεις του. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (που έγινε Ελιά), με τον εκβιασμό περί πιθανής ακυβερνησίας άντεξαν, αν και μείωσαν τις δυνάμεις τους. Τα άλλα δύο κόμματα της παρού... περισσότερα »

.Το επόμενο βήμα για την Κεντροαριστερά

Παρά τις προβλέψεις από τις «κασσάνδρες», η Δημοκρατική παράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ άντεξε... Η Ελιά συγκέντρωσε, δεδομένων των συνθηκών, ένα αξιόλογο ποσοστό, που την ανάδειξε ως την ισχυρότερη δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα ισχυρό προοδευτικό πόλο στην κυβερνητική πλειοψηφία...

 Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς σε έναν ενιαίο ισχυρό πόλο, παρά την ακραία πολεμική εναντίον αυτής της αναγκαίας όσο ποτέ προοπτικής, από ξεπερασμένες δυνάμεις του χθες. Με κάτι "παλικάρια" που έσπευσαν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο,...περισσότερα »

.H Aριστερά της ατολμίας

Εχω παρατηρήσει ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι τρομερά βραδυφλεγής. Τρεις μέρες τού πήρε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αλλες τρεις για να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ μετά το καταστροφικό ποσοστό των ευρωεκλογών. 

Είναι μοιραίος πολιτικός για την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς, αφού κληρονόμησε από τον Λεωνίδα Κύρκο τον κατ’ εξοχήν πολιτικό σχηματισμό της τόλμης και τον μετέτρεψε σταδιακά σε ένα γκρουπούσκουλο συνώνυμο της δειλίας και της αδράνειας. Ενώ έλαβε τη γενναία απόφαση να συμμετάσχει τον Ιούνιο του 2012 στην κυβέρνηση, κανείς δεν κατάλαβε για... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.