.Νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζωγράφου, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», δέχεται αιτήσεις νέων δικαιούχων από 11 Νοεμβρίου μέχρι 29 Νοεμβρίου στο Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ζωγράφου.
(Αίτηση και Δικαιολογητικά)
(για ωφελούμενους Α΄ τριμήνου 2014) στο Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας, Γ. Ζωγράφου 1 Πλατεία Γαρδένια από 09.00 μέχρι 14.00
Πληροφορίες-ενημέρωση: τηλέφωνο: 210.77.86.878
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1.Αίτηση (χορηγείται από το γραφείο κοινωνικής μέριμνας).
2.Φωτοτυπία Α.Δ.Τ.
3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4.Αποδεικτικό κατοικίας (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ)
5.Εκκαθαριστικό εφορίας 2013 & Ε1 & (Ε9 εφόσον υπάρχει) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
6.Κάρτα ανεργίας
7.Γνωμάτευση ή πιστοποιητικό από δημόσιο νοσοκομείο (για άτομα με προβλήματα Υγείας).

8.Έκθεση κοινωνικής έρευνας.

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σεμινάρια γονέων «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια» & συναντήσεις παιδιών Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος δράσεις που απευθύνονται στις οικογένειες που κατοικούν στο Δήμο μας και σας καλεί να συμμετέχετε στα Σεμινάρια Γονέων με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και στις Συναντήσεις Παιδιών για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Η πρωτογενής πρόληψη πέρα από την ενημέρωση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (παράνομες και νόμιμες πχ. αλκοόλ, τσιγάρο) και τις εξαρτήσεις (πχ. από το διαδίκτυο) στοχεύει μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης να υποστηρίξει τη λειτουργία της οικογένειας ενθαρρύνοντας την αυτονομία όλων των μελών τ... περισσότερα »

.Το νέο ξεκίνημα

Τα νέα αυτή τη φορά για την εξέλιξη της προσπάθειας εξόδου από την κρίση είναι καλά. Και -το κυριότερο- δεν προέρχονται από την πλευρά της κυβέρνησης. Η Κομισιόν είναι εκείνη που προβλέπει ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αποδειχθεί ότι η πολύχρονη ύφεση τερματίζεται και η χώρα εισέρχεται πια σε αναπτυξιακή τροχιά.
Μπορεί οι αριθμοί να μην εντυπωσιάζουν -η ανάπτυξη υπολογίζεται στο 0,6% και η ανεργία στο 26%-, αλλά εκείνο που μετράει είναι το νέο ξεκίνημα. Και η επιβεβαίωση ότι η προσπάθεια απέδωσε και μπορούμε πια να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες. Αλλωστε για το 2015 οι προβλέψεις είναι καλύτερες. Στο 2,9% υπολογίζουν την αύξηση του ΑΕΠ και στο 24% την ανεργία.

Εξίσου αισιόδοξα είναι και κάποια άλλα στοιχεία. Τα έσοδα παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση τους τελευταίους μήνες. Τον Σεπτέμβριο 37% και τον Οκτώβριο 24% πάνω από τον στόχο. Εκ των πραγμάτων διαπιστώνεται ότι οι προσπάθειες βελτίωσης της απόδοσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποδίδουν. 

Κι αν σημειώσουν ανάλογη επιτυχία και τα μέτρα που δρομολογούνται για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, τότε δεν αποκλείεται οι προβλέψεις της Κομισιόν να αποδειχθούν μετριοπαθείς.

Διαπιστώνεται, κατά συνέπεια, ότι κάθε άλλο παρά άοπλη 
έχει προσέλθει η ελληνική κυβέρνηση στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Εχει να επικαλεσθεί επιδόσεις που της επιτρέπουν να υποστηρίζει βάσιμα ότι τα έσοδα θα έχουν και το 2014 ανάλογη πορεία, αφού οι έλεγχοι των φορολογικών αρχών δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.


Δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνο εκατό τα μέτρα που μας χωρίζουν από την κορυφή, αλλά σημασία έχει ότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Το φως στην άκρη του τούνελ είναι πια ευδιάκριτο.

.ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥ AIDS ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

Ελπίδα για την πρόληψη του AIDS δίνει η μελέτη ερευνητών στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα εμβόλιο που δεν επιτρέπει στον ιό HIV να μολύνει τον οργανισμό...

Επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία ενός τέτοιου εμβολίου, καθώς ανακάλυψαν τι είναι αυτό που επιτρέπει στον HIV να εισέρχεται στα κύτταρα.

Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, εντόπισαν μια πρωτεΐνη που παίζει σχεδόν καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά του ιού στο εσωτερικό των κυττάρων, κλείνοντάς τον σαν να βρίσκεται σε... φάκελο.

Οι επιστήμονες ονόμασαν την πρωτεΐνη Env, από την αγγλική λέξη envelope (φάκελος) και δημιούργησαν μια πιο σταθερή εκδοχή της, την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στη μελέτη τους, καθώς η δομή της είναι πολύ σύνθετη και λεπτή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μελετηθεί μέσω απεικόνισης.

Ωστόσο, η εκδοχή που δημιούργησαν οι επιστήμονες διατηρούσε όλες τις άλλες ιδιότητες της πρωτεΐνης και έτσι μελετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την ανάλυση της δομής της.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, καθώς προσφέρουν την πιο αναλυτική εικόνα που είχαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες για την πολύπλοκη δομή του HIV.

Κι αυτό γιατί όπως εξήγησε ο καθηγητής Ian Wilson, «μέχρι σήμερα οι περισσότερες μελέτες εστίαζαν σε μεμονωμένα τμήματα», με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να μην έχουν στα χέρια τους αυτό που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσουν σε ένα πιο ουσιαστικό βήμα.

.Πρωτοβουλία των δημάρχων

Η εξασφάλιση του ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες θύματα της οικονομικής κρίσης είναι το ζητούμενο για το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Μιλώντας στο Βόλο στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων υπογράμμισε οτι υπάρχουν ελλείψεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων είπε οτι αναζητούμε νέες μορφές πολιτικής εξουσίας μέσω της κοινωνίας των πολιτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης , δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης αφού τόνισε οτι η όλη κίνηση των πέντε δεν επιδιώκει  εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατέληξε λέγοντας οτι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΤΑ ως μέρος του προβλήματος ενώ η ΤΑ μπορεί μέσω μεταρρυθμίσεων να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε τη σύσταση κοινωνικών συναιτεριστικών επιχειρήσεων στις οποίες θα απασχοληθούν πολίτες θύματα της οικονομικής κρίσης προκειμένου -όπως είπε- να περάσουμε σταδιακά απο την παθητική στην ενεργητική κοινωνική πολιτική.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, με θέμα τα εμπόδια που συναντούν οι οργανισμοί ΤΑ στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος με θέμα τις καινοτόμες πετυχεμένες δράσεις στους πέντε δήμους. 
Η εκδήλωση διεκόπη όταν σχολικοί φύλακες διαμαρτυρήθηκαν γιατί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Πυροσβεστικά παρενέβη ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος απευθυνόμενος δήλωσε οτι βρίσκεται στο πλευρό τους τονίζοντας οτι αυτοί υπέστησαν το οικονομικό κόστος απο την κρίση ενώ οι δήμοι το πολιτικό και κοινωνικό απο την κατάργηση των θέσεων τους.

.«Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα και να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επανέλαβαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στην σημερινή συνάντηση τους. Παράλληλα, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν να εμμείνουν στην διαπραγμάτευση με την τρόικα για εκκαθάριση εν λειτουργία των ΕΑΣ, με διατήρηση του αμυντικού σκέλους και διαθεσιμότητα από το πολιτικό σκέλος, ενώ την Τετάρτη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ρυθμιστούν τα ζητήματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Μετά τη λήξη της υποτιθέμενες - όπως τη χαρακτηρίζει- 'διαπραγμάτευσης' με την τρόικα, οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς - Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα 'στοχευόμενα - διαρθρωτικά»  σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τόσο το κυβερνητικό σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών όσο και εκείνο της τρόικας για κλείσιμό τους, συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων» τονίζει το ΚΚΕ.

.«Αναγκαία η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές των επιχειρήσεων»

Για τα περιθώρια που πρέπει να εξαντληθούν στις συζητήσεις ανάμεσα σε Υπουργείο Εργασίας και τρόικας όσον αφορά την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και τρόικας, επισημαίνουμε ότι υπάρχουν περιθώρια και πρέπει να εξαντληθούν, που αφορούν στην ενίσχυση των εσόδων του ασφαλιστικών ταμείων.

Μεταξύ αυτών, αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών.

Παράλληλα, το μέτρο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στα ταμεία, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται στοχευμένο με κριτήρια τη συνέπεια στην καταβολή των εισφορών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση στο εφάπαξ βοήθημα. Σύμφωνα με την πρότασή μας οι σχεδιασμοί για το εφάπαξ πρέπει να γίνουν με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας και όχι σε ετήσια βάση, που θα οδηγούσε σε μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο, σε βάρος των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται αυτή την περίοδο»

.Οι τρεις μέρες της τρόικας

Αποδεικτικά στοιχεία, που θα επαληθεύουν τις κυβερνητικές θέσεις για την ελαχιστοποίηση του δημοσιονομικού κενού, ζήτησε η τρόικα κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στο μέγαρο της οδού Νίκης την Παρασκευή για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Στο μεταξύ θα ολοκληρώσουν τις επαφές τους με υπουργούς και θα εκτιμήσουν τα δεδομένα.

Χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών μας άκουσαν τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και, αφού αξιολογήσουν τα δεδομένα και ολοκληρώσουν κύκλο επαφών με συναρμόδιους υπουργούς, θα επανέλθουν την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών για να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας για το ύψος του κενού.

.Ο Μ. Σουλτς θα είναι ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι τον ερχόμενο χρόνο ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για τη διαδοχή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε σήμερα γνωστό από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ).

Μόνος υποψήφιος, ο 57χρονος Σουλτς υπερψηφίσθηκε από το σύνολο των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Ο Σουλτς, ο οποίος κατάγεται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (βόρεια Γερμανία), εκλέγεται από το 1994 στο Ευρωκοινοβούλιο.

.Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μπούκουρα και Β. Καπερνάρου ψήφισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας των 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα καθώς και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα απέρριψε αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη, όπως αντίστοιχα είχε εισηγηθεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε ως εξής:
Από τους 236 βουλευτές που ψήφισαν οι 235 τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και των Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Για τον κ. Κασιδιάρη υπέρ της άρσης ασυλίας του τάχθηκαν 234 βουλευτές, ένας ψήφισε όχι, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον Βασίλη Καπερνάρο, 232 ψήφισαν υπέρ, 2 κατά, ένας «παρών» και ένα άκυρο.

Για την Μαρία Διακάκη: Υπέρ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 144, 11 «παρών» και ένα άκυρο.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν και οι ίδιοι την άρση ασυλίας τους, για να λάμψει η αλήθεια, όπως υποστήριξαν, ενώ τόσο η Ελένη Ζαρούλια όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους γιατί δεν εκφωνήθηκαν τα ονόματα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού οι οποίοι βρίσκονται προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό, χαρακτήρισαν άκυρη την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και αποχώρησαν.

Η κ. Ζαρούλια κατηγόρησε παράλληλα την αρμόδια εισαγγελέα ότι «είναι υπόλογη για κατάχρηση εξουσίας» καθώς απαγόρευσε στους τρεις κρατούμενους να έρθουν στη Βουλή.

.Παρουσιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», όπως θα είναι η ονομασία του νέου γηπέδου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 65 εκατ. ευρώ. Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2014 και να ολοκληρωθούν το 2015.

«Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. 


Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί» ανέφερε ο Δ. Μελισσανίδης

.Υπό βροχή οι απεργιακές εκδηλώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα

Με μικρή συμμετοχή, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Αθήνα οι απεργιακές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν από τα μεσάνυχτα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. 

Τα συνδικάτα δεν έδωσαν στοιχεία για τη συμμετοχή των κλάδων στην απεργία, ενώ η απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μην πραγματοποιηθεί πορεία προκάλεσε την αντίδραση της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικής παράταξης «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Για «θέατρο του παραλόγου» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος είπε ότι «κυβέρνηση και τρόικα μας μιλάνε για χρηματοδοτικά κενά και ελλείμματα, ενώ το μεγάλο κενό είναι στο κοινωνικό κράτος και στην κοινωνία». Υποστήριξε επίσης ότι «η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει κρίση κοινωνική και ανθρωπιστική».

Παρά την αντίθετη απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη αριστερών οργανώσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων, που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων, πορεύθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος. 

Όταν έφθασαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκλήθηκε μικρο-ένταση, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ρίξει το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να κατευθυνθεί προς τον χώρο του Μνημείου. Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από την Αστυνομία και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Στο απεργιακό ψήφισμα, τα συνδικάτα ζητούν μεταξύ άλλων «αλλαγή των πολιτικών της λιτότητας, κατάργηση των δεσμών των Μνημονίων και αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας». 

Ζητούν επίσης «να σταματήσουν οι απολύσεις και η ανασφάλιστη εργασία», καθώς και «να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο οι επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος».

.Η κατάθλιψη εξελίσσεται σε μείζον παγκόσμιο πρόβλημα

Η κατάθλιψη είναι πλέον η δεύτερη σημαντικότερη αιτία ανικανότητας-αναπηρίας διεθνώς, μετά τους πόνους στη μέση, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η εν λόγω ψυχική διαταραχή πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ζήτημα προτεραιότητας για την παγκόσμια δημόσια υγεία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η επιδημιολογική μελέτη αναφέρει ότι από «μείζονα καταθλιπτική διαταραχή» πάσχει κατ' εκτίμηση -στοιχεία για το 2010- περίπου το 4,9% του πληθυσμού (από τουλάχιστον 3,6% έως 6,6% του ελληνικού πληθυσμού το πολύ). 

Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τη Δυτική Ευρώπη είναι 4,7% (από 4,3% έως 5%). Υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, όπως η Ολλανδία (8%) και η Ελβετία (6,2%) και άλλες με χαμηλότερα, όπως η Βρετανία (3%) και το Βέλγιο (4%).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Αλίζ Φεράρι της Σχολής Υγείας του πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Μedicine", σύμφωνα με το BBC, σύγκριναν την κλινική κατάθλιψη με πάνω από 200 άλλες ασθένειες και τραυματισμούς, ως αιτίες ανικανότητας και αναπηρίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.