.H «Σχεδία» το πρώτο ελληνικό Περιοδικό Δρόμου που διανέμεται από άστεγους και άνεργους


Εφθασε και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων και ανάδειξης των προβλημάτων τους μέσω των λεγόμενων «Περιοδικών Δρόμου» πωλητές των οποίων θα είναι άστεγοι, άνεργοι και άνθρωποι που ζουν κάτω από το όρο της φτώχειας, οι οποίοι καρπώνονται και το αντίτιμο.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους του περιοδικό «Σχεδία» το οποίο είναι, πλέον, το «Περιοδικό Δρόμου» νούμερο 122 με την Ελλάδα να είναι η τεσσαρακοστή χώρα στην οποία παίρνει σάρκα και οστά μια τέτοια προσπάθεια.

«121 (μέχρι να κυκλοφορήσει η ελληνική έκδοση) εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP,www.street-papers.org).

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι πωλητές της «Σχεδίας» θα προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες οι οποίοι από την τιμή πώλησης του εντύπου (3 ευρώ) θα παίρνουν απευθείας το 1,5.

Στόχος της προσπάθειας είναι μια άμεση ενίσχυση σε συμπολίτες μας, ώστε να εξασφαλίσουν, σε πρώτη φάση, τα μίνιμουμ έσοδα για τις βασικές τους ανάγκες.
Το περιοδικό «Σχεδία» θα εκδίδεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΔΙΓΕΝΗΣ ΜΚΟ» που ιδρύθηκε το 2010 για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε αστέγους και άλλους ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά πληθυσμούς.

Η εν λόγω ΜΚΟ είναι γνωστή με την ενασχόλησή της με το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων και την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που έχει συμμετάσχει σε αρκετές διοργανώσεις.
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει πωλητής;
  • Μπορεί κάποιος να γίνει πωλητής όταν:
  • Είναι άστεγος ή διαμένει σε κατάλυμα επείγουσας, προσωρινής φιλοξενίας ή σε επισφαλή κατοικία
  • Είναι άνεργος ή έχει εισόδημα χαμηλότερο του κατώτατου μισθού
  • Είναι άνω των 16 χρόνων
  • Θέλει να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο
  • Παρακολουθήσει και ολοκληρώσει το αρχικό στάδιο εκπαίδευσης
Από τη στιγμή που θα γίνει πωλητής:
  • Θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο.
  • Όταν πουλήσει αυτά τα αντίτυπα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων, στο 50% της ονομαστικής τους αξίας (αξία εξωφύλλου). 

  • Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,50 ευρώ και το πουλάει 3,00 ευρώ.
  • Παράλληλα, αποκτά πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται στους πωλητές.
Κάθε πωλητής:
Παίρνει μία ειδική κάρτα με τα στοιχεία του και ένα διακριτικό γιλέκο, που πρέπει να φοράει τις ώρες που πουλάει το περιοδικό.

.Η Ελλάδα 13η στον κόσμο στην ανεργία - Πριν το Κονγκό και μετά τη Σουαζιλάνδη


Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση παγκοσμίως στα ποσοστά ανεργίας σε σύνολο 184 χωρών, σύμφωνα με τον οργανισμό καταγραφής παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων Trading Economics.

Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.

Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.

Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη με διαφορά καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Δεύτερη χώρα από τις συγκεκριμένες 25 είναι το Ιράκ με χρέος 88,7% και η Ισπανία με 69,3% του ΑΕΠ.

.Guardian: Οι Έλληνες φάγατε 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος


Περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών «κυκλοφόρησαν» στο εμπόριο από και προς χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα της βάσης δεδομένων εσωτερικού εμπορίου της υπηρεσίας.

Στα στατιστικά τεκμήρια που ακολουθούν παρατίθενται οι ακριβείς ποσότητες κρέατος ιπποειδών (αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού), ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που είχαν προορισμό την ελληνική αγορά.

.«Έχω έλθει ως φίλος της Ελλάδας», τόνισε ο Φ. Ολάντ


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου. Ο κ. Ολάντ, που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 15:00 της Τρίτης, τόνισε ότι ήρθε στην Ελλάδα σαν φίλος και δε ζητά από τον ελληνικό λαό να κάνει επιπλέον προσπάθειες, καθώς έχει ήδη κάνει αρκετές.

Στις κοινές τους δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπογράμμισε τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση επιπρόσθετων μέτρων. 

Τόνισε δε, πως «Σταθήκατε δίπλα μας στη δύσκολη περίοδο, και όπως λέει ο λαός, στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλο»,αλλά και πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». «Είμαστε μπροστά από μία κοινωνική έκρηξη και δεν μπορούμε να ζητήσουμε άλλα», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Ολάντ. 

«Έχω έλθει ως φίλος της Ελλάδας, δεν ζητώ να δώσουν κάτι παραπάνω οι Έλληνες», είπε από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του.

Υποστήριξε,ωστόσο, ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν έχουν γίνει μάταια, καθώς χωρίς αυτές δε θα μπορούσε η χώρα να ανακάμψει.

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι με την τήρηση των δεσμεύσεων η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, ενώ θα είχε ισχυρές αρνητικές συνέπειες σε άλλες χώρες», σημείωσε.

.«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με τη Γαλλία»


Με τη Γαλλία μας συνδέουν θεσμοί αιώνων, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον γάλλο πρόεδρο.

«Η σταθεροποίηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στηρίχθηκε αποφασιστικά στη Γαλλία, όπως και η ένταξη μας στην Ευρώπη», τόνισε.

«Η Γαλλία σήμερα δίνει μαζί μας τον αγώνα για περισσότερη αλληλεγγύη και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ενημέρωσα τον φίλο γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας. Υπογράμμισα και το βαρύ τίμημα της ύφεσης και της ανεργίας
Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη του για να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της ανεργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως«ενημέρωσα τον φίλο γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας. Υπογράμμισα και το βαρύ τίμημα της ύφεσης και της ανεργίας. Η ανεργία των νέων κοντεύει να ακουμπήσει το εφιαλτικό 60%». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014 προετοιμάζουμε μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας», ενώ ανέφερε ότι «ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη του για να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή». 

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το «καυτό» θέμα των επενδύσεων τονίζοντας ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν ενέργεια, κατασκευές, μεταφορές, άμυνα, διαχείριση υδάτινων.

«Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για τον τουρισμό με τη Γαλλία, ενώ το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων θα συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Ταμείο επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας».

«Στο γεύμα θα συζητήσουμε για τα κοινά συμφέροντα μας πάνω σε διεθνή ζητήματα. Θα συζητήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, τα οποία σε λίγο θα αποδειχθούν ότι είναι σημαντικά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Ολάντ έδειξε ενδιαφέρον για τον ελληνικό ρόλο στην ασφάλεια της Ευρώπης. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με τη Γαλλία. 

«Θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ στους συνδέσμους επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Γαλλίας.

.«Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις»

Ο γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ τόνισε ότι η Ελλάδα υπήρξε πάντα στο πλευρό της Γαλλίας.

«Είμαι εδώ ως ηγέτης μίας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνης», τόνισε ο γάλλος Πρόεδρος.

«Επιτρέψαμε στην Ελλάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα. Καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δοκιμασίες όπως η Ελλάδα, πρέπει να της δώσουμε κάθε ευκαιρία να πετύχει τους στόχους», υπογράμμισε ο Ολάντ. 

«Ήρθα στην Αθήνα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα, οι οποίες θα είναι παρούσες στουςδιαγωνισμούς των αποκρατικοποιήσεων», διεμήνυσε ο γάλλος πρόεδρος

.Χ. Πάχτας: Ξέρουμε ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι


«Οι κουκουλοφόροι είναι γνωστοί, είναι ντόπιοι και ξένοι, τους έχουμε δει, ξέρουμε ποιοι είναι» δήλωσε στον Α989 ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ,Χρήστος Πάχτας και πρόσθεσε ότι «ενώ η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους».

«Υπάρχει το δικαίωμα της αντίδρασης δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε την επικράτηση του νόμου της κουκούλας, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των πολιτών…η κα Ιγγλέζη είναι μέρος αυτού του προβλήματος. 

Και τον Οκτώβρη οι ίδιοι κουκουλοφόροι μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με μη κουκουλοφόρους έκαψαν 50στρέματα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα της πυροσβεστικής που πήγαν να σβήσουν τις φωτιές, χτύπησαν τους πάντες, διέλυσαν τα πάντα. Συνυπήρχε η κα Ιγγλέζη με άλλους 5 συναδέλφους και μαζί με κουκουλοφόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα όσα του καταλόγισε η κα Ιγγλέζη μέσα από τον Α989 ο κος Πάχτας απάντησε «αυτή είναι η εύκολη λάσπη. Επιχειρήματα έχουμε; Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ της ανάπτυξης των μεταλλείων με σεβασμό στο περιβάλλον και της μη ανάπτυξης της περιοχής μας με καταστροφή τους περιβάλλοντος, γιατί ποιος θα απομακρύνει τις χαβούζες που εδώ και δεκαετίες έχουν δημιουργηθεί, ποιός θα καταπολεμήσει τα όξινα νερά; Γιατί δεν έρχεται η κα Ιγγλέζη στο δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσει μαζί μας; 

Γιατί δεν έρχονται στην τοπική τηλεόραση όταν τους καλούμε μόνο κάνουν αυτή τη σπίλωση συνειδήσεων; Υπάρχει κανείς που μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ από μας για τη φύση μας; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται κάθε φορά από την Καστοριά εδώ πέρα ή οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται από όλη την Ελλάδα ενδιαφέρονται περισσότερο από εμάς που ζούμε εδώ»;

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη πρόσθεσε «έχουμε δει και χειρότερα…Πήγαν να μας κάψουν ζωντανούς, δεν μας έκλεισαν το ρεύμα για να πάρουμε φωτιά στο δημαρχείο; Δεν πυρπόλησαν το λεωφορείο των εργαζομένων που μεταφέρονταν στη δουλειά; Δεν κατέστρεψαν το ΑΤ Ιερισσού δυο φορές; 

Δεν προπηλακίζουν τα παιδιά στα σχολεία; Τι να πει κανείς;»
 και τόνισε ότι «πρόκειται για ένα από τα 5 μεγαλύτερα μεταλλευτικά πεδία του πλανήτη, αν υπάρχει Μακεδονικός πολιτισμός στηρίχθηκε στα μεταλλεία τα δικά μας. Ο τόπος μας χωράει όλους. Η ευθύνη η δική μας είναι να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος για να υλοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι»

.«Δίχτυ» προστασίας αποφάσισε η κυβέρνηση


Πακέτο στήριξης ανέργων, ευπαθών ομάδων και δανειοληπτών αποφάσισαν οι αρχηγοί στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη με στόχο να περιορίσουν τη λαίλαπα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Ελληνες που ζουν με ελάχιστο ή χωρίς εισόδημα. 

Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της κοινωνικής πολιτικής θα κινηθούν και οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου. 

Το δίχτυ προστασίας που συζητούσαν εδώ και καιρό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης επιχειρώντας να αναδείξουν και τον κεντροαριστερό χαρακτήρα των κομμάτων τους τέθηκε επί τάπητος παρουσία και των δύο συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. 

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ενισχύσεις, αλλά με βάση τη συμφωνία των αρχηγών το πακέτο περιέχει δράσεις ανακούφισης ειδικών ομάδων.

Κυρίαρχο θέμα η ρευστότητα και πίεση προς τις τράπεζες να αρχίσουν να διευκολύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να αποπληρώνουν δάνεια και υποχρεώσεις προς Ταμεία και Εφορία. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ΕΤΕΑΝ ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα εδώ και ένα μήνα για κίνηση κεφαλαίων και εγγυήσεις ακόμη δεν υλοποιείται και δεν έχει προκηρυχθεί. Επιπλέον αναζητείται λύση χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις τράπεζες να υπάρξουν προγράμματα διακανονισμού στεγαστικών δανείων που είναι κόκκινα.

Για τους ανέργους αποφασίστηκε να προωθηθούν ειδικά προγράμματα και μάλιστα αναζητείται λύση ώστε να μπορεί να εργάζεται σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένα μέλος αν οι άλλοι είναι άνεργοι. 

Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε ότι όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έστω και εάν δεν έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων. Ακόμη για τους αναπήρους θα υπάρξει μέριμνα να εκδίδεται το βοήθημα ή και η σύνταξη και εάν προκύπτει στη συνέχεια ζήτημα από τις επιτροπές να επιστρέφονται τα χρήματα.

Στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της ρύθμισης των οφειλών στις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμείακαθώς όλοι ομολογούν ότι πλέον και οι πολίτες που θέλουν να πληρώσουν δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω των μειώσεων των μισθών και της υπερφορολόγησης. Ουσιαστικά η μεσαία τάξη αρχίζει και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και μόνο με διευκολύνσεις μπορεί να ανταπεξέλθει.

Αν δεν μαζευτούν τα έσοδα τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί λέει υπουργός που πιέζει το οικονομικό επιτελείο να ξεκαθαρίσει το θέμα με την τρόικα το συντομότερο δυνατόν. 

Οι αρχηγοί πάντως συμφώνησαν να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των μετακινήσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί πίεση της τρόικας για απολύσεις, με εξαίρεση τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.

.Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι


Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. 

Σύμφωνα με το Έθνος, εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.

Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.

Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ, θα επιδιώξουν να πιάσουν τον στόχο της μείωσης του 18% μέσα από καταργήσεις ή περικοπές επιδομάτων, ώστε να μη χρειαστεί να μπει μαχαίρι στις βασικές αποδοχές.

.Απεργιακό μπλακ άουτ την Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να τεθεί η χώρα την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς, ένας προς ένας, οι διάφοροι κλάδοι ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 11:00 -16:00. 

Σήμερα έχουν 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ, και έτσι τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00-21:00. 

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου λόγω 24ωρης απεργίας των μελών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Την ίδια μέρα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και στην εμπορική λειτουργία των λιμανιών, αναμένεται να προκαλέσει η 24άωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς τη συμμετοχή σε αυτήν έχουν αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ).

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Θα προηγηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους και θα ακολουθήσει συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ό, τι αφορά τη συμπρωτεύουσα, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία, δίνοντας το παρόν στη συγκέντρωση στις 10:30 της Τετάρτης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας, την Τετάρτη, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, όπως επίσης και οι εφοριακοί όλης της χώρας.

Με απόφαση των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.