.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... Ζωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2014

Μιας και στην επικαιρότητα είναι πλέον το θέμα των ΜΚΟ, τι γίνεται με την ΜΚΟ που συνεργάζεται ο Δήμος ? (αναφέρομαι για την ΜΚΟ που έχει έδρα στα Άνω Ιλίσια και στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου). Θα μάθουμε τελικά ποιους έχει προσλάβει ? Αληθεύει η όχι ότι οι προσλήψεις έγιναν (σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής) στα «δικά μας παιδιά» ? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονται στην συγκεκριμένη ΜΚΟ ? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συγγενείς δημοτικών συμβούλων που προσλήφθηκαν από την ΜΚΟ ? Ερώτηση προς τον Διοίκηση Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Κρίση ιστορικών διαστάσεων στην Ουκρανία

Tην ανάγκη να προτείνει η ΕΕ ένα ολοκληρωμένο και πρακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Ουκρανία. Αναφερόμενος ειδικότερα στις συναντήσεις που είχε με τον προσωρινό πρόεδρο και το νέο υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση και τον πολιτικό τους σχεδιασμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, τού επέδωσε επίσημη επιστολή με την οποία δηλώνει την ετοιμότητα και την επιθυμία της ουκρανικής κυβέρνησης να επανεκκινήσουν οι προετοιμασίες για την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες ήταν ένα λάθος που προκάλεσε ανησυχία στην Ανατολική Ουκρανία και πρέπει να διορθωθεί.

Ως προς την κρίση στην Κριμαία, είπε ότι συμφωνεί με το γερμανό ομόλογό του Φρανκ Σταινμάγερ πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση ιστορικών διαστάσεων. 

«Πρέπει συνεπώς να στείλουμε καθαρά μηνύματα. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», σημείωσε και τόνισε ότι «ο σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι το μείζον ζήτημα. Το πλαίσιο μας είναι πάντα ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου». Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ιδιαίτερα ότι κανόνας του διεθνούς δικαίου είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, ο διάλογος, η αποφυγή χρήσης ή απειλής χρήσης βίας.

.«Η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία ήταν μόνο για επικοινωνιακή χρήση»

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καυτηριάζεται η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αναφέρεται και η ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ευημερία των λαών της Ευρώπης από τον κίνδυνο σύρραξης.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία και ο διαμελισμός της χώρας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και για την ευημερία των λαών της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση είναι, για μια ακόμη φορά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ουραγός των εξελίξεων.

Η επίσκεψη Βενιζέλου στην Ουκρανία, που ήρθε να καλύψει την απουσία της ελληνικής προεδρίας από τις εξελίξεις, ήταν μόνο για επικοινωνιακή χρήση και δεν είχε καμία ουσιαστική συμβολή αναφορικά με την επίλυση της κρίσης. 

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ δεν είπε λέξη για τη συμμετοχή στην νεοσυσταθείσα ουκρανική κυβέρνηση νεοναζιστικών μορφωμάτων που προωθούν την κατάργηση μειονοτικών δικαιωμάτων, ούτε καταδίκασε τις επιθέσεις σε ιστορικά κτήρια, μνημεία, αλλά και σε πολίτες της χώρας. Είναι σαφές πλέον ότι παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών της Ουκρανίας. 

Η πρότασή του για παροχή οικονομικής βοήθειας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπου μάλιστα η Ελλάδα θα συνδράμει με την «τεχνογνωσία» της, δείχνει την απερίγραπτη ανεδαφικότητα των προτάσεων και των πρωτοβουλιών της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. Δεν μπορεί ο Υπ. Εξ. της χώρας να λειτούργει ως «εντολοδόχος» ισχυρών γεωπολιτικών συμφερόντων και χρηματοπιστωτικών δυνάμεων. 

Η Ευρώπη δεν μπορεί να βρεθεί στο κέντρο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Πρέπει να διασφαλιστεί η ειρήνη, η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ανεξαρτησία της και η ασφάλεια των πολιτών της, χωρίς ζώνες επιρροής και ξένους προστάτες, με βάση μια βιώσιμη δημοκρατική, πολιτική λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. 

Ο κυρίαρχος λαός της Ουκρανίας πρέπει να είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το μέλλον του, σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υπηρετήσει αυτήν την αναγκαιότητα στους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει.

.«Η μεγαλύτερη κρίση στην Ευρώπη από την πτώση του τείχους του Βερολίνου»

Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του τείχους του Βερολίνου», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε εκτάκτως για την Ουκρανία στις Βρυξέλλες.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πρέπει να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα, τόσο προς τη Ρωσία, ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες είναι εντελώς απαράδεκτες, όσο και προς την ουκρανική κυβέρνηση, ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να οδηγηθεί στο περιθώριο των εξελίξεων. «Πρέπει να φανούμε πολιτικά ικανοί», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να μην παρασυρθούμε στην άβυσσο της στρατιωτικής κλιμάκωσης».

Σύμφωνα με το Σταϊνμάγερ, εκτός από ξεκάθαρα μηνύματα η ΕΕ πρέπει να προσπαθήσει να οδηγήσει τη ρωσική και την ουκρανική κυβέρνηση σε έναν άμεσο διάλογο που θα μετριάσει τις εντάσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση της Γερμανίας να δημιουργηθεί μια «αποστολή εξακρίβωσης γεγονότων» στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία, στην οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμμετέχουν η ΕΕ, η Ουκρανία, η Ρωσία και ο ΟΑΣΕ.

«Θα ήμουν ικανοποιημένος εάν πέρα από τα ισχυρά μηνύματα μπορούσαμε να βρούμε τρόπους που θα φέρουν και τις δύο αντίπαλες πλευρές σε συζητήσεις και σε ένα πλαίσιο αποκλιμάκωσης της κρίσης», ανέφερε ο Σταϊνμάγερ. 

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι τίποτα δεν εγγυάται ότι η ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και στην έξοδο από την κρίση, αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα ήταν λάθος να μην προσπαθήσουμε».

.«Θα υπάρξουν συνέπειες στις διμερείς σχέσεις Ευρώπης και Ρωσίας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε να επανεξετάσει εφ' όλης της ύλης τις σχέσεις της με τη Ρωσία, εάν η Μόσχα δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση στην Ουκρανία. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα κατεπείγουσα σύνοδο στις Βρυξέλλες, για την κρίση στην Ουκρανία.

«Ελλείψει μέτρων αποκλιμάκωσης από πλευράς της Ρωσίας, η ΕΕ πρόκειται να λάβει αποφάσεις για τις συνέπειες στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία», προειδοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης σε ανακοίνωσή τους, την οποία επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ένωση «θα εξετάσει πιθανά στοχευμένα μέτρα» εναντίον της Μόσχας, όπως είπε διπλωμάτης της ΕΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

.«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε ειρήνη και σταθερότητα»

Στην Ουκρανία εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες διεθνοπολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα την ουκρανική κρίση. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το σημερινό Συμβούλιο έστειλε καθαρά μηνύματα βασισμένα στη διεθνή νομιμότητα, στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, των υφισταμένων συνόρων της κυριαρχίας, των κανόνων το διεθνούς δικαίου για διάλογο και στην ανάγκη για αποφυγή χρήσης βίας ή απειλή χρήσης βίας. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα μηνύματα αυτά έχουν ... περισσότερα »

.«Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία»

Η Ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στον λαό της Ουκρανίας εκτίμησε πως, «κατακτώντας» την Κριμαία, η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει καλά ότι κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον μας, κήρυξε επίσης τον πόλεμο στους εγγυητές της ασφάλειάς μας, δηλαδή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία», δήλωσε η Τιμοσένκο σε βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπό της.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανέλαβαν να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας το 1994, όταν η πρώην σοβιετική δημοκρατία αποκήρυξε τα πυρηνικά όπλα.

«Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή. Αν το κάνει, θα χάσει», πρόσθεσε η Τιμοσένκο, η οποία αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή στις 22 Φεβρουαρίου μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αντίπαλό της στις προεδρικές εκλογές του 2010.

Η ίδια εκτίμησε ότι η «ρωσική επιθετικότητα» δεν θα ήταν δυνατή αν η Ουκρανία είχε ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εξάλλου η πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η «ρωσική επιθετικότητα» είναι αποτέλεσμα της νέας ουκρανικής επανάστασης, που έριξε το καθεστώς Γιανουκόβιτς, το οποίο η Τιμοσένκο χαρακτήρισε «υποταγμένο στη Ρωσία».

«Η Ρωσία δεν θέλησε να το δεχθεί. Τώρα αποφάσισε να κυριεύσει την Ουκρανία με μια ένοπλη επέμβαση», κατήγγειλε.

.Οι δεσμοί αίματος της Χρυσής Αυγής με τους ουκρανούς νεοναζί

Οι ομοιότητες των ουκρανών φασιστών με εκείνους της Χρυσής Αυγής είναι πολλές. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία ήταν το όνειρο των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής. Στα σχόλιά τους στις εθνικιστικές ιστοσελίδες είναι έκδηλη η... ζήλια τους για το ρόλο που παίζουν οι ακροδεξιοί εκεί, ενώ αρκετοί δηλώνουν έτοιμοι να ταξιδέψουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Λίγες μέρες μετά τις δολοφονίες Καπελώνη-Φουντούλη, Ουκρανοί ομοϊδεάτες τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο. 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ουκρανοί βουλευτές του κόμματος «Σβόμποντα» ταξίδεψαν στην Κύπρο στις 27/6/2013, όπου επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΛΑΜ, του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Εκεί συμφωνήθηκε ο παράλληλος κοινός τρόπος δράσης, ενώ την «επίσκεψη» χαιρέτισε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Το «Σβόμποντα» είναι το πιο γνωστό εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας,που πρωταγωνίστησε στις μάχες του Κιέβου. Μέχρι το 2004 ήταν ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, στα πρότυπα του κόμματος του Χίτλερ. Όμως το 2012 απαρνήθηκε το παρελθόν του λαμβάνοντας 8,5% στις εκλογές. Καταλαμβάνοντας 37 έδρες μετέφερε την πολιτική ατζέντα της Ουκρανίας προς τα ακροδεξιά.

Ο «Δεξιός Τομέας» της Ουκρανίας ενσωμάτωσε λούμπεν στοιχεία, απογοητευμένους πολίτες, χούλιγκαν με εθνικιστικές και ξενοφοβικές απόψεις, όπως έκανε η «Γαλάζια Στρατιά» του Η. Παναγιώταρου. Δεν είναι η μόνη ομοιότητα μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων οι ουκρανικές «ομάδες εφόδου» αλώνιζαν φορώντας κράνη και κουκούλες, κρατώντας ρόπαλα και ασπίδες. Στόχος των ταγμάτων ήταν οι αλλοδαποί και όσοι τάσσονταν υπέρ της Ρωσίας ή της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή στην επαρχία τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία διαθέτει εμφανή στρατιωτική δομή, εκπαιδεύονταν σε άδεια στρατόπεδα.Οι χρηματοδότες της οργάνωσης παραμένουν άγνωστοι.

.Το παρασκήνιο της παραμονής στο ευρώ

«Ποιοι κινούν τα νήματα στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος του βιβλίου δύο εκ των καλύτερων ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, της Κέρστιν Γκάμελιν της Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ και του Ράιμουντ Λεβ της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF. 
Η ελληνική περιπέτεια, τα σενάρια για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, οι θυελλώδεις διάλογοι στο G20 στις Κάννες, η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και το γενικότερο παρασκήνιο της κρίσης καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος των 338 σελίδων του βιβλίου.

 Όπως γράφει σήμερα το «*Έθνος*», ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι συγγραφείς στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έ... περισσότερα »

.Στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες απέσπασε η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» με το «Gravity» να κερδίζει συνολικά επτά βραβεία, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν.

Το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το «Dallas Buyers Club».

«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ηρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

Το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Τζάρεντ Λέτο, όπως αναμενόταν, για τον ρόλο του ως Ρεϊγιόν στο «Dallas Buyers Club».

Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Λουπίτα Νιονγκ΄Ο για την ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος», που δήλωσε πως, «δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.