.Ποιοι θα πληρώσουν το νέο ΕΝΦΙΑ που μετονομάζεται σε ΦΑΠ

Σε ανατροπές στη φορολογία των ακινήτων για το 2016, που θα επηρεάσουν πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Βασικότερη αλλαγή είναι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο κατοχής κατά τα πρότυπα του ΦΑΠ, με πολλά κλιμάκια και συντελεστές και αφορολόγητο όριο της τάξης των 50.000 ευρώ και ο οποίος θα επιβάλλεται στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογουμένου και όχι ανά εμπράγματο δικαίωμα όπως ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ. 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το μνημόνιο ότι θα εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ, οπότε αφού θα υπάρχει αφορολόγητο 50.00... περισσότερα »

.Στην Αθήνα τρόικα και Βελκουλέσκου

Αύριο, Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα εκ νέου η τρόικα, αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουλέσκου. Τα στελέχη της τρόικας θα προβούν σε μια αποτίμηση της κατάστασης, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες Κυριακή, μόνο το 30% των προαπαιτούμενων καλύφθηκαν από το πολυνομοσχέδιο και αυτό ενδεχομένως να εμποδίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να εκδοθεί ένας μεγάλος όγκος εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων για να κλείσουν και τα 49 μέτρα. Από το οικονομικό επιτελείο αναφ... περισσότερα »

.Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία καταλήγουν στα ψυχιατρεία

Από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση έχουν ξενιτευτεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Φεύγοντας όμως στο εξωτερικό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι λύνουν τα προβλήματα τους. Στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειας, οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία, οι δόσεις που θα πρέπει πληρωθούν στην τράπεζα. 

Η εγκατάσταση σε μια νέα χώρα σημαίνει και νέες προκλήσεις. «Τα προβλήματα είναι, πρώτον, η γλώσσα. Δεύτερον, προσπαθούν να βρουν δουλεία και αναγκάζονται επειδή δεν γνωρίζουν τη γλώσσα να μπουν σε ελληνικές κουζίνες, όπου πληρώνονται αισχρά. Μιλάμε για τρία ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.