.18 Ιουνίου -Η ημέρα που θα συμβούν τρία πολύ σοβαρά πράγματα

H 18η Ιουνίου θεωρείται μία από τις ημερομηνίες σταθμούς για την ελληνική κυβέρνηση, αφού θα συμβούν ταυτόχρονα τρία ιδιαίτερα κρίσιμα γεγονότα. Στις 18 Ιουνίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος, την οποία έχει συστήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η επιτροπή αυτή πιθανότατα θα κρίνει αν ένα μέρος του ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρηθεί παράνομο. Την 18η Ιουνίου, επίσης, συγκαλείται το Eurogroup, το οποίο για μία ακόμη φορά θα ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει ότι πιθανότα... περισσότερα »

.Σκηνικό ρήξης: Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία, τέλος οι διαπραγματεύσεις

Σκηνικό ρήξης διαμορφώνεται πλέον στη διαπραγμάτευση Αθήνας-πιστωτών καθώς οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες διεκόπησαν αιφνιδίως με την ελληνική αντιπροσωπεία να αποχωρεί από το τραπέζι των συζητήσεων μετά από μόλις 45 λεπτά συνομιλιών.

 Εκπρόσωποι του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσαν ότι αυτός ο γύρος των διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς τελείωσαν, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΕΕ, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές, κυρίως στη λήψη μέτρων. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι αν υπάρξουν σκληρές προσπάθειες, τότε μπορεί να βρεθεί μία λύση ως το τέλος του μήνα. Ξεκ... περισσότερα »

.«Το Eurogroup της Πέμπτης τελευταίος σταθμός αυτού του τραίνου»

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες. «Μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του... περισσότερα »

.Τσίπρας: Αν χρειαστεί θα πούμε το μεγάλο όχι

Τέλος στα σενάρια για εκλογές και δημοψήφισμα έβαλε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ανέφερε στους συνεργάτες του: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο». 

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε: « Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλει...περισσότερα »

.FAZ: Το ΔΝΤ τορπίλισε τη συμφωνία με την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τορπίλισε συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ σε δημοσίευμά της για τις διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν έτοιμος να κάνει μια πρόταση στην Αθήνα που θα απέκλειε τις περικοπές συντάξεων, σημειώνει η εφημερίδα και σημειώνει, επικαλούμενη έναν από τους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση: 

«Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ.... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.