.Θα παγώσουμε και φέτος – Ριζικές αλλαγές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μπορεί να μειώθηκε η τιμή ανά λίτρο στο *πετρέλαιο θέρμανσης*, αλλά το συνολικό κόστος για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης, παραμένει απογορευτικό για την ελληνική οικογένεια. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, μια σειρά από αποφάσεις του υπουργείου που θα ληφθούν έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη για τα νοικοκυριά. 

Κι αυτό γιατί στα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο, περιλαμβάνεται κατάργηση της προκαταβολής του επιδόματος, το ψαλίδισμα του ίδιου του επιδόματος από τα 35 λεπτά ανά λίτρο που είναι σήμερα, και η εισαγωγή διαφορετικών κρ... περισσότερα »

.Γεννηματά: Ζήτησα από τον Ολάντ να συνεχίσει τη στήριξη στην Ελλάδα

Να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα ζήτησε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν εκτός προγράμματος στη γαλλική πρεσβεία το πρωί της Παρασκευής. 

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο Francois Hollande και να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας . Στο πρόσωπο του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την... περισσότερα »

.Αυτή είναι η διακήρυξη που συνυπέγραψαν Τσίπρας – Ολάντ

Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς των μεταρρυθμίσεων, των οικονομικών-επενδυτικών ανταλλαγών, της εκπαίδευσης, του προσφυγικού-μεταναστευτικού περιλαμβάνεται στην Ελληνο-γαλλική Διακήρυξη για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση των δύο χωρών για το μέλλον που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

Στη Διακήρυξη υπογραμμίζεται πως οι κύριοι Τσίπρας και Ολάντ επιβεβαίωσαν με ικανοποίηση το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς σχέσης, η οποία τροφοδοτείται από τις κοινές αξίες, τις συγκλίνουσες θέσεις και συμφ... περισσότερα »

.Με φόντο τη ρήξη «τριτώνει» το ραντεβού για τα κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με την κυβέρνηση να διαμηνύει διά του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, την ώρα που το κουαρτέτο των πιστωτών επιμένει να κλείσει το θέμα των κόκκινων δανείων αφήνοντας εκτός της διακεκαυμένης ζώνης ουσιαστικά μόλις το 30% των δανειοληπτών, με το 70% να απαιτούν να εξαιρεθεί από το καθεστώς προστασίας του νόμου Κατσέλη.

 Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης συναντάται εκ νέου για τρίτη φορά τις τρεις τελευταίες ημέρες με τους εκπροσώπους των δανειστών, με το ενδεχόμενο τη... περισσότερα »

.Οι παγίδες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στο Τaxis βρίσκονται εδώ και λίγα 24ωρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2014 ή ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να ελέγξουν το εκκαθαριστικό για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να «φουσκώνουν» τον λογαριασμό του φόρου. 

Οι υπόλοιποι θα πρέπει λογικά να διαπιστώσουν ότι θα πληρώσουν τα ίδια ποσά φόρου με πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να μεγαλώνουν τον τελικό λογαριασμό... *Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα ε... περισσότερα »

.ΔΙΑΦΘΟΡΑ : ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ;

*Δημήτριος Κ. Φίλιππας* 

Τελικά χθες έβρεχε ή μας «πτύει» ακόμη και ο καιρός για τα όσα γίνονται στην χώρα μας; Χαρές και πανηγύρια για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ και για την... συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα… Και αυτό φανταζόμαστε γιατί μας αγαπά…

 Όχι γιατί θέλει και αυτός να αρπάξει τζάμπα από την δημόσια περιουσία ότι αφήσουν ή ότι προλάβει από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 

Αχ, ακόμη να συνειδητοποιήσουν πολλοί στην πατρίδα μας ότι τελικά το μόνο τσάμπα τυρί είναι στην φάκα!!! Και την ώρα που ο κος Ολάντ παρέχει στήριξη στον Έλληνα πρωθυπο...περισσότερα »

.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Πλήρως απορρίπτει το πόρισμα της επιτροπής σοφών του υπουργείου Εργασίας ... για το ασφαλιστικό ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και δραστήριος εργατολόγος αμφισβητεί το πόρισμα για τέσσερις βασικούς λόγους, χαρακτηρίζοντάς το ως εξής: 

●Πόρισμα εντός μνημονιακών προδιαγραφών και συνταξιοκτόνων κυβερνητικών δεσμεύσεων ●Πόρισμα που απαλλάσσει δανειστές-κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους για την κατάρρευση των Ταμείων ●Πόρισμα που αναζητά τη λύση του Ασφαλιστικού πάνω στα ερείπια των μνημονιακών δεδομένων ●Πόρισμα που φορτώνει το κόστος της βιωσιμότητας του συστήμ... περισσότερα »

.Εμπλοκή με τα οικογενειακά επιδόματα σε 650.000 δικαιούχους

Συνεχίζεται η αγωνία για χιλιάδες δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος, καθώς δεν έγινε η καταβολή τους σήμερα, Παρασκευή. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεν εμφανίστηκε βέβαιος για την πληρωμή την Παρασκευή, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν τελικά θα δοθούν, «ανοίγοντας» μάλιστα και τον χρονικό ορίζοντα και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ενώ έριξε το φταίξιμο στο ΠΑΜΕ που είχε κάνει κινητοποιήσεις. 

Πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα και ενδεχομένως η πληρωμή να πάει για το τέλος του μήνα ίσως και για το Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι το ενια...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.