.19 μαθητικό φεστιβάλ Δήμου Ζωγράφου


.Αλέκος Παπαδόπουλος: άλλοθι δεν υπήρξε ποτέ

Εδώ και αρκετόν καιρό, σιωπούσε ένας από τους πεισματικά απόντες της δημόσιας σκηνής, ο Αλέκος Παπαδόπουλος -υπουργός Οικονομικών της πετυχημένης σταθεροποίησης της δεκαετίας του ΄90, υπουργός Εσωτερικών την εποχή των πραγματικών μεταρρυθμίσεων (Καποδίστριας, δημιουργία των ΚΕΠ), υπουργός Υγείας με πολύκροτη παραίτηση την δεκαετία του 2000. 

Επανέρχεται τώρα με ένα βιβλίο, που με τον εύγλωττο τίτλο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο» επιχειρεί να στρέψει τη ματιά στο μέλλον. Αλλά δείχνοντας -διεξοδικά, δυσάρεστα, οδυνηρά- ότι κανείς δεν είχε άλλοθι άγνοιας για τα όσα συνέβησαν τις δυο τ...περισσότερα »

.Δημαρ: ώρα 0

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Περασμένης Κυριακής ήταν συντριπτικό για την Δημαρ και την ηγετική της ομάδα. 8 στους 10 ψηφοφόρους της σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου του 2012 την εγκατέλειψαν θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμη και την πολιτική της ύπαρξη με το ποσοστό του 1.2%. Αν ανατρέξουμε στην ιδρυτική της διακήρυξη του 2010 όπου επιχείρησε να δώσει με την παρουσία της το πολιτικό της στίγμα θα διαβάσουμε πως έθετε δύο στόχους. Α. την παρουσία και συμβολή της ως κυβερνώσα αριστερά. Β. την ανασυγκρότηση της ευρύτερης αριστεράς και την σύγκλιση με δυνάμεις ευρύτερ...περισσότερα »

.Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας, για την 70ή επέτειο της απόβασης

Στην πόλη Καν (Caen) της Νορμανδίας,  βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Παπούλιας και η σύζυγός του θα συμμετέχουν  σήμερα στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) σε δεξίωση στο κάστρο της πόλης Μπενουβίλ ( Benouville ). 

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια μικρή κωμόπολη στην περιφέρεια του Καλβαντός (Calvados) όπου τον Ιούνιο του 1944 το 6ο σώμα των Βρεττανών αλεξιπτωτιστών διεκπεραίωσε με επιτυχία την επιχείρηση «Pegasus Bridge», επικρατώντας στις γέφυρες της πόλης. 

Μετά τη δεξίωση, οι 17 προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών θα συμμετέχουν σε «οικογενειακή φωτογραφία» γύρω από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στη δε συνέχεια θ'ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) το σύνολο των προσκεκλημένων θα μεταβεί στην παραλία Ουϊστριάμ ( Ouistreham ) για την επίσημη κεντρική επετειακή τελετή.

.Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου

Νέο πλήγμα για τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου με επιστολή του ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αναλυτικά η επιστολή του: «Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός...περισσότερα »

.«Καυτά» νομοσχέδια στα θερινά τμήματα της Βουλής

Σημαντικά νομοσχέδια εκκρεμούν μετά τη λήξη της Συνόδου της Βουλής και που, πιθανότατα, θα πρέπει να συζητηθούν από τα Θερινά Τμήματα ή από τον Οκτώβριο, με τη νέα Σύνοδο. Μεταξύ αυτών, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας» γνωστό και ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» για την οποία πολλοί βουλευτές έχουν διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις. 

Επίσης, εκκρεμούν το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής- Θεσσαλονίκης, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής» αλλά και το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες. Την ίδ...περισσότερα »

.«Ενθαρρύνουμε κάθε εποικοδομητική προσπάθεια για την προώθηση της ειρήνης»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων:

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση της παραδοσιακά στενής διμερούς συνεργασίας μας με τη νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα (Rami Hamdallah) 

και ενθαρρύνουμε κάθε εποικοδομητική προσπάθεια που συμβάλλει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία προϋποθέτει την τήρηση των αρχών του Κουαρτέτου, συμπεριλαμβανομένης, βεβαίως, της αναγνώρισης του Κράτους του Ισραήλ. 

Στην κατεύθυνση αυτή, χαιρετίζουμε τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Αμπάς (Abbas) ότι η νέα κυβέρνηση αποδέχεται όλες τις σχετικές συμφωνίες».

.Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα από το 2015

Τη μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2015 εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ανακοπή της αυξητικής πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα προκύπτει μόνο από τον μισθό ή τη σύνταξη, αλλά από το σύνολο των εισοδημάτων του φορολογούμενου. Ειδικότερα, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου με βάση το περσινό του εισόδημα και στη συνέχεια θα υπολογίζεται η παρακράτηση με το σύνολο του φόρου που αντιστοιχεί στο εισόδημα.

Ο φόρος θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας. Ακολούθως, η επιχείρηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το 1/12 ή το 1/14 των ετήσιων φόρων και να το αποδίδει στο Δημόσιο.

Το νέο σύστημα θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα κάθε μήνα, όμως ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο έτος μέσω της φορολογικής δήλωσης θα είναι μηδενικός

.«Ανέξοδες κινήσεις ο ανασχηματισμός και η μετακίνηση Στουρνάρα»

Κινήσεις που δεν πρόκειται να κάνουν καμία διαφορά και είναι «ανέξοδες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον επερχόμενο ανασχηματισμό, αλλά και την αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. 

«Ο επικείμενος ανασχηματισμός και η ενδεχόμενη μετακίνηση Στουρνάρα συνιστούν ανέξοδες κινήσεις που σε καμία περίπτωση δεν θίγουν την ακολουθούμενη πολιτική», τονίζει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. 

Μάλιστα προσθέτει ότι «στο πλαίσιο μιας τέτοιας λογικής κινείται και η απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη». Η επίθεση στην κυβέρνηση συνεχίζεται, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τη μνημονιακή πολιτική της. 

« Η αντικατάσταση των προσώπων με εξίσου πρόθυμα εκτελεστικά εργαλεία για την άσκηση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής δείχνει το όριο των αλλαγών στις οποίες μπορεί να προβεί μια κυβέρνηση που μόνιμη προγραμματική της πυξίδα είναι το μνημόνιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

.Στουρνάρας: Η ένδεια επιχειρημάτων του Τσίπρα

Δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχθηκε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Στουρνάρας. «Ο Στουρνάρας από την αρχή ήταν μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Le Monde ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε «ένδεια επιχειρημάτων» από πλευράς Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας, αναφέρεται για μια ακόμη φορά απαξιωτικά στο πρόσωπό μου λέγοντας ότι το Βερολίνο με επέβαλε στη θέση του Υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να με επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα. Αυτό είναι προσβλητικό και δείχνει ένδεια επιχειρημάτων», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «προσωπική εμμονή» μαζί του. «Λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Με προσωπικές εμμονές και με ύβρεις εναντίον μου δεν συμβάλλει στο δημιουργικό διάλογο».

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο βλάπτει τη χώρα: «Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα Yπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.