.«Η ελληνική οικονομία ξέφυγε από το φάσμα της ύφεσης»

Ανάπτυξη εντός του 2014, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο του έτους, «βλέπει» και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), επισημαίνοντας, ωστόσο ότι οι προαναφερόμενες πρώτες θετικές ενδείξεις δεν δικαιολογούν εφησυχασμό σε κανένα επίπεδο, 

«δεδομένου ότι η οικονομική συγκυρία παραμένει εύθραυστη και η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με καίρια διαρθρωτικά και αναπτυξιακά ζητήματα που απαιτούν στοχευμένες και εξειδικευμένες λύσεις και δράσεις». «Η προβλεπόμενη έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη μακροχρόνια και βαθιά ύφ... περισσότερα »

.«Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου»

«Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος. 

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα, πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Αν, όμως, ξεπεράσουμε και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε είμαστε οριακά», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράσ... περισσότερα »

.Οι... κόκκινες γραμμές της τρόικας

«Δεν μπορώ να πω ότι η τρόικα έχει ανοικτό εισιτήριο για την Αθήνα. Απλά διότι δεν έχει καν εισιτήριο». Με τη δήλωση αυτή αξιωματούχος της ΕΕ περιέγραφε χθες το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις δανειστών -Κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που χανόταν οριστικά το ορόσημο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στο οποίο θα μπορούσαν να ληφθούν οι εγκρίσεις και αποφάσεις για την προληπτική πιστωτικής γραμμή στήριξης προς την Ελλάδα. 

Στο παρασκήνιο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εκτός από τις διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ *τρέχει και τις διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ*, το ... περισσότερα »

.Στα σκαριά τετ α τετ Βενιζέλου-Τσίπρα

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, προσδιόρισε τη συνάντηση για μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος αφού ανέφερε ότι δημιούργησε νευρικότητα χτεσινό δημοσίευμα που «δεν αφορούσε την πραγματικότητα, γιατί ποτέ δεν υπήρχε σχεδιασμός να κληθεί απ' τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από κοινού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε:

«Ευτυχώς μου διαμηνύθηκε ότι ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να έρθει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι μου στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα».

.Τι συζήτησαν Βενιζέλος-Παπανδρέου στο δίωρο ραντεβού τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο». Είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

.«Βρέθηκε και τρίτη offshore του Καρατζαφέρη»

Τον εντοπισμό και τρίτης offshore εταιρίας, η οποία σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, φέρεται να ανήκει και αυτή στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, η εταιρεία «Deck Rock ltd» ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη και την εντόπισε μέσω διαδικτύου. Εν τω μεταξύ την εισαγγελική δίωξη αναμένεται να αντιμετωπίσει πλέον ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την ομόφωνη επιβεβαίωση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ... περισσότερα »

.Πρωταθλήματα… γιοκ κι αυτό το σαββατοκύριακο

Οριστική μοιάζει πλέον η αναβολή των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων του προσεχούς Σαββατοκύριακου, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εμμένει στην απόφασή της να μην ορίσει διαιτητές, ως αντίδραση στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής προεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος. 

Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως τις ΠΑΕ, να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν τις επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ώστε να μην στοχοποιούνται τα στελέχη της. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη (το σχέδιο ανακοίνωσης της Σούπερ Λίγκα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.