.Ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ζωγράφου 10/12/2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 17392/10.12.2013 απόφαση του Δημάρχου Ζωγράφου κου Κωνσταντίνου Καλλίρη ορίζονται οι παρακάτω Αντιδήμαρχοι:
1.Αντιδήμαρχος Οικονομικών η κα Μαρία Βαρσαμιδάκη.
2.Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής η κα Σοφία Πανδή.
3.Αντιδήμαρχος Υποδομών, προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας ο κος Άγης Παπακωνσταντίνου.
4.Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας ο κος Μιχάλης Καλογιαννάκης.
5.Αντιδήμαρχος Κοινωνικής μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης ο κος Πέτρος Μαρίνης.
Επίσης ο κος Δήμαρχος θα προτείνει για τη διοίκηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ τους:
1. κο Γιώργο Καλιακάτσο ως Πρόεδρο
2. κο Κώστα Αγγελή ως Αντιπρόεδρο
Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα προταθεί η κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Για τις υπόλοιπες θέσεις διοίκησης καθώς και για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θ’ ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

.Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Δήμος Ζωγράφου στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του ορίζει ειδική επιτροπή στην οποία έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται οι συμπολίτες μας, στους οποίους έχει γίνει διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος  λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επικοινωνούν άμεσα κατά τις εργάσιμες ημέρες από  9.00 -13.00  με τους εκπροσώπους της επιτροπής στις παρακάτω υπηρεσίες:
1.    Γραμματεία Κοινωνικής Υπηρεσίας
Γ. Ζωγράφου 7, 2ος όροφος,  τηλ. 210 74 90142-2107718604
Δ.Φραγκογιαννοπούλου- Α. Συράκη
 
2. Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας
Γ. Ζωγράφου 1, Πλ. Γαρδένιας
     τηλ. 2107786878,  Κ. Λιακάκου
 
3.    Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών-Βίλλα Βοναπάρτη
Ιασ. Μαράτου 26

τηλ. 210 77 78052-2107793622,  Ε. Σαγκάλη

.Δημοτικοί χώροι αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι κάτοικοι του Δήμου μας, μπορούν να επισκέπτονται και να παραμένουν στους παρακάτω Δημοτικούς χώρους απο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 έως και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013:
Α” ΚΑΠΗ  (Κρατερού & Λιβύης – Ιλίσια) 210.7771697 – ώρες:  07.00-20.00
Β” ΚΑΠΗ  (Γράμμου 19 – Γουδή)  210.7702748 – ώρες:  07.00-20.00
Γ” ΚΑΠΗ  (ΑΘ. Διάκου 18)   210.7481980 – ώρες :  07.00-20.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  (Γ.Ζωγράφου 7)  Γ” Όροφος – ώρες:   07.00-18.00

.Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

 Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αφού επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου  κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σ.Ζ. . Τα γκολ των «ερυθρόλευκων»  πέτυχαν οι Σαβιόλα (33΄, 58΄) και Ντομίνγκεζ ( πεν. 90 +5). Με 8 παίκτες  τελείωσαν τον αγώνα οι Βέλγοι που ισοφάρισαν με τον Κλιέσταν στο 39΄.

.Αποχαιρετισμός σε έναν «γίγαντα της ιστορίας»

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Νότιας Αφρικής και υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η επίσημη επιμνημόσυνη  τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα  στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο.

Με προσευχές και  τραγούδια, η οικογένεια του εκλιπόντα,  δεκάδες αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι και χιλιάδες κόσμου από όλες τις γωνιές της χώρας και του πλανήτη, που γέμισαν το στάδιο χωρητικότητας 94.000 θέσεων, αποχαιρέτησαν τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτησε τον "γίγαντα της ιστορίας", που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ειρηνοποιούς στον κόσμο. "Είναι δύσκολο να πλέξεις το εγκώμιο οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός γίγαντα της ιστορίας που οδήγησε μια χώρα στη δικαιοσύνη", τόνισε.

Το στιγμιότυπο που έκλεψε τα φώτα ήταν η θερμή χειραψία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα.  

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ραούλ Κάστρο είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο Αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ η οποία στεκόταν δίπλα στον Κουβανό ηγέτη στο βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι.

.Βενιζέλος: Κατάσταση οιωνεί εμφυλίου έχει δημιουργήσει ο κ.Τσίπρας

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά ένα κόμμα που έχει λειτουργήσει ως όχημα διαμαρτυρίας ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. 
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κήρυγμα πολιτικής ανηθικότητας και τυχοδιωκτισμού. Παράλληλα, για τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε: «Δεν θέλω να κρίνω ένα πολιτικό στέλεχος που έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά ... περισσότερα »

.Δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ελληνική «Ελιά»

Δυναμικό ξεκίνημα με ηχηρές παρουσίες, πολλαπλά μηνύματα και επίμονο κάλεσμα για την κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις προσεχείς ευρωεκλογές έκανε χθες η Κίνηση των «58» με την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. 

Το ραντεβού ήταν στο θέατρο «Ακροπόλ», όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο και στην «πλατεία» και στους εξώστες, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να ακούσουν τους ομιλητές έξω, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα η οδός Ιπποκράτους, μεταξύ της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου. «Το σημερινό μαζικό "πα... περισσότερα »

.«Σε πορεία σύγκρουσης, ΔΝΤ και Βερολίνο» για τις αναδιαρθρώσεις χρέους

Τη διαχείριση κρίσης που ακολούθησε στην ευρωζώνη, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αμφισβητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τάσσεται υπέρ της έγκαιρης συμμετοχής των πιστωτών στην αναδιάρθρωση χρέους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» (Der Handelsblatt).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, το σχέδιο του ΔΝΤ, το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, θέτει ως κεντρικό σημείο τη χρονική συγκυρία της αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με στόχο να πείθονται οι πιστωτές να παραιτούνται εγκαίρως από μέρος των αξιώσεών τους. 

Η αναδιάρθρωση θα τίθεται στο εξής, σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο.

Όπως επισημαίνει η «Χάντελσμπλατ», το Βερολίνο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί «κούρεμα» χρέους χώρας της ευρωζώνης. «Δύο από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης» 

τονίζει η εφημερίδα και αναφέρεται σε δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή στρατηγικής και πολιτικής του Ταμείου, Χιου Μρέντενκαμπ ότι η ελληνική εμπειρία απέδειξε πως «οι αναδιαρθρώσεις, είτε είναι περιορισμένης έκτασης είτε έρχονται πολύ αργά», 

με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανάκαμψη των χωρών αυτών και να δίνεται στους ιδιώτες ομολογιούχους ο χρόνος ώστε να απαλλαγούν από τους τίτλους, μεταθέτοντας το βάρος στους φορολογούμενους.

.Και τα λεπτά της ώρας έχουν σημασία για τον υπολογισμό του ύψους της σύνταξης και των ορίων ηλικίας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι με τις ημερομηνίες οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) σχετικά με την ακριβή ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν μέρος της σύνταξης ή να συνταξιοδοτηθούν με μεγαλύτερο όριο ηλικίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τον υπολογισμό του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση λαμβάνεται υπόψη και η ημερομηνία γέννησης του ασφαλισμένου.

Σε γενικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, το οποίο υπογράφεται από την γενική διευθύντρια Χαρίκλεια Γδοντάκη 


διευκρινίζεται ότι το όριο ηλικίας ως κριτήριο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή έναρξης ή λήξης δικαιώματος ή υπολογισμού του ποσού της σύνταξης, δεν συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του ασφαλισμένου, αλλά θεωρείται ότι συμπληρώνεται την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας γέννησης στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Επομένως, όταν η ημερομηνία γέννησης είναι η πρώτη ημέρα ενός μήνα, το έτος συμπληρώνεται με την παρέλευση 12 μηνών και συγκεκριμένα με την παρέλευση και της τελευταίας ημέρας του δωδεκάτου μήνα, ο οποίος ημερολογιακά είναι ο προηγούμενος εκείνου της γέννησης.

.FT: Η Ελλάδα αντεπιτίθεται

Με τίτλο «Η Ελλάδα αντεπιτίθεται», (Greece Strikes Back), κύριο άρθρο των σημερινών Financial Times αναφέρεται στη «άνιση» σχέση Αθήνας - τρόικας, σημειώνοντας στον υπότιτλο ότι η Αθήνα θα έπρεπε να διαλέγει προσεκτικότερα τις μάχες της με την Ευρώπη.
Από την έναρξη του προγράμματος το 2010, γράφει, η τρόικα συνόδευε τα δάνειά της με δρακόντειους όρους, ενώ η Αθήνα προσπαθούσε να κάνει ηπιότερους αυτούς τους όρους αναδρομικά, με τις απόπειρές της συνήθως να απορρίπτονται.
Τώρα, συνεχίζει το άρθρο, «με τα δημόσια οικονομικά να πλησιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχει ένα πιο ισχυρό χαρτί να παίξει».

Αναφέρεται στην πρόσφατη έγκριση του προϋπολογισμού από την Βουλή, χωρίς προηγούμενη έγκριση από το ΔΝΤ ή την Κομισιόν, όπως απαιτούν οι κανόνες της ΕΕ, και εκτιμά ότι έτσι στήνεται το σκηνικό για μια τεταμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα, όταν επιστρέψουν στην Αθήνα αυτόν το μήνα.

Είναι κατανοητό ότι ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται την ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης, γράφει, αφού η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού είναι τώρα εξαιρετικά ισχνή, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης,

 όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή βλέπουν την δύναμη τους να ενισχύεται, λόγω των εξαγγελιών τους για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ή και εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος.

Παρόλα αυτά, συνεχίζει το σχόλιο, ο Σαμαράς οφείλει να είναι προσεκτικός και να μην το παρακάνει, αφού, αν και η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο, οι προοπτικές της είναι ακόμα εύθραυστες.

.Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των δανειστών

Στην Αθήνα φθάνουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι επιστρέφουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες και τη συνεδρίαση του Eurogroup. O υπουργός δήλωσε χθες ότι στόχος της Ελλάδας είναι να εκταμιευθεί η δόση του Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, έως το τέλος του έτους. 
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ξεκινούν αύριο και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα τον Ιανουάριο με στόχο να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.
 
Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ικανοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου που αφορά την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, προκειμένου να καταβληθεί το 1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί λύση «τύπου ΕΛΒΟ» για τα ΕΑΣ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

Συγκεκριμένα η ελληνική πλευρά προτείνει να διασπαστεί το στρατιωτικό τμήμα των ΕΑΣ από το εμπορικό. Το εμπορικό τμήμα των ΕΑΣ θα φορτωθεί όλες τις κρατικές ενισχύσεις και ως εκ τούτου να οδηγηθεί σε διάλυση. Το άλλο τμήμα που αφορά το στρατιωτικό κομμάτι θα κριθεί σε 12 μήνες αν θα είναι βιώσιμο. 

Αν δεν είναι βιώσιμο μετά από 12 μήνες, τότε θα γίνει εκκαθάριση. Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι ενδεχομένως το στρατιωτικό κομμάτι θα μπορέσει να συνεχίσει την εξαγωγική του δραστηριότητα σε αυτό το διάστημα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται σήμερα η θετική, κατά εκτιμήσεις, απάντηση της τρόικας.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει τα ΕΑΣ.
  
Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι ο υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών θα κατατεθεί νομοθετική πρόταση στη Βουλή

.Γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών, στην Αθήνα

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Skoda, στη λεωφόρο Συγγρού 169 στη Νέα Σμύρνη.Άγνωστοι τοποθέτησαν τα γκαζάκια στον εξωτερικό χώρο της αντιπροσωπείας και τα πυροδότησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν από την φωτιά τέσσερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που ήταν εκεί για πώληση. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Δύο ακόμα εμπρησμοί σημειώθηκαν, στις 2:20 και στις 3:10 τα ξημερώματα, στα ΑΤΜ των τραπεζών City Bank και Alpha Bank αντίστοιχα, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα και στην οδό Ξενοκράτους 46 στο Κολωνάκι. Οι εμπρηστές έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να υποστούν μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες αναζητούνται.

.Ψηφίζει η Βουλή για την επανεκκίνηση των οδικών έργων

«Ως το πρώτο νομοσχέδιο ανάπτυξης, μετά την ψήφιση του πρώτου πλεονασματικού προϋπολογισμού μετά από μια τραγική εξαετία κρίσης» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Όπως τόνισε αποδεικνύει το νομοσχέδιο αυτό την έμπρακτη εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των εταίρων μας αφού επενδύουν στη χώρα μας 1,7 δισ. ευρώ για 30 χρόνια. Στο τέλος του 2015 όταν τα έργα θα ολοκληρωθούν η χώρα θα έχει ένα σύγχρονο λειτουργικό οδικό δίκτυο, είπε αναλύοντας τις αναπτυξιακές παραμέτρους

.Μουσική, παγοδρόμιο και 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Σύνταγμα

Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας. 

Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί καθημερινά την περίοδο των εορτών, και θα είναι δωρεάν, ενώ από την πίσω πλευρά της πλατφόρμας 18 φορείς που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες θα ενημερώνουν τις επισκέπτες για ό,τι συμβαίνει με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της πρωτεύουσας και τους τρόπους παρέμβασης.

.Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δυναμισμό ανδρών και μοχθηρία γυναίκας»

Στον Ιταλό ανθρωπολόγο του 19ου αιώνα Τσέζαρε Λομπρόζο, οι εγκληματολογικές θεωρίες του οποίου κατέληξαν συν τω χρόνω να αποτελούν επιχειρήματα σε ρατσιστικές φαρέτρες ενώ θεωρούνται εν πολλοίς παρωχημένες για τη νομική επιστήμη, κατέφυγε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ προκειμένου να ανταπαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Οι -κατά Λομπρόζο- ιδιότητες των ομοφυλόφιλων, που, προφανώς υιοθετώντας τες, συμπεριέλαβε στην επιστολή του ο Πειραιώς Σεραφείμ, είναι οι εξής:

«Δέν θά διαλανθάνει ἀσφαλῶς τῆς ἐπιστημονικῆς Σας συγκοτήσεως (γράφει ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο) ὁ περιώνυμος ὁρισμός τοῦ μεγάλου Ἰταλοῦ ἐγκληματολόγου Τσέζαρε Λομπρόζο:

«Ο ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες».
Εντύπωση προκελεί επίσης το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιφυλάσσει ιδιαίτερα θετική γνώμη για τη στάση που έχει τηρήσει το ΚΚΕ επί του θέματος:

Και αυτό, γράφει ο Μητροπολίτης: Παρά τόν ἀθεϊστικό του χαρακτῆρα καί τόν ἐνδοκοσμικό του ἐγκλεισμό, στήν συγκεκριμένη αὐτή ὑπόθεση ὁμιλεῖ μέ ἀπόλυτη ὀρθοκρισία», γράφει αναφερόμενος στο ΚΚΕ ο Μηρτροπολίτης που παραθέτει ακολούθως τη θέση του κόμματος:

«Ὁ καθένας μπορεῖ νά ἔχει διαφορετικές σεξουαλικές ἐπιλογές ὅμως ἡ ἀναγνώριση αὐτῆς τῆς σχέσης εἶναι προσωπική ὑπόθεση πού μπορεῖ ἰδιωτικά νά ρυθμιστεῖ... Εἴμαστε ἀρνητικοί αὐτή ἡ προσωπική ὑπόθεση νά μετατρέπεται σέ δημόσια καί νά θεσμοθετεῖται γιατί τότε παίρνει ἄλλο χαρακτῆρα»

.Το εγχείρημα της «Ελιάς»


Το χθεσινό ξεκίνημα από την Αθήνα ήταν αισιόδοξο. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακά μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Αλλά φυσικά δεν προδικάζει τίποτα. Απλώς επιβεβαιώνει ότι το εγχείρημα για την ελληνική «Ελιά» συγκινεί και ότι ακροατήριο υπάρχει, όπως δείχνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Μένει να αποδειχθεί αν όσοι μετέχουν στην Κίνηση των 58 αλλά και όσοι κινούνται πολιτικά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς θα ανταποκριθούν στις αυτονόητες ευθύνες τους.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Τίποτα και κανένας δεν πιέζει για να οδηγηθεί η προσπάθεια το ταχύτερο δυνατό στη συγκρότηση ενιαίου κόμματος. 
Οι δύο επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις ?οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές? αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να καταδειχθεί έμπρακτα ότι το εγχείρημα δεν επιδιώκει να προωθήσει κομματικές επιδιώξεις ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτός είναι ο πρώτος κίνδυνος που θα πρέπει να αποτραπεί. Από τη στιγμή που θα εκλείψει η καχυποψία, η οποία εύλογα μπορεί να υπάρχει από την πλευρά κάποιων, και αν οι επιλογές των υποψηφιοτήτων και για τις δύο αναμετρήσεις γίνουν με βάση τη λογική της προώθησης ανθρώπων ευρύτατα αποδεκτών και επιστημονικά και επαγγελματικά καταξιωμένων, το στοίχημα θα έχει σχεδόν κερδηθεί.

Το χρονικό διάστημα μέχρι τη διπλή δοκιμασία της κάλπης είναι επαρκέστατο, αν φυσικά αξιοποιηθεί σωστά και αν η συμβολή όλων αποδειχθεί ειλικρινής και ανυστερόβουλη. Κι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων όσοι είναι σε θέση να συμβάλουν στην προσπάθεια.

Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τις προϋποθέσεις και την πορεία της προσπάθειας. Αλλά οι όροι αυτοί έχουν τεθεί ήδη από τους 58. Και η όποια προσπάθεια ανατροπής ή μεταβολής τους θα ερμηνευόταν ως καπέλωμα. 'Η θα επιβεβαίωνε την παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

.Θα επιστρέφουν χρήματα όσοι δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε υπουργεία ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε μάλιστα ότι «όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα ψυχάρη, ο κ.Σταϊκούρας προειδοποίησε ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.