.Άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα- Τσακαλώτος για Βαρουφάκη:” Έκανε λάθη…”

«Λάθη» στην διαπραγμάτευση παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις) Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή με φράση που ερμηνεύεται ως «καρφί» για τον υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη.
«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεστε δεν κάνετε λάθη» είπε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό λέμε την αλήθεια στο λαό. Γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης πως η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε μόλις δύο μήνες παράταση του μνημονίου, αντί 6 μηνών που της πρότειναν οι εταίροι «για να στραγγαλίσει την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή να στραγγαλίσει την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος. Γιατί είσαστε στην ίδια μεριά».
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είπε στον κ. Τσακαλώτο: «Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδη το κεφάλι. Όταν σας λέγαμε ότι δεν θα πάρετε παράταση χωρίς λεφτά, μας λέγατε κινδυνολόγους».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας μας έλεγε ότι δεν θέλει να υπογράψει ο Σαμαράς ούτε μία μέρα παράταση και έχει το θράσος να λέει ο Τσακαλώτος ότι δεν υπογράψαμε 6 μήνες; Το θράσος έχει όρια!»
 

.Ετοιμάζονται 5 μέτρα για «πικρό συμβιβασμό»

Την άρση του αδιεξόδου επιχειρεί η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει συμφωνία πριν την 11η Μαΐου, λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη ότι οι δανειστές υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις όπως: · 

Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα · Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις · Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων · Επιβολή ειδικού φόρου πολυτελείας για τις διανυκτερεύσεις στον... περισσότερα »

.Γιατί ο Τσίπρας «εξόρισε» το «μπλοκ» Βαρουφάκη... Εκτοπίστηκαν άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών

Εκτοπίστηκαν άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών - Tα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη διαπραγμάτευση - Στο παιχνίδι Δραγασάκης και Τσακαλώτος 

Σε στήριξη, αλλά με ταυτόχρονη ουσιαστική υποβάθμιση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών κ. *Γιάννη Βαρουφάκη* στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχθηκε στο Eurogroup της Ρίγας από τους ομολόγους του.

 Με κεντρικό στόχο να δοθεί λύση στο παρατεταμένο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση προχωρά σε συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο έχει ο ανα... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης»

«Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης». 

Ερωτηθείς, για τον λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την "πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης" θα εντοπίζουμε θέματα που απ... περισσότερα »

.Ποιοι ζήτησαν να ετοιμαστεί plan B για την Ελλάδα... Το παρασκήνιο του Eurogroup

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αρκετοί στην Ευρωζώνη είναι εκνευρισμένοι από την έλλειψη προόδου

 Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, υπήρξε ομάδα υπουργών που ξεπέρασαν το ταμπού να μην εκθέτουν ακραίες απόψεις δημοσίως και έκαναν λόγο για ένα Plan B που περιελάμβανε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν και η Ελλάδα έφτασε ως τη χρεοκοπία.
 Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τους υ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.