.Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Για δολοφονική επίθεση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ


«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για την έκρηξη στο The Mall και συνεχίζει.

«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει.

Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώθηκε σχετικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια».

.Ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ο Ομπάμα


Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε σήμερα την δεύτερη τετραετή θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ, με την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, σε μια σεμνή τελετή, σε κλειστό κύκλο.

Στη Γαλάζια Αίθουσα του Λευκού Οίκου, βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι "θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ" και "θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα" της χώρας.

Η τελετή της ορκωμοσίας θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα σε ειδική εξέδρα μπροστά στο Καπιτώλιο.

.Αύριο ορίζονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Προανακριτικής


Μέχρι αύριο αναμένεται όλα τα κόμματα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή που θα είναι 15μελής θα ξεκινήσει τις εργασίες της άμεσα, πιθανότατα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Πρόεδρος της Επιτροπής, θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ από τη ΝΔ θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ από δύο, ενώ ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα έχουν από έναν βουλευτή, ενώ θα συμμετάσχει και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

.Απάντηση Γ. Παπανδρέου προς Α. Λοβέρδο: "Κρίμα Ανδρέα"


«Κρίμα Ανδρέα». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, περί διαφωνίας του, ως μέλους της τότε κυβέρνησης, με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και του καταλογίζει ότι επιχειρεί «ρήξη με την αλήθεια».

Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό. 

Υποστήριξε επίσης ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.

.A. Λοβέρδος: Άποψη του Γ. Παπανδρέου η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης


Δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010. 

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αν. Λοβέρδος ανταπαντώντας σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου.

.Έκρηξη με δύο ελαφρά τραυματίες στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι


Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι. Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας.

Κανονικά εκτελούνται εδώ και λίγη ώρα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου,από τον Περαιά πρός την Κηφισιά και αντίστροφα, καθώς η Ελληνική Αστυνομία ήρε την απαγόρευση, λόγω της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall. 

Ωστόσο, οι συρμοί δεν σταματούν στο σταθμό Νερατζιώτισσα και επιτρέπεται μόνο η δέλευσή τους.

Εξάλλου, τη συνεργασία των πολιτών ζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ,για την έκρηξη. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Σε ότι αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως αναφέρεται απο την Αστυνομία, στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο).

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τονίζει: «Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται».

Παράλληλα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου και ενημερώθηκε για την έκρηξη του μηχανισμού. Ο κ. Σαμαράς είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ν. Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου για την πορεία των ερευνών.
Την καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.