.Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων

*Η κυβέρνηση* στο δίλημμα «επώδυνη συμφωνία» ή «εκκρεμότητα» επέλεξε τη «συμφωνία» καθώς η επιλογή της «εκκρεμότητας» σήμαινε πολύμηνη «παράταση» του Μνημονίου, πράγμα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί... 

Ετσι πέρασε στον «αστερισμό» της «συμφωνίας πάση θυσία» και τα ξημερώματα της Κυριακής εστάλη το e-mail στην τρόικα, με τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά, μέχρι προχθές, «κόκκινες γραμμές», όπου, μερικώς ή με παραλλαγές, υιοθετούνται οι υποδείξεις των δανειστών. *Αναμένεται* η απάντηση της τρόικας, μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη, καθώς το βράδυ της Κυριακής, με την ομιλία το... περισσότερα »

.«Δεν θα θιγούν εισοδήματα»

«Βρισκόμαστε ένα ακριβώς βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης» για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, τη νέα κατάσταση για τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας». 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις». Είπε ότι «η νομοθεσία που... περισσότερα »

.«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση με την τρόικα»

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση. Διαπραγματεύεσαι όταν έχεις κόκκινες γραμμές. Διαπραγματεύεσαι όταν έχεις επίδικο διαπραγμάτευσης. Όταν όλο το προηγούμενο διάστημα διακηρύττεις πως το χρέος είναι βιώσιμο τι είναι αυτό που διαπραγματεύεσαι»; τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». 

«Στην πραγματικότητα είμαστε για πολλοστή φορά θεατές του ίδιου έργου. Στην αρχή η ελληνική κυβέρνηση διακηρύττει ότι έχει κόκκινες γραμμές και κάνει το λιοντάρι. Στην πορεία διαπιστώνουμε ότι η τρόικα είναι σκληρή και ανάλγητη. Στη συ... περισσότερα »

.«Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος»

Εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Μιλώντας σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» ο κ. Χαρδούβελης έκανε πολλές πολιτικές αναφορές και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων μηνών. 

Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην πολιτική σταθερότητα και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και υποστήριξε ότι μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εκτοξευθεί η ελληνική οικο... περισσότερα »

.Τσίπρας: Η κομματική αντιπαράθεση να μείνει έξω από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

«Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, είχαμε μία πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εθνικά θέματα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης, άλλωστε σε θέματα αυτά πρέπει να υπάρχει αρραγές εσωτερικό μέτωπο γιατί διανύουμε μία περίοδο πολλαπλών κρίσεων και η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα ένα σημείο σταθερότητας. 

Έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοικτό, πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης και την προστασία των εθνικών συμφερόντων. Για να το πετύχουμε αυτό, μέσα από μία διαρκή διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι ‘Έλληνες μία συναντ... περισσότερα »

.Τα όρια ηλικίας για συντάξεις μετά την κατάργηση της 15ετίας

Περιθώριο 25 ημερών έχουν οι ασφαλισμένοι για να κλειδώσουν σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και να αποφύγουν τις ανατροπές που έρχονται στην αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης, αλλά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Μέσα στις 25 αυτές μέρες που απομένουν ως το τέλος του 2014 οι ασφαλισμένοι μπορούν, σύμφωνα με τον *«Ελεύθερο Τύπο»*: 

1. Να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα χαμηλά όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012, κάνοντας αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων. Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχει ρίσκο καθώς η κατοχύρωση δεν διασφαλίζει απόλυτα τους ασφαλισμένους από τυχό... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.