Ξημερώνει 18 Οκτωβρίου...περάσανε 33 χρόνια..


.«Λαγός» τελικά του Καζάκου ο Αγγελόπουλος...???

Ολοένα και «φουντώνει η φήμη», που θέλει τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Καζάκο να επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές…!

Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς μόλις στις αρχές Γενάρη ο κ. Καζάκος είχε δώσει το «δαχτυλίδι της διαδοχής του» στον πρώην αντιδήμαρχο Πειραιά – επί Χρήστου Αγραπίδη – κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Κάποιοι χαρακτήρισαν τότε, ως «λαγό του Καζάκου» τον κ. Αγγελόπουλο…Λέτε να δικαιωθούν…;

.Το μήνυμα της Βουλής

Κι όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πολιτικός κόσμος καταφέρνει να βρει έναν κοινό βηματισμό μπροστά σε κρίσιμα προβλήματα, στα οποία μόνον η συμπόρευση των κομμάτων είναι ικανή να προωθήσει αποτελεσματικές λύσεις. Αυτό ακριβώς έγινε χθες στη Βουλή με το θέμα της άρσης της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να συμπαραταχθούν μπροστά στη νεοναζιστική απειλή.
Δυστυχώς δεν ήταν κοινοβουλευτικά ανέφελη η χθεσινή ψηφοφορία. 

Τριάντα πέντε βουλευτές επέλεξαν να μην προσέλθουν για να ψηφίσουν. Σίγουρα κάποιοι θα είναι δικαιολογημένοι για την απουσία τους. Αλλά οι περισσότεροι -οι συντριπτικά περισσότεροι- από πολιτική υστεροβουλία και μόνο οδηγήθηκαν στην επιλογή της αποχής.

Προφανώς θεώρησαν ότι έτσι θα γίνουν συμπαθείς σε όσους είχαν δώσει την ψήφο τους στη νεοναζιστική συμμορία.
Αλλά εκείνο που τελικά μετράει δεν είναι η πολιτική συμπεριφορά ενός αριθμού -αν και όχι ευκαταφρόνητου- βουλευτών. Μετράει μόνο το μήνυμα που έστειλαν τα κόμματα με την κοινή στάση τους. 

Που πολύ απλά αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο των δικαστικών Αρχών για την απαλλαγή της πολιτικής ζωής αλλά και της ελληνικής κοινωνίας από το νεοναζιστικό «καρκίνωμα».
Και την ίδια στάση ελπίζουμε ότι θα επιδείξουν και σήμερα με την υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος του Μιχαλολιάκου. 

Οι κάποιες διαφωνίες που υπάρχουν δεν είναι τέτοιες ώστε να είναι αδύνατη η υπέρβασή τους καθώς και η διασφάλιση της συμπόρευσης όλων των κομμάτων και σ' αυτή την ψηφοφορία.

Χθες έγινε ένα βήμα που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συνέχεια. Οι δημοκρατικοί θεσμοί και η έννομη τάξη δεν επιτρέπεται να παραδίδονται στο έλεος των εχθρών τους. Πρωταρχική υποχρέωση των κομμάτων είναι η προστασία της δημοκρατίας.

.Ευ. Βενιζέλος: Υιοθετείτε συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των συμβάσεων

Φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εντονότατες αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη στάση που κράτησε, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα περί του θέματος των υποβρυχίων, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τζοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει»... περισσότερα »

.«Τα πρόσωπα του χρόνου. Μετρώντας τον Χρόνο στον Ουρανό και τη Θάλασσα»

«Τα πρόσωπα του χρόνου. Μετρώντας τον Χρόνο στον Ουρανό και τη Θάλασσα» ονομάζεται η περιοδική έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, στις 18:00 στο Νομισματικό Μουσείο και συνδιοργανώνεται από το Νομισματικό Μουσείο και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2013.

Η έκθεση, που αναπτύσσεται στη μικρή αίθουσα του πρώτου ορόφου του Ιλίου Μελάθρου, προβάλλει τη σημασία της έννοιας του Χρόνου, αναδεικνύοντας συγχρόνως «την προσπάθεια του ανθρώπου να δαμάσει τον χώρο και τον χρόνο, τον ουρανό και τη ζωή, 
τόσο για λόγους σχετικούς με την καθημερινή του ζωή, όσο και με τις επιστημονικές και ερευνητικές αναζητήσεις του ή με τις αναπάντητες αγωνίες και ανησυχίες του για το μέλλον» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Νομισματικού Μουσείου. 

Η έκθεση διαρθρώνεται σε δύο βασικές ενότητες: στην πρώτη με τίτλο «Μετρώντας τον χρόνο στον Ουρανό» θα παρουσιαστούν νομίσματα με τις παραστάσεις και τους συμβολισμούς των αστερισμών, των ζωδίων και των κυβερνητών-πλανητών ή του ζωδιακού κύκλου 

ενώ στη δεύτερη ενότητα υπό τον τίτλο «Μετρώντας τον χρόνο στη Θάλασσα» παρουσιάζονται ευρήματα από ναυάγιο, όπως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών και του πληρώματος, ρολόγια για τον υπολογισμό της ώρας, αντικείμενα που σχετίζονται με τη ναυσιπλοΐα και τη διαβίωση στο πλοίο.

.«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση» λέει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.
Ερωτηθείς για την κρίση ο κκ. Ιερώνυμος είπε ότι το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μίλησε για τη "μετάνοια". 

«Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» σημείωσε.

Αναφερόμενος σε θέματα της εκκλησίας τόνισε ότι «σε περιοδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της εκκλησίας», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί σε μια εποχή αλλαγών και ανακατάξεων η εκκλησία να μη δει τις εσωτερικές της δομές», ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία επισήμανε: «έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. 

Η περιουσία της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».

.Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για την ψηφιακή τηλεόραση

Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη με τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Αφορμή ήταν η ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Επιτροπής, ο υπουργός Υποδομών, σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

 Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ο πρώτος στόχος είναι να γίνει ένα αποδοτικότερο πλάνο κοινωνικής, τεχνολογικής και οικονομική... περισσότερα »

.Διαφωνία ΠΑΣΟΚ για «αποσπασματικές αλλαγές στον Καλλικράτη»

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα των φημολογούμενων αλλαγών στον «Καλλικράτη» και ξεκαθαρίζει «προς πάσα κατεύθυνση», ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αποσπασματικές ρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. Πολύ περισσότερο, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις «που υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κάθε άλλο παρά οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της χώρας».

Όπως αναφέρειτο ΑΜΠΕ, για τις προωθούμενες αλλαγές, από το υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωσε τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και σύμφωνα με τις πληροφορίες η ενημέρωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ΚΟ του Κινήματος, οι οποίες βρήκαν ανταπόκριση και στην ηγεσία του. '
Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει ευθύς εξαρχής, όταν τέθηκε, κατά πρώτον, το θέμα.

Οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη τονίζουν, επίσης, ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που διαχρονικά προώθησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον διοικητικό και θεσμικό «χάρτη» της χώρας (Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, Αυτοδιοικητικός Κώδικας, Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, Καποδίστριας, Καλλικράτης, μεταφορά του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης από το επίπεδο του Νομού στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση).

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με επίκεντρο το εκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων- υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, την ψήφο των ομογενών καθώς, επίσης, και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της Αυτοδιοίκησης».

.Κοινή εκδήλωση ετοιμάζουν Κουβέλης-Λοβέρδος στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη κοινή εκδήλωση, με την οποία επισημοποιούν τη συνεργασία τους, διοργανώνουν η ΔΗΜΑΡ και η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εκδήλωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη της χώρας και ομιλητές θα είναι στελέχη και από τα δύο κόμματα.

Συγκεκριμένα από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουν οι Θωμάς Ψύρρας, βουλευτής Λάρισας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος της ΔΗΜΑΡ, από δε τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ομιλητές θα είναι οι Χρήστος Αηδόνης, βουλευτής Δράμας του κόμματος και Δημήτρης Τσιρώνης, πρώην βουλευτής, Οικονομολόγος.

.H τρόικα εκβιάζει για μέτρα 2 δισ. ευρώ

Βαρύς χειμώνας έπεσε ξαφνικά στις σχέσεις της κυβέρνησης, με την τρόικα η οποία πιέζει ασφυκτικά για νέα σκληρά μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014 . Όπως αναφέρουν «τα ΝΕΑ», πρωταγωνιστής των πιέσεων είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον Πολ Τόμσεν να διαμαρτύρεται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την ανακοίνωση του επιδόματος θέρμανσης χωρίς την προηγούμενη έγκριση από την τρόικα και να δυσανασχετεί που η κυβέρνηση διαψεύδει με κάθε ευκαιρία την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων το 2014. 
Το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει το ΔΝΤ εκβιάζοντας για νέα μέτρα είναι πολύ π...περισσότερα »

.Κοινή γραμμή κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στην αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Συναίνεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με αρκετούς προβληματισμούς, συναντά στη Βουλή η αναθεωρημένη έκδοση της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, η ηγεσία των οποίων εμπλέκεται σε εγκληματική ή τρομοκρατική δραστηριότητα. 

Στη νέα της εκδοχή, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κάνει δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, να αποφασίζεται η αναστολή από την Ολομέλεια της Βουλής, όχι όμως με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών όπως ζητούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά με απόλυτη πλειοψηφία 150. Στο ί...περισσότερα »

.Κοντέινερ με όπλα στο μουσείο του εφοπλιστή Πάλλη υπόνοιες για σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής

Σοκ προκάλεσαν σε αστυνομικούς και εισαγγελείς τα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολεμικά όπλα που εντόπισαν σε κοντέινερ κατά την έρευνά τους στο μουσείο του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη. Βάσει των πρώτων ενδείξεων, έχουν δημιουργηθεί στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ υπόνοιες ότι υπάρχει σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι στην πολυτελή κατοικία του επιχειρηματία βρέθηκε πλήθος ναζιστικών συμβόλων.

Συγκεκριμένα φύλλο και φτερό έκανε χθες η ΕΛ.ΑΣ το μουσείο ΠΑΛΙΣ, στο οποίο εντοπίστηκαν πολεμικά όπλα μέσα σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», η έφοδος των αστυνομικών έγινε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις στη Βάρη, ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη, όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, ακόμη και G3 και ΑΚ47 (Καλάσνικοφ).

Στο σημείο εστάλησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέτρεψαν το μουσείο του φυγόδικου εφοπλιστή σε φρούριο, ώστε να μην μπει κανείς στον χώρο των ευρημάτων, το οποίο φυλασσόταν διαρκώς.

Σήμερα αναμένεται να γίνει πλήρης καταγραφή του οπλισμού, ενώ θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ενέργειες για να εξακριβωθεί η προέλευση των πολεμικών όπλων.

Στο μεταξύ όπλα και ναζιστικά σύμβολα βρέθηκαν στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα Αττικής, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για προώθηση και χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.

.Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

Μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός τη βρήκε από κάποιον πρώην ερυθρόλευκο. Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις με καλάθι 5,5’’ πριν το τέλος της παράτασης χάρισε στη Λιέτουβος Ρίτας τη νίκη με 84-83 στο Βίλνιους. Πολλές αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα, από τους εμφανώς ανέτοιμους «πράσινους», που λίγο έλειψε να πάρουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο με τα κρίσιμα καλάθια του Διαμαντίδη και του Γκιστ.

«Ζεστή» επίθεση, κακή άμυνα

Διαμαντίδης, Παππάς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Όσο αποτελεσματικοί ήταν οι «πράσινοι» στην επίθεση, τόσο ευάλωτοι ήταν στην άμυνα. Παρά το καλό ξεκίνημα του Γκιστ, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Κουκ ξέφυγαν αρχικά με 13-9 κι εν συνεχεία με 17-11. 

Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης μόνο ανέτοιμοι όπως το ντέρμπι της Δευτέρας δεν παρουσιάστηκαν ερχόμενοι από τον πάγκο και πετυχαίνοντας από τέσσερις πόντους έκαστος οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα σερί 8-0 και το προσπέρασμα (17-19), για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ δύο ομάδων που έπαιρναν σχεδόν άριστα στην επίθεση και… μηδέν στην άμυνα (25-25).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.