.Λαϊκό & Έντεχνο γλέντι στις 28 Δεκεμβρίου 2012...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Λόγω μεγάλης πιθανότητας βροχόπτωσης, το λαϊκό γλέντι που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).

.Συντηρητική κατάσχεση του 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη που ανήκει στους Λαυρεντιάδη-Ρογκόπουλο


Συντηρητική κατάσχεση του 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, το οποίο ήταν στην ιδιοκτησία των επιχειρηματιών Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Αντώνη Ρογκόπουλουαποφάσισε σήμερα με διάταξή της η ανακρίτρια, κυρία Ιωάννα Χατζάκη. 

Ουσιαστικά επικύρωσε με αυτόν τον τρόπο την αίτηση του εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση να κατασχεθεί το μισό γήπεδο Καραϊσκάκη, προκειμένου να διασφαλιστούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η κατάσχεση ήταν αναμενόμενη, λόγω του ύψους της υπεξαίρεσης κατά 790.000.000 εκ. ευρώ, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, αλλά και του βουλεύματος, το οποίο προκάλεσε η αίτηση Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη σημερινή διάταξη της κυρίας Χατζάκη επικυρώνεται το βούλευμα με την φράση ότι «απαγορεύεται η κίνηση (σ.σ. πώληση) οποιασδήποτε μετοχής κατέχουν οι Λ. Λαυρεντιάδης και Αντ. Ρογκόπουλος».

.Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, (ΟΙΥΕ) εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι θα ζητήσει από όλα τα πολιτικά κόμματα να μην στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο, ενώ θα  υπάρξουν και συναντήσεις με τις ενώσεις των εμπόρων και των βιοτεχνών (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων.

Παράλληλα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, ζητά από τους καταναλωτές της Αθήνας να μην πραγματοποιήσουν αγορές την ημέρα της απεργίας για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων.

.Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός


Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έγινε με στόχο να είναι η κυβέρνηση έτοιμη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 20 Ιανουαρίου, και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Σημειώνεται πως εντός του πρώτου τρίμηνου του 2013 αναμένεται να δοθούν στην Ελλάδα 14,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 7,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο για την ολοκλήρωση της ανεκεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

.Σόιμπλε: Το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πίσω μας


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πλέον "πίσω μας", σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Μπιλντ".

"Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας", δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε έτσι πιο αισιόδοξος από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία δεν είχε θελήσει στις 10 Δεκεμβρίου "να άρει ακόμη πλήρως το συναγερμό". Η Μέρκελ δήλωσε "επιφυλακτικά αισιόδοξη", αποστασιοποιούμενη έτσι από την πιο έντονη αισιοδοξία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έβλεπε "πίσω μας" την κρίση του ευρώ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά, στη συνέντευξή του στην "Μπιλντ", πως η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. "Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο υπουργός. 

Ο Σόιμπλε δηλώνει εξάλλου πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, "εκπληρώνει της υποχρεώσεις της".

.Στη Βουλή η πρωτότυπη "λίστα Λαγκάρντ"


Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχουν στείλει οι οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Έως στιγμής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.

.Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική καταπολέμηση των παράνομων συντάξεων


Οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές και διοικητικές λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση από την 1η Ιανουαρίου του 2013, του δικτύου «Αριάδνη", κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το δίκτυο «Αριάδνη», η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2013 και η πλήρης εφαρμογή του την 1η Μαρτίου 2013, συνιστά ένα σύστημα έγκυρης αποτύπωσης των δημογραφικών οικογενειακών αλλαγών των δικαιούχων ασφαλιστικών παροχών (π.χ. θάνατος, γάμος, διαζύγιο, κ.λπ.), καθώς και άμεσης ενημέρωσης των αντίστοιχων ασφαλιστικών ταμείων. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του δικτύου η καταγραφή των αλλαγών (και η αντίστοιχη ενημέρωση) λόγω γέννησης ή θανάτου θα γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών (Ληξιαρχεία), των αλλαγών λόγω γάμου από το υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), λόγω  συμφώνου συμβίωσης από τα συμβολαιογραφικά γραφεία και λόγω διαζυγίου από τις δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ενεργοποίηση του δικτύου «Αριάδνη», θα οδηγήσει στην οριστική καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων συντάξεων και θα καταστεί δυνατή η οριστική «σφράγιση» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από μελλοντικές καταστρατηγήσεις, η ακύρωση κάθε απόπειρας λήψης πλασματικών παροχών και «γέννηση» παραβατικότητας.

.Το μοντέλο ανάπτυξης της Αργεντινής συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας


Το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθεί η Αργεντινή - η βασική ιδέα του οποίου συμπυκνώνεται στη λογική «πρόσβαση στα δημόσια αγαθά για όλους» - ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Δημοκρατίας Αρμάνδο Μπουντού και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μπουένος Άιρες. 

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γερουσίας και διήρκεσε περίπου 1 ½ ώρα, αναλύθηκε διεξοδικά το πώς η Αργεντινή απαντά στην κρίση, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών σχέσεων που, όπως επισημάνθηκε, παραμένουν, ακόμα, αναξιοποίητες.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες-θετικές και αρνητικές- δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα- πολυ πριν γίνει η χώρα μας- μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Που, όμως, καταφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρομους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. 

Τέλος, κρατάμε, τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον το ταξίδι του στην Αργεντινή. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Αργεντινής (CTA). «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε τον πρόεδρο του κόμματος που συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού» είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Hugo Yasky ο οποίος υπενθύμισε τη διαδήλωση που είχε διοργανωθεί, πριν από λίγες εβδομάδες, έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

«Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία που σήμερα, όμως, βρίσκεται σε κίνδυνο, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλον τον κόσμο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσφέροντας στην ηγεσία της CTA μια γκραβούρα της Ακρόπολης, «λίκνο» -όπως σημείωσε- «του πολιτισμού που, υπό μία έννοια, συμβολίζει τη διαρκή μάχη της ανθρωπότητας για πρόοδο και προκοπή» . 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα των λαών «απέναντι στην κυριαρχία των αγορών και του νοεφιλελευθερισμού», ένας αγώνας που, όπως είπε, «είναι ταυτόχρονα αγώνας των δυνάμεων των λαών και των δυνάμεων της εργασίας σε όλο τον πλανήτη για δημοκρατία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.