.Ελεγχοι με καθυστέρηση

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι μετά από τέσσερα χρόνια στο Μνημόνιο ακόμη συζητούμε για το αν και πώς θα εντοπιστούν εκείνοι που πιθανόν παράτυπα και με ανακριβή στοιχεία κατόρθωσαν να χωθούν από το 2006 στο ασφαλές «υπόστεγο» του Δημοσίου με τον γνωστό και ως νόμο Παυλόπουλου.

Την περίοδο εκείνη της «ευημερίας» οι κυβερνώντες αλλά και οι επικεφαλής οργανισμών και υπηρεσιών δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν έστω και τυπικό έλεγχο των στοιχείων βάσει των οποίων χιλιάδες υπάλληλοι μετατράπηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι περισσότεροι πράγματι βρίσκονταν επί πολλά χρόνια υπό το καθεστώς ομηρείας των συνεχών συμβάσεων, ένα καθεστώς απαράδεκτο που βρίσκεται στα θεμέλια του πελατειακού συστήματος.

Η ορθή καταρχήν ρύθμιση εκείνης της εποχής χρησιμοποιήθηκε όμως όχι μόνο για την αποκατάσταση των παράλογων αδικιών που υπήρχαν, αλλά για το «ξέπλυμα» δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων, καθώς χωρίς την εκπλήρωση των αναγκαίων τυπικών προϋποθέσεων μονιμοποιήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως.

Σήμερα που οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα κάθε μέρα αυξάνονται, δεν μπορεί να οχυρώνονται πίσω από την ασφάλεια του Δημοσίου εκείνοι κυρίως που εκμεταλλεύθηκαν τη χαλαρότητα της εποχής και παράτυπα βρέθηκαν με μια σύμβαση αορίστου χρόνου η οποία δεν τους αξίζει και δεν τους ανήκει.


Η επιχείρηση επιβεβαίωσης των στοιχείων βάσει των οποίων μονιμοποιήθηκαν οι 35.000 υπάλληλοι και απόλυσης όσων δεν είχαν τα προσόντα γίνεται δυστυχώς τώρα υπό το βάρος των απαιτήσεων της τρόικας για τη μείωση του δημόσιου τομέα. 

Και αυτό αλλοιώνει το περιεχόμενο της διαδικασίας που, ενώ αποδίδει με καθυστέρηση κοινωνική δικαιοσύνη και έπρεπε να αποτελεί απαίτηση των ίδιων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πιθανότατα θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός ακόμη υποτιθέμενου «αντιμνημονιακού» μετώπου.

.Παραιτείται ο Λέτα - το PD έκανε δεκτή την πρόταση Ρέντσι

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε την παραίτησή του το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά την έγκριση - με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά - από την κεντρική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της πρότασης του γραμματέα του και δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι για σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τετραετή θητεία.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για σχηματισμό νέας κυβέρνησης» είχε πει ο Ματέο Ρέντσι κατά την έναρξη της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο Ρέντσι είχε καλέσει τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του PD να εγκρίνουν την πρότασή του και είπε ότι χρειάζεται «μία νέα φάση με μία νέα κυβέρνηση από τις ίδιες δυνάμεις στον κυβερνητικό συνασπισμό».

.Αυτοδιοικητική πρόκληση

 Η διαπίστωση είναι γενική. Και ευχάριστη από μία άποψη. Τα κόμματα συναντούν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να βρουν υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί, εκτός από τις γνωστές γκέλες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και τη διαπιστωμένη αδυναμία της ΝΔ να κατεβάσει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υποψηφιότητες ικανές να αντιπαραταχθούν με αξιώσεις στις σημερινές δημοτικές ηγεσίες. 

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Αντίθετα, απολύτως φυσιολογικό θα μπορούσε να θεωρηθεί. Και μακάρι το φαινόμενο να προσλάβει τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις. Να απλωθεί, ει δυνατόν, σ' όλες τις περιφέρει... περισσότερα » 

.Μειώσεις τιμών για 6.000 φαρμακευτικά σκευάσματα με το νέο δελτίο τιμών

Μείωση της τιμής κατά μέσον όρο περίπου 5% για περισσότερα από 6.000 σκευάσματα, περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο τίθεται σε ισχύ για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς από 17-2-2014, για τις φαρμακαποθήκες από 26-2-2014 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 10-3-2014.

Το νέο δελτίο αφορά την ανακοστολόγηση 9.191 σκευασμάτων, από τα οποία 6.154 είναι γενόσημα και 3.037 πρωτότυπα και off-patent.
Η νέα ανακοστολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα μία μεσοσταθμική μείωση τιμής, της τάξης του 4,7% σύμφωνα με τους υπολογισμούς. 

.Άκαρπη η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Προαναγγέλλουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

.Big brother στους λογαριασμούς όλων των Ελλήνων

Πλήρη εικόνα των συναλλαγών των φορολογουμένων αποκτά η εφορία, καθώς θα γνωρίζει τόκους τραπεζικών καταθέσεων, πληρωμές πιστωτικών καρτών και γενικότερα τις περισσότερες δαπάνες διαβίωσης που καταβάλλονται για ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και πληρωμές ιδιωτικών σχολείων. 

Όπως αναφέρει η *Καθημερινή*, στόχος είναι να εντοπισθούν τα πραγματικά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία θα διασταυρώνονται με τα δηλωθέντα. Όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπισθεί φορολογούμενοι που δαπανούν ετησίως ποσά υπερδιπλάσια από αυτά που έχουν δηλωθεί. Μάλιστα τα ποσά α... περισσότερα »

.«Ζημίες» 9 δισ. για τους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας βλέπει το Ifo

«Ζημίες» 9 δισ. ευρώ προβλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) ότι θα υποστούν κράτη της ζώνης του ευρώ στην περίπτωση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων κατά 0,50 μονάδες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου η προβλεπόμενη ελάφρυνση του χρέους για τα διμερή δάνεια ύψους 52,9 δισ. ευρώ που είχε συνάψει Ελλάδα με κράτη της Ευρωζώνης και την γερμανική τράπεζα KWf και συγκεκριμένα η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 50 χρόνια και η μείωση του επιτοκίου στο μηδέν θα οδηγήσουν σε απώλειες περίπου 9 δισ. ευρώ τους ευρωπαίους πιστωτές. 

Αυτό το ποσό υπολογίζεται ως η παρούσα αξία των μειωμένων εσόδων από τους τόκους και από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στη βάση ενός συντελεστή έκπτωσης 1,5%, ο οποίος αντιστοιχεί περίπου στο μέσο τόκο ενός γερμανικού δεκαετούς ομολόγου το 2013.

.Έκκληση για ενότητα

Έκκληση στους διαφωνούντες για ενότητα απηύθυνε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τη συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν και την έναρξη συνομιλιών με τους τουρκοκυπρίους για επίλυση του κυπριακού.
Ο κύπριος πρόεδρος απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, διαβεβαίωσε για την ειλικρινή του πρόθεση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού το συντομότερο, με τρόπο που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τη σημασία που έχει για την Τουρκία, η λύση του Κυπριακού, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Παρόλο που το κυπριακό φαίνεται ως de facto εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δεν θέλουμε να λυθεί απλώς και μόνο για να αρθεί ένα εμπόδιο προς την ΕΕ. Θέλουμε μια μόνιμη λύση και θέλουμε η Κύπρος να γίνει νησί ειρήνης» δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου στο πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ.
Εν τω μεταξύ, την ελπίδα του "για ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα για τοΝ λαό της Κύπρο" εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, μέσω twitter, με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Επίσης, συνεχάρη Αναστασιάδη και Έρογλου, "για το κοινό ανακοινωθέν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις" 

.Διευκρινίσεις για το ψωμί

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παρέμβαση στο θέμα του κατεψυγμένου ψωμιού έδωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, η μόνη παρέμβαση που θα γίνει θα αφορά την αγορά ψωμιού με το ζύγι και όχι κατ' εκτίμηση όπως γίνεται σήμερα, μέτρο που όπως είπε, συνιστά κοινωνική πολιτική καθώς προστατεύει τον αδύναμο καταναλωτή.
Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει πώς θα διασφαλιστεί η ποιότητα στο ψωμί που αποτελεί βασικό καταναλωτικό προϊόν. Αμφισβήτησε επίσης την αναγκαιότητα να εκπονήσει τη μελέτη για τη λειτουργία της αγοράς ο ΟΟΣΑ με αμοιβή 900.000 αντί για κάποιον άλλο φορέα στην Ελλάδα. 
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ και επικαλέστηκε περιπτώσεις άλλων χωρών που συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό αυτό για την εκπόνηση αντίστοιχων μελετών. 

.Στο 28% «σκαρφάλωσε» η ανεργία

Νέο ρεκόρ, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο (η Ισπανία είναι στη 2η θέση με ποσοστό 26,1%), κατέρριψε τον περασμένο Νοέμβριο η ανεργία στη χώρα, καθώς ανήλθε στο 28%, έναντι 26,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και 27,7% τον Οκτώβριο 2013. 

Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.382.062 άτομα, ενώ ειδικά στους νέους 15- 24 ετών, πλέον περισσότεροι από έξι στους δέκα αναζητούν εργασία (ποσοστό ανεργίας 61,4%). Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε σε ένα έτος κατά περίπου 7 μονάδες και στο Αιγαίο κατά 6 και πλέον μονάδες.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

Ο αριθμός των ανέργων (1.382.062 άτομα), αυξήθηκε κατά 78.041 άτομα σε σχέση σε τον Νοέμβριο 2012 (αύξηση 6%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση σε τον Οκτώβριο 2013 (αύξηση 0,4%).

.0 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ο επανέλεγχος των φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων, οι ευρύτερες έρευνες της εφορίας κατά της φοροδιαφυγής και τα κλειστά καλοριφέρ στα διαμερίσματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Ιδού τα έγγραφα για τον Νότη". 

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγισμό ύβρεων κατά της «δ» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χωρίς να απαντά το παραμικρό ως προς την ουσία του θεμελιωμένου δημοσιεύματος μας για τη διαδικασία πώλησης παλαιού διαμερίσματός του και την αγορά νέου στην αριστοκρατική συνοικί... περισσότερα »

.Στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων ο Φώτης Κουβέλης


Κίνηση που θέλει να καταδείξει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο αυτοδιοικητικό του ψηφοδέλτιο και τους συνεργάτες του, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τη σημερινή συνάντηση των δυο ανδρών στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση, ο νυν δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση «όπως εμείς τη θέλουμε και όπως πιστεύουμε ότι τη διεκδικούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, όλης της χώρας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.