.Επιστολή - βόμβα απειλεί Σαμαρά


Ελάχιστα 24ωρα πριν από την ψήφιση των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ στο Κοινοβούλιο, επτά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να μη δώσουν θετική ψήφο. Από αυτούς, οι δύο το υλοποίησαν και έχουν ήδη διαγραφεί. Ο λόγος για τους κυρίους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη. Οι υπόλοιποι πέντε υπαναχώρησαν και είπαν «ναι σε όλα».

Πρόκειται για τους βουλευτές Δημήτρη Κυριαζίδη από τη Δράμα, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη από την Καβάλα, Ασημίνα Σκόνδρα από την Καρδίτσα και Ανδρέα Μαρίνο από το νομό Ηλείας. 

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, οι πέντε αυτοί βουλευτές που δεν ακολούθησαν μέχρι τέλους το παράδειγμα των συναδέλφων τους, ήταν και εκείνοι που κράτησαν όρθια στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα στη Βουλή πέρασαν με 153 ψήφους.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος στην κοινωνία, η οποία, όπως ανέφεραν, «βράζει».

Στην ίδια επιστολή έθιγαν το ζήτημα της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. και στην πολιτική που ακολουθήθηκε όταν έγινε κυβέρνηση. 

Οι βουλευτές, ζητούσαν από τον κ. Σαμαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ώστε να μη θεσμοθετηθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

«Ελπίζουμε ότι η τρόικα θα κατανοήσει εν τέλει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω περικοπές, που θα κλονίσουν τα ήδη δυσχερώς διαβιούντα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων», ήταν η ευχή που έδιναν τέλος στον πρωθυπουργό. 

.«Κλειδώνει» το πολυνομοσχέδιο ενόψει Eurogroup


Με την υπογραφή αύριο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν σε διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο κλείνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει του Γιουρογκρουπ της Τρίτης κατά το οποίο αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες -στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή - προβλέπεται μεταξύ άλλων η ύπαρξη μηχανισμού άμεσου ελέγχου των προϋπολογισμών υπουργείων φορέων του δημοσίου και ΟΤΑ.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η Έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση να προλάβουν να σχηματίσουν εικόνα και να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση, εως την Τρίτη. Η εκταμίευση της επόμενης δόσης ωστόσο αναμένεται -κατά πληροφορίες- το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
"Το πρόβλημα δεν είναι η διαγραφή του χρέους καθ' αυτή, αλλά τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το κούρεμα" τονίζει σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μηλιός.
"H εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική προοπτική για το τέλος της λιτότητας και την έξοδο από τη κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

.«Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους από τον Οκτώβριο του 2013»


Το νωρίτερο τον Οκτώβριο του 2013 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο "κούρεμα" του ελληνικό χρέους, προβλέπει ο Αμερικανός δικηγόρος Λι Μπουκχάιτ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την προηγούμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μιλώντας στην "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".

Ο κ. Μπουκχάιτ υποστηρίζει πάντως ότι δεν αναμένει να δεχθεί σύντομα τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ενώ, αναφερόμενος στα εργαλεία που τίθενται υπό συζήτηση, στο κούρεμα του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων και την παράταση του χρόνου, 

σημειώνει ότι "μια μακρά παράταση θα έδινε ανάσα στους Έλληνες για να σταματήσουν την πτωτική πορεία της οικονομίας και να εξυγιάνουν το κράτος" και προσθέτει ότι "με αυτό τον τρόπο και η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να υποσχεθεί στους ψηφοφόρους ότι τα χρήματά τους σίγουρα θα επιστραφούν ?κάποτε".

.Πέρασε άνετα από τη Βέροια η ΑΕΚ / Στο "Χ" έμειναν Ξάνθη και Πανθρακικός


Στον πιο κρίσιμο -έως τώρα- αγώνα της, η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και πήρετρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να αποκολληθεί από την τελευταία θέση της κατάταξης. 

Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ πέτυχαν οι Κατίδης (19΄), Φούντας (24΄), Γκερέιρο (58΄πεν.), Σταματής (89΄).

Ξάνθη-Πανθρακικός 0-0 

Από έναν βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την παραμονή τους στην κατηγορία, πήραν η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, μετά το 0-0 στα «Πηγάδια». Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποβλήθηκε ο Φλίσκας (76`) των γηπεδούχων και ο Σερφά του Πανθρακικού (24`).

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-2

Πολύ σπουδαία νίκη για τον Λεβαδειακό, που πέρασε από το "Θ.Βαρδινογιάννης" με 2-0 επί του ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη με σκόρερ τους Ροζέριο Μάρτινς (45΄) και Κουρδάκη (53΄-αυτογκόλ). Με την τύχη τους τα έχουν οι γηπεδούχοι, που "σημάδεψαν" τρεις φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

.Περισσότεροι οι ευρωσκεπτικιστές στη Βρετανία


Μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών (56%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας και πάλι την κυριαρχία του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία.

 Αυτή η έρευνα του Ινστιτούτου Optimum που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Observer επικεντρώνεται στην πρόθεση ψήφου των Βρετανών, "αν γινόταν ένα δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

 Σε αυτό το ερώτημα, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, και το 22% ότι θα επέλεγε "πιθανώς" αυτή τη λύση, η οποία δίνει συνολικά 56% υπέρ αυτού του σεναρίου.

Ωστόσο, το 30% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας εντός της ΕΕ:  11% είναι αποφασισμένοι υποστηρικτές, ενώ ένα 19% θα ψήφιζε "μάλλον" για την παραμονή αυτή.

.Βενιζέλος: Η αλήθεια για τους ομολογιούχους


Σε παράθεση των γεγονότων που αφορούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου και του ίδιου να εξαιρεθούν οι μικροομολογιούχοι από την υπαγωγή τους στο PSI, στις εξελίξεις που ακολούθησαν όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, αλλά και τις προτάσεις για «ρεαλιστική και άμεση» λύση που παρουσίασε στη συνέχεια ο ίδιος, προεκλογικά, προχώρησε με άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στη στήλη του, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», αλλά και άλλα σχετικά δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί.   

Στο άρθρο του για την «αλήθεια για το ζήτημα των  ομολογιούχων», ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι ο κ. Πρετεντέρης «δικαιολογεί απολύτως τον τρόπο με τον οποίο μικρή ομάδα προσώπων που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου παρεμπόδισαν, με την άσκηση βίας, 
την είσοδο αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της ΤτΕ το απόγευμα της Τετάρτης 14.11» και κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «απόλυτο» και «απλουστευτικό» τρόπο δημοσιογραφικής προσέγγισης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «όταν κάποιος θέλει να αναφερθεί στο ζήτημα, το λιγότερο που οφείλει να κάνει είναι να ανατρέξει στα γεγονότα, να τα μάθει ή να τα θυμηθεί ο ίδιος πριν αποφανθεί δημόσια» και σημειώνει ότι μόνη του ελπίδα είναι ότι «στη χώρα μας ο ορθός  λόγος θα αντέξει, παρά τις πολιτικές, κοινωνικές και δημοσιογραφικές  πιέσεις που υφίσταται».

.Θεσπίζονται αυτόματες περικοπές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου


Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν μπει οι υπογραφές των υπουργών στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο.

Σε συνάντηση που έχει με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την Τρίτη στο Eurogroup όπου και αναμένονται ουσιαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επίσης που προωθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας θα υπάρξει μηχανισμός που θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς τους.

.Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να "επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση" στη Λωρίδα της Γάζας.

"Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο", τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού διατυπώνεται μετά την αναχαίτιση και καταστροφή από την αντιπυραυλική ασπίδα "Σιδηρούς Θόλος" μιας παλαιστινιακής ρουκέτας πάνω από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Λίγο νωρίτερα το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης είχε μεταδώσει ότι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τον "Σιδηρού Θόλο" πάνω από το Τελ Αβίβ, κι ενώ οι σειρήνες ηχούσαν για τέταρτη συνεχή ημέρα στην πόλη προκαλώντας πανικό.
Την ίδια στιγμή στη Γάζα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Εζεντίν αλ-Κάσαμ ανακοίνωνε ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα τύπου Fajr 5 κατά του Τελ Αβίβ.

Ενώ, υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Γάζα, δήλωσε ότι μια εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του Ισραήλ είναι πιθανή "σήμερα ή αύριο".

"Διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες για τη συμφωνία μιας εκεχειρίας και διευθετήσεις μπορεί να επιτευχθούν σήμερα η αύριο", τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.