.Βρε πως αλλάζουν οι καιροί: Βρήκε τον… γκουρού του στον Γκουρία!

*Κι όμως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, με τη διαφορά ότι τώρα είναι διαφορετική η καρέκλα που ζεσταίνει!* *Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναθεμάτιζε κάθε μεταρρυθμιστική πρόταση του ΟΟΣΑ κι ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταψήφιζε στη Βουλή, πλέον (βαφτίζοντας κι εδώ το κρέας… ψάρι), 

* *μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού* *Άνχελ Γκουρία, μίλησε για μια «νέα περίοδο στη σχέση της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ»* *Ξαφνικά, κατά τον πρωθυπουργό, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ «έχει ως βάση το πρόγραμμα προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που έχει... περισσότερα »

.Θεοδωράκης: Ντροπή οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου – Φόρεσε φουστανέλα και πάει στον Καμμένο

Σκληρή κριτική άσκησε για ακόμη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις περί δήμευσης περιουσίας του γερμανικού δημοσίου, αλλά και κατάσχεσης του κτιρίου του Ινστιτούτου Γκαίτε. 

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικάά: «*Κάτι συμβαίνει με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

 Να σας πω ενδεικτικά το εξής: Τη Δευτέρα βγήκε ο επίτροπος της Δικαιοσύνης της ΕΕ για να αποτιμήσει τη δικαιοσύνη στις χώρες της ΕΕ. Όπως φαντάζεστε η Ελλάδα είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα απονομής δικαιοσύνης. * *Ο κ....περισσότερα »

.Ολο το παρασκήνιο με τα τεχνικά κλιμάκια - Πού μένουν, ποιοι ήρθαν

Μπορεί οι δημοσιογράφοι να αναζητούν τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα από ξενοδοχείου εις ξενοδοχείον, αλλά οι πληροφορίες του iefimerida.gr είναι διασταυρωμένες απολύτως: Οι εκπρόσωποι του Brussels Group έχουν εγκατασταθεί στο Hilton.

 Η ομάδα έφτασε το πρωί με ένα «βανάκι» μάρκας Mercedes, στο οποίο επέβαιναν περίπου 10-15 άτομα. Κάποια από αυτά ήταν τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου και κάποια άλλα οι βοηθοί/συνεργάτες τους. 

*Αλλαξαν όλοι* Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν απολύτως αλλαγμένη την σύνθεσή τους σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις τους. «Δ... περισσότερα »

.Το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ληξιπρόθεσμα, οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και τριγωνικές συναλλαγές, είναι στο επίκεντρο σχεδίου νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς διαβούλευση. 

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την Οικονομική Πολιτική (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, συζήτησε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας». 

Το εν λόγω νομοσχέδιο αντιμετωπίζει θέματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: 1. Η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση. 2. Η ρύθμιση οφειλών ... περισσότερα »

.Ορκίζεται αύριο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, θα ορκιστεί, αύριο στις 18:00, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

.«Μέσα από το ναρκισσισμό του ο Βαρουφάκης βαυκαλίζεται»

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κάνει το ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα τηλεοπτική συνέντευξη του τσάρου της ελληνικής οικονομίας. «Υπάρχουν πολιτικές συμπεριφορές που έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι και γραφικές και επικίνδυνες ταυτόχρονα. 

Αυτή είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη που ενεργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε και τον ανέχεται» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. 

Υπογραμμίζει ότι: «Στην χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσ... περισσότερα »

.«Enough is enough με τη λιτότητα»... Στόχος των μεταρρυθμίσεων

Για μια «νέα περίοδο στη σχέση της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με το γ.γ. του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. Όπως εξήγησε ο έλληνας πρωθυπουργός, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ «έχει ως βάση το πρόγραμμα προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία». 

«Ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται να παρέχει τεχνική συνδρομή ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν με κοινωνική αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι στόχος του είναι να αλλάξει ο τρόπος που οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον όρο «μεταρρυθμίσε... περισσότερα »

.Αυτή είναι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Μαρτίου 2015 θα μπορούν να υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα για δημόσια διαβούλευση στο «opengov.gr», η «προσφορά» του υπουργείου Οικονομικών για κούρεμα προσαυξήσεων ίσο με το κεφάλαιο ληξιπρόθεσμης οφειλής που προκαταβάλλεται, θα ισχύσει έως τις 27 Απριλίου. 

Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο γίνεται ευνοϊκότερη η κλίμακα διαγραφής των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, η ελάχιστη μηνιαία δόση περιορίζεται σε 20 ευρώ, κατα... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Αν θέλετε να φύγετε δεν υπάρχει πρόβλημα

Η απειλή στο Eurogroup από τον πρόεδρο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Μέσα σε καταιγισμό αρνητικών για την ελληνική πολιτική ηγεσία δηλώσεων και δημοσιευμάτων άρχισαν χθες στις Βρυξέλλες, στο Μέγαρο Καρλομάγνος, οι τεχνικές διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας και των δανειστών. 

Ωστόσο το διεθνές περιβάλλον για την Ελλάδα έχει καταστεί τις τελευταίες ημέρες δυσμενέστερο παρά ποτέ. Σύμφωνα με την εφημερίδα *Τα Νέα*, καλά πληροφορημένες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα ελέχθησαν την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι επί της ουσίας κατέστη σαφές... περισσότερα »

.Το μαρτύριο της σταγόνας από την ΕΚΤ για τον ELA

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να αυξήσει ο όριο του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Με τη νέα αύξηση, το όριο για τη χρήση του ELA ανέρχεται περίπου στα 69,5 δισ. ευρώ. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία (Ιανουαρίου), η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στο ευρωσύστημα (ΕΚΤ και ELA) έφτασε τα 82,24 δισ., από 56 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου.

.Διάβημα Αθήνας στη Γερμανία για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Αντίδραση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο μετά τις προσβολές


Στα άκρα οδηγούνται οι ελληνογερμανικές σχέσεις κάτι που φαίνεται από  τις διαστάσεις που λαμβάνει τελικά η προκλητική επίθεση του Β. Σόιμπλε στο Γιάννη Βαρουφάκη. 

Συγκεκριμένα σε έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο γερμανικό, η Αθήνα εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Ελληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάβημα έγινε μετά τους χαρακτηρισμούς του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε για την επίθεση που δέχθηκε δεν μπήκε στην αντιπαράθεση αλλά μίλησε για τον πολιτισμό που διακρίνει τον ίδιο. 

Ωστόσο φαίνεται ότι κρίθηκε η αντίδραση να υπάρξει σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

.Πόσο θα κοστίσει ένα Grexit στην Ευρώπη

Δείτε την ανάλυση και τα γραφήματα της βρετανικής Telegraph


Με την κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα να χειροτερεύει καθημερινά και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, η προοπτική ενός Grexit πλανιέται και πάλι πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική Telegraph και διερωτάται: 

«Εάν γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει τη νομισματική ένωση, θα μπορέσουν οι υπόλοιποι να διαχειριστούν τις συνέπειες;».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.