.Η γιορτή των Θεοφανείων... Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Ζωγράφου όπου με ευσέβεια πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,
Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, των υπευθύνων των Δημοτικών παρατάξεων με τις ομάδες τους,εκπρόσωποι των τοπικών και αθλητικών παραγόντων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο των Ιλισίων, τον οποίον παρακολούθησαν όλοι οι παραπάνω.
Τον Σταυρό από την πισίνα ανέσυρε αθλήτρια του Ηλυσιακού.
Ο Δήμαρχος Κώστα Καλλίρης βράβευσε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε ανάμνηση για την ημέρα αυτή.

.ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ...

Πόσο εύκολο είναι να αποφύγει κανείς το κρυολόγημα; Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουν πώς να αποφύγουν τα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται ...
τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους (πόμολα, πληκτρολόγια, κουμπιά ασανσέρ και μηχανημάτων ΑΤΜ), όμως δεν ξέρουν τίποτα για τους τρόπους με τους οποίους το κρυολόγημα προσβάλλει τον οργανισμό.

Το κρυολόγημα είναι μεταδοτικό τις πρώτες δύο με τέσσερις μέρες από τη στιγμή που εμφανίζονται τα συμπτώματα και αυτός είναι ο τρόπος του οργανισμού να δείξει στους άλλους ότι πρέπει να κρατήσουν απόσταση από αυτόν.

Σε ό,τι αφορά την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως ο βήχας, η καταρροή και τα έντονα φτερνίσματα, πολύ καλά αποτελέσματα παρέχουν ο χυμός πορτοκάλι, η εχινάκεια, τα ζεστά ροφήματα από βότανα και το μέλι.

Μάλιστα, όπως απέδειξε μελέτη του 2012, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, το μέλι είναι ιδανικό για την ανακούφιση του βήχα στα παιδιά ηλικίας άνω των δώδεκα μηνών και τα βοηθά να κοιμηθούν ήσυχα.

Στα παραπάνω αντικείμενα στα οποία τα μικρόβια κολλάνε και εξαπλώνονται, έχουν προστεθεί πλέον και οι οθόνες αφής, στις οποίες τα μικρόβια παραμένουν ανέπαφα, όπως άλλωστε σε κάθε αντικείμενο από μέταλλο, γυαλί και τα υλικά που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα. 
Αντίθετα, στα υφάσματα και τα υπόλοιπα μαλακά υλικά, τα σταγονίδια της υγρασίας που περιέχουν ιούς υφίστανται διασπορά.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι ιοί επιβιώνουν σε τέτοιες επιφάνειες για 18 ώρες, ενώ από τη στιγμή που τις αγγίζει κάποιος μπορεί να περάσουν στον οργανισμό του σε διάστημα μίας ώρας. 
Ακόμη πιο ανθεκτικοί είναι οι ιοί της γρίπης, που επιβιώνουν σε σκληρές, χωρίς πόρους επιφάνειες, ακόμη και για δύο μέρες.

.Αισιοδοξούν οι επενδυτές για την ελληνική οικονομία

 Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και η αγορά ομολόγων στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Οι επενδυτές συνεχίζουν, όπως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 να προεξοφλούν το θετικό σενάριο σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, «στέλνοντας» τον Γενικό δείκτη Τιμών σε υψηλά 2,5 ετών (1.238,06 μονάδες). 

Στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει κέρδη 6,49%, ενώ το περιθώριο των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά, κυμαίνεται πλέον κάτω από τό 6%.

Ειδικότερα, το επενδυτικό κοινό συνεχίζει να προεξοφλεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται αποφάσεις ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές), αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s , εντός του Ιανουαρίου.

.Η Εκκλησία θα μπορεί εφεξής να ιδρύει εταιρείες

Εφεξής, όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ρυθμίζονται με Κανονισμούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Οι Κανονισμοί που αφορούν τη διοίκηση, διαχείριση, έλεγχο, διαφύλαξη, καταγραφή και αξιοποίηση του συνόλου της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ψηφίζονται από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Η τροπολογία δίνει επίσης τη δυνατότητα σε φορείς της Εκκλησίας να συνιστούν κάθε είδους εταιρείες, ακόμα και μονοπρόσωπες, για την εξυπηρέτηση μόνο των θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, πολιτιστικών σκοπών τους. Εισάγεται, ωστόσο, σαφής απαγόρευση να συμμετέχουν στις εταιρείες αυτές φυσικά ή νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Με τις προωθούμενες διατάξεις ορίζεται επίσης ρητά ότι οι Μουφτείες θεωρούνται δημόσιες υπηρεσίες επιπέδου γενικής διεύθυνσης.

.Θετικό το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης για το 2013

Θετικό, ήταν το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης κατά τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Συγκκριμένα, τον τελευταίο μήνα του έτους καταγράφηκαν 19.999 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θετική εικόνα εμφανίζει και το συνολικό ισοζύγιο της χρονιάς που «έφυγε» καθώς δημιουργήθηκαν 133.488 περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης, τον Δεκέμβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 109.797, ενώ οι αποχωρήσεις σε 89.798 Από τις 89.798 συνολικά αποχωρήσεις, οι 36.055 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 53.743 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 

Για «ρεκόρ δεκαετίας» έκανε λόγο σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της «Εργάνης», που έκλησε ήδη έναν χρόνο λειτουργίας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης

.«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εγγυητής της πορείας της χώρας»

«Δύναμη», που είναι «ιδιαίτερα χρήσιμη το πρώτο αυτό εξάμηνο» του 2014, το οποίο «είναι καθοριστικό για τα πάντα, γιατί κρίνεται η μοίρα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται και η Ελλάδα ως Προεδρία στην ΕΕ» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εδώ, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα, κρέμεται η υπόθεση της σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας» και πως «εδώ, στην πραγματικότητα, βρίσκεται η εγγύηση για την πορεία της χώρας». 

«Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» συνέχισε και εξήγησε πως επελέγη η σημερινή ημέρα, η πρώτη ημέρα των εργασιών της Βουλής, για την κοπή της πίτας, «γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μια ώρα» καθώς «ο χρόνος έχει πυκνώσει πάρα πολύ».

Όπως, σημείωσε, «κάθε ημέρα και κάθε εβδομάδα έχουν την αξία τους, γιατί πρέπει αυτό που αλλάζει να περάσει στην καθημερινότητα του πολίτη, να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος, κάτι που δικαιούται μετά από τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί και τις θυσίες που έχει αναγκαστεί να κάνει επί τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός». 

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Έχουμε πλήρη συνείδηση αυτού του πράγματος, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει», για να τονίσει πως, ωστόσο, «δεν υπήρχε άλλος, ευκολότερος, καλύτερος ή ασφαλέστερος δρόμος».

.Αντιδράσεις από την εμφάνιση του Διαμαντόπουλου σαν «παπά-Σούρας»

Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου και του εκκλησιαστικού κόσμου προκάλεσε η εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που ντύθηκε «παπά-Σούρας» σε τοπικό καρναβάλι της Καστοριάς.

Ο βουλευτής εμφανίζεται σε βίντεο τουsvouranews.blogspot.com ντυμένος ως «παπά Σούρας», να «κοινωνεί» τους περαστικούς και έτοιμος να «θάψει» το μνημόνιο. Μάλιστα πήγε να «κοινωνήσει» τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Αντωνίου.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος προέτρεψε το ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το βουλευτή και όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», ενώ έκανε λόγο για «απαίσια βλάσφημη κατάσταση, ζήτημα ηθικό».

«Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε τα μυστήρια της εκκλησίας. Να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί. Το κόμμα του ας κάνει ό,τι θέλει», είπε ακόμη ο Άνθιμος, σύμφωνα με την ιστοσελίδαthestival.gr.

Από την πλευρά του ο βουλευτής, εμμένει στη θέση πως η «μικρή μερίδα ιερέων» αντέδρασε, επειδή ο ίδιος επέλεξε να ντυθεί παπάς στο καρναβάλι όπως κάνουν πολλοί απλοί πολίτες.

«Όμως η αντίδραση δεν πυροδοτήθηκε προς κάποιον από τους πολλούς πολίτες που ντύνονται ιερείς στα καρναβάλια, αλλά προς έμενα λόγω της βουλευτικής ιδιότητας μου» σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος που τονίζει πως «αυτό γεννά ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο προκύπτει από την στρεβλή λογική της εκκλησίας, πως έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν, κατά την εκτίμηση της, πολιτικές προεκτάσεις και μάλιστα να προσπαθεί να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις».

.Τέλος στα 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία


Η κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε  μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση ελήφθη κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως ισοδύναμο μέτρο αποφασίστηκε η επιβάρυνση των 5 λεπτών σε τσιγάρα και καπνό, που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που σύμφωνα με πληροφορίες κατατίθεται απόψε.

.Αύριο η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

Με την κοινή σύσκεψη του Κολλεγίου των Επιτρόπων με το ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο αρχίζει επισήμως αύριο η Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. η κοινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ζάππειο Μέγαρο, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας υπουργών και επιτρόπων. 

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζ. Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου κ. Χ. Ρομπάι. Μετά τις συναντήσεις ο κ . Σαμαράς και ο κ. Μπαρόζο θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

.Spiegel: Η Ελλάδα είναι αποτυχημένο κράτος σαν το Πακιστάν

Στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα διακρίνει το περιοδικό Spiegel, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. 

Σε δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά, το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το γερμανικό περιοδικό διερωτάται: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα “αποτυχημένο κράτος” όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»; 

Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου.

Το Spiegel υπογραμμίζει ότι παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα βοήθειας 8 έως 10 δισ. ευρώ. «Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία “της ελπίδας”, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό». 

Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, οι «θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση – αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους». 

Οι αρθρογράφοι του Spiegel πιστώνουν στην Ελλάδα τη βελτίωση ορισμένων οικονομικών δεικτών, ωστόσο αποφαίνονται ότι «πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος». 

Όπως επισημαίνεται, όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».

.«Πολιτική απόφαση η απόδραση Ξηρού»

«Για πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής» με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του Χριστόδουλου Ξηρού για την ελευθερία έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται από την αστυνομία καθώς τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλικράτειας.

.Στο κουρείο και πάλι οι επικουρικές

Οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στην προκρούστεια κλίνη. Έρχεται νέος κύκλος μειώσεων για το σύνολο των υπαγομένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Όπως αναφέρει το «Έθνος», ξεκινούν από 10% και φτάνουν μέχρι και το 45%. 

Πλήττονται κυρίως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Συμπαρασύρονται όλα τα λεγόμενα ευγενή Ταμεία. Το ψαλίδισμα θα διαρκέσει μία πενταετία. Η κατάρτιση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί. Η υπογραφή του από τον υπουργό Εργασίας είναι ζήτημα ημερών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.