.«Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να μείνει στο ευρώ»


«Σήμερα υποδεχθήκαμε μια φίλη της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αμέσωςμετά τη λήξη της συνάντησης με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση και να παραμείνει στο ευρώ». Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δε ζητάει χάρες.

Βασική προϋπόθεση, σημείωσε, είναι να ξεφύγει η χώρα από την ύφεση και την ανεργία. 

Οι Έλληνες ματώνουν αλλά είναι αποφασισμένοι να μείνουν στο ευρώ, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή είναι και δική μας προτεραιότητα, όχι μόνο υποχρέωση λόγω μνημονίου».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «όσοι πόνταραν στο ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, θα χάσουν το στοίχημα». Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι «η εικόνα στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί σημαντικά. Έχει αυξηθεί η αξιοπιστία μας. Η κ. Μέρκελ κατανοεί τις θυσίες του ελληνικού λαού. Συζητήσαμε πως δεν θα πάνε χαμένες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

.«Η έλευση Μέρκελ αλλάζει το κλίμα στις αγορές»


«Η έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα από μόνη της αλλάζει το κλίμα στις αγορές αλλά και την ψυχολογία στην οικονομία υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και δραχμοφοβίας» επεσήμανε σε συζήτηση του με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος σύσκεψης με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες στο Χίλτον. 
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια ενημέρωσε τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη για τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε να κατανοεί τις αιτιάσεις των επιχειρηματιών για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, επεσήμανε πάντως ότι αναμένεται η επίσημη έκθεση της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που - όπως είπε η κ Μέρκελ- θα το μεταφέρει στην τρόικα.
Νωρίτερα στις κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό, η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε ότι «πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» και επανέλαβε πως «εύχεται και ελπίζει η Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ».
Επέμεινε στα μέτρα λιτότητας, αποδέχθηκε ωστόσο την αναγκαιότητα να υπάρξει και ανάπτυξη. 
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να ξεπεράσει την κρίση.
«Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά ζητά μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του. Ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας» σημείωσε ο κύριος Σαμαράς. 

Υποδεχόμενος την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει τις αντοχές του».

.Θετική χαρακτήρισε ο Γ. Στουρνάρας την επίσκεψη Μέρκελ


Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας την σημερινή επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου.
«Ήταν νομίζω μία θετική αποτίμηση» είπε ο κ.Στουρνάρας ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης την οποία, όπως ανέφερε, την υπολογίζει στον Νοέμβριο.
 
Αναφερόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε πως ήταν «κάπως καλύτερη η εικόνα». 
Ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό με μεγάλη λεπτομέρεια, και τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι έγινε χθες στο Eurogroup υπογραμμίζοντας πως «έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».
 
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι έχουμε ζητήσει την επιμήκυνση και το θέμα είναι πάνω στο τραπέζι. «Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. 

Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

.Κ. Παπούλιας: Δεν έχει άλλες αντοχές ο ελληνικός λαός


Δεν έχει άλλες αντοχές ο ελληνικός λαός, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο προεδρικό μέγαρο. 

Χαρακτήρισε σημαντική, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την επίσκεψή της, και τόνισε ότι χρειάζονται μέτρα ελπίδας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέτρα ανάπτυξης.
   
Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ είπε ότι ήρθε σαν φίλη στην Ελλάδα, κατανοεί τις δυσκολίες της χώρας και σημείωσε ότι θέλει να βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η Άγγελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στηναγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ. 


Έθεσαν όμως και το ζήτημα των χρεών του κράτους έναντι των επιχειρήσεών τους που δημιουργεί ασφυξία.

.Αγγ. Μέρκελ: Μεγάλη πρόοδος


"Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ" δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: "Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο δρόμος που ακολουθούμε μας οδηγεί να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας".
   
Η κ. Μέρκελ είπε ακόμη ότι "η περίοδος που βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για τους ανθρώπους της, ζητούνται πάρα πολλά. Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και παρά το γεγονός ότι η πορεία είναι δύσκολη αξίζει να την ολοκληρώσει η Ελλάδα. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, δήλωσε ότι "η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα ξεπεράσει την κρίση. Προϋπόθεση είναι να βγούμε από την ύφεση και την ανεργία. 

Αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά έχει αποφασίσει να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα".

 Δείτε το βίντεο της υποδοχής της Α. Μέρκελ.

.Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 από τη Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική


Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99, προχώρησε χθες η εταιρεία Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική ΑΕ. 

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδησε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της,
 η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης αποσκοπεί στο να μπορέσει να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χαράλαμπος Βωβός επισημαίνει ότι η εταιρεία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, 
μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, 
η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού. 

.Α. Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»


Για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων», έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας -αναφερόμενος στην άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα- σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται μαζίμε τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ.

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», 

δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

«Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. 

Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

.Στις 30 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση ΕΤΕ για συγχώνευση με Eurobank


Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με θέματην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα δοθούν ως αντάλλαγμα στους μετόχους της Eurobank εφόσον αυτοί αποδεχθούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που έχει απευθύνει η ΕΤΕ για την απόκτηση της Τράπεζας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία θα συγκληθεί πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση στις 12 Νοεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που και πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από τον νόμο απαρτία, η δεύτερη επαναληπτική συνέλευση έχει οριστεί για τις 23 Νοεμβρίου.

Το τελικό χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης πρότασης από μέρους της Εθνικής Τράπεζας εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ. 

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ολοκληρωθεί μέσαστο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο ο οποίος θα έχει συνολικό ενεργητικό ύψους περίπου 180 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους

.Μήνυμα Αλ. Τσίπρα στην Α. Μέρκελ μέσω Guardian


Για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων», έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας -αναφερόμενος στην άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα- σε δήλωσή του, πριν από λίγο,  κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ.

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. 

.Ξάνθη: Υποσιτίζονται πολλά παιδιά σε δημοτικά σχολεία


Περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος 

τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα. 

Ο κ. Μελσσσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για παιδία ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπου πιθανόν ο ένας από τους δυο γονείς να είναι άνεργος ή ακόμα και οι δυο γονείς. 

Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε γιατί οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν με το ΚΤΕΛ ή το ταξί για να πάνε στο σχολείο. 

.Eurogroup: Να κλείσουν οι εκκρεμότητες έως 18 Οκτωβρίου


Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, το αργότερο ως τις 18 Οκτωβρίου, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής, ζήτησε το Eurogroup ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
 Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup, τόσο ο Πρόεδρος του Γιουρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και η Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ αναγνώρισαν την «ουσιαστική πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. 

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης και από τη βούληση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού να ανταποκριθούν στα αιτήματά μας», δήλωσε ο Ζ. Γιούνκερ.

Ωστόσο, η Κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι πολλά μένουν ακόμη να γίνουν σε όλους τους τομείς, τόσο σε δημοσιονομικές όσο και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στη φορολογία και στην αναχρηματοδότηση του χρέους.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν αναγνώρισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει με την Τρόικα στο πακέτο των μέτρων και να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη τροχιά.

Ο Ζ. Γιούνκερ εξήγησε ότι ως τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να δρομολογηθεί η υλοποίηση 89 προαπαιτούμενων ενεργειών. Ελληνικές πηγές διευκρίνισαν ότι οι περισσότερες από αυτές τις προαπαιτούμενες ενέργειες που υπήρχαν ήδη στη σχετική έκθεση Παπαδήμου, έχουν ήδη υλοποιηθεί.

«Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να ληφθεί μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Γιουνκέρ.
 Εξάλλου, ερωτηθείσα αν η επόμενη δόση των 31,5 δις. ευρώ θα εκταμιευθεί εφάπαξ, η Κ. Λαγκάρντ απάντησε ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση.

Τόσο η Κ. Λαγκάρντ, όσο και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλυψαν απόλυτα τα στελέχη της Τρόικας, λέγοντας ότι εκτελούν τις εντολές που παίρνουν από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν το ΔΝΤ παρουσίασε σήμερα έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Κ. Λαγκάρντ απάντησε ότι το ΔΝΤ δεν παρουσίασε τίποτα σχετικό και ότι τελεί εν αναμονή της έκθεσης της Τρόικας.

Ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών Ι. Στουρνάρας δήλωσε ικανοποιημένος για τα θετικά σχόλια που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Ελλάδας.

Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πάντως ιδιαίτερα στην ανάγκη η πρόοδος της Ελλάδας να γίνει κτήμα όλων των χωρών του ευρώ, καθώς όπως είπε, στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν κράτη που θεωρούν, λανθασμένα, ότι οαριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. 

Αναφερόμενος στα μέτρα που προωθούνται για την περίοδο 2013-14 τόνισε ότι το 84% εξ αυτών αφορά στη μείωση των δαπανών και το 16% σε αύξηση των εσόδων. Σημείωσε επίσης ότι οι πρωτογενείς δαπάνες είναι οι χαμηλότερες στην ευρωζώνη και ανέρχονται στο 40% του ΑΕΠ. 

Ο υπουργός οικονομικών είπε ακόμη ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα, ζήτησε από τους εταίρους να καταβληθούν 36,5 δισ. ευρώ που αφορούν τα 31, 5 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης αλλά και τα 5 δισ. που προβλεπόταν το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε ακόμη υπερβολικές της απαιτήσεις της Τρόϊκα για εμπροσθοβαρή κατανομή των μέτρων κατά 70% για το 2013, που αναιρούν, όπως υποστήριξε, τα οφέλη από την επιμήκυνση, η οποία "βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων".

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το χρηματοδοτικό κενό από την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος αναμένεταινα ανέλθει σε 12 δισ. ευρώ, τα οποία μπορούν όπως είπε να καλυφθούν με "τεχνικές λύσεις" χωρίς δηλαδή πρόσθετη χρηματοδότηση από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης.

.Η Αθήνα υποδέχεται την Μέρκελ


Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε μία πόλη "φρούριο".  Η κ. Μέρκελ αναμένεται  γύρω στις 13:30 και στο αεροδρόμιο ήδη βρίσκεται ο πρωθυπουργός προκειμένου να την  υποδεχτεί.

Στις 14:15 η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. 

Στις 16.45 η κα Μέρκελ θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Στις 17.30 η κα Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας και στην συνέχεια, η κα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου. 

Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε "φρούριο" την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή. 
Ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ακόμη, με απόφαση του αττικάρχη, απαγορεύεται από τις 9:00 έως τις 22:00, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα 

και ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά.

Ειδικότερα, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έχουν εξαγγείλει παναττική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, στην Ομόνοια.

.Μπροστά ο Ρόμνεϊ για πρώτη φορά


Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ για πρώτη φορά φέρεται να προηγείται του αντιπάλου του, απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το Κέντρο Ερευνών Pew.

Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να απολαμβάνει του 49% των προτιμήσεων, έναντι 45% του Ομπάμα, καταγράφοντας για πρώτη φορά μία στροφή του εκλογικού σώματος προς το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.
Σε προηγούμενη μέτρηση του Pew, στο διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου, ο Ομπάμα εφέρετο να προηγείται με 51 % έναντι 42% του Ρόμνεϊ.

Η δημοφιλία του Ρόμνεϊ εκτινάχθηκε έπειτα από την καλή του απόδοση στην πρώτη τηλεοπτική προεκλογική μονομαχία των δύο υποψηφίων την περασμένη Τετάρτη.

Μέχρι πριν την αναμέτρησή τους, ο Ομπάμα διατηρούσε ένα προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Εν τούτοις, και παρά το αποτέλεσμα της πρώτης μονομαχίας, ο πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα στις κρίσιμες Πολιτείες, οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.