.Τι θα γίνει την επομένη των εκλογών

Ασφυκτικές είναι οι προθεσμίες που προβλέπει το Σύνταγμα για τα μετεκλογικά βήματα σχηματισμού κυβέρνησης και εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Οι πρόνοιες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής είναι αυτές που υποδεικνύουν όλες τις κρίσιμες ημερομηνίες, μετά την 25η Ιανουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, για το σχηματισμό Κυβέρνησης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, αν δεν έχει αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινάει τη διαδι... περισσότερα »

.«Ποδαρικό» με νίκη για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Παναιτωλικό

Με 10 παίκτες από το 37΄ (κόκκινη ο Κάτσε) και μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Καλλονής στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Καλτσάς στο 7΄ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά οι Θεσσαλονικείς «γύρισαν» το ματς με τα δύο γκολ του Περέιρα στο 50΄ και 58΄. 

«Ποδαρικό» με νίκη στον δεύτερο γύρο έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στο«Απόστολος Νικολαΐδης», Το γκολ των «πρασίνων» πέτυχε ο Πέτριτς στο 29΄. Δύο πέναλτι καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Κέρκυρα, πο... περισσότερα »

.Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του

Με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, συναντάται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του χθες στο Αγρίνιο. 

«Μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως είπε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

.ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του ... στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm. Ο κ. Βενιζελος σημείωσε ότι έχει στείλει τα στοιχεία που έχουν ζητήσει οι δικαστικές αρχές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο κ. Παπανδρεου. 

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώςεις του κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος που θέλει να αλλάξει, αναφώνησε: «Καταπληκτικό έτσι; Καταπληκτικό! Δηλαδή κάποιοι φταίνε που ήρθαμε στην κατάσταση αυτή, έτσι;». Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζ...περισσότερα »

.Πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για το ομόλογο του Μαρτίου

Τους τρόπους με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το Μάρτιο ύψους 5 δισ. ευρώ αναλύουν πηγές της Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι έφτασε το ύψος του ετήσιου βραχυχρόνιου δανεισμού στο ύψος των 120 δισ. ευρώ (χωρίς να εκδοθεί καμία ανακοίνωση). Μάλιστα σημειώνουν ότι: 

«Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Οικονομικών αμφισβητεί αυτή τη δυνατότητα μετά από μήνες που διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία είναι ξανά ισχυρή και μετά από μήνες που παρουσιάζει παραγωγή πλεονασμάτων διαθέσιμων για την εξυπηρέτηση του χρέους». Συ...περισσότερα »

.Ντέρμπι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, την οποία δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο (Πέμπτη 15 Ιανουαρίου), η εφημερίδα «Το Ποντίκι». Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% (31,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27,8% (28%). 

Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%. «Άλλο κόμμα» επιλέγουν 4,1% των ερωτηθέντων. 

Λευκό 1,5%. Αποχή 2,4%, ενώ ένα 10,3% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι. Στην πρόθεση ψήφο... περισσότερα »

.«Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικά»

Ο Πρόεδρος φαίνεται να ανησυχεί ότι θα μπορούσε να δώσει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στον προφυλακισμένο Νίκου Μιχαλολιάκο. Αίσθηση προκάλεσε μία σιβυλλική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, κατά τη διάρκεια της συγκινητικής τελετής της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της τελευταίας για τον ίδιο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Παπούλιας, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, αποχαιρέτισε τους υπαλλήλους του Προεδρικού Μεγάρου, λέγοντάς τους: “Θα σας θυμάμαι πάντα, άλλωστε είναι αδύνατο να ξεχάσεις δέκα χρόνια συνεργασίας και μάλιστα σε δύσ...περισσότερα »

.Στο πλευρό του Σαμαρά δηλώνει ο Καραμανλής


Με δήλωσή του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και κυβέρνησης με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. 

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι χρειάζεται πολιτική που δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των πολιτών και τονίζει ότι αυτή την προοπτική διασφαλίζει η στήριξη και ενίσχυση της ΝΔ. 

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη: «Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.