.Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου, πριν από λίγο...


Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου, πριν από λίγο, με ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των μελών του υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου Ζωγράφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ περί αποδοχής εκ μέρους του δήμου της πρότασης της οικογένειας Ζωγράφου για δωρεά 
οριζόντιας ιδιοκτησίας που αντιστοιχεί στο λοιπό ποσοστό του 50% εξ αδιαιρέτου του κτήματος Ζωγράφου.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική απόκτηση από το δήμο ΟΛΟΥ του κτήματος Ζωγράφου (και όχι μόνο του αρχικού 50%) και που θα οδηγήσει στην απόδοση του κτήματος και της βίλας Ζωγράφου στους κατοίκους του δήμου μας. 

Όλα δείχνουν ότι ένα τεράστιο θέμα που ταλάνιζε την πόλη μας από το 1972, οδηγείται στην καλύτερη για τα συμφέροντα του λαού, τακτοποίησή του

ΑΓΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
      ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

.Σύνταξη στα 67, το "κλειδί" για το νέο πακέτο



Ανοικτή» παραμένει η «τρύπα» των 4 δισ. ευρώ στο πακέτο των μέτρων 11,9 δισ. ευρώ, παρά και τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

  
Την άποψη αυτή μετέφεραν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, μετά την ενημέρωση που τους παρέσχε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, «αγκάθια» παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την 'Άμυνα.
 
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αποκόμισαν την εντύπωση από τον υπουργό Οικονομικών ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει οπωσδήποτε να έχει κλείσει έως την προσεχή Κυριακή. 

Και θεωρούν αναπόφευκτα, τόσο την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, από τα 65 στα 67 έτη, όσο και τις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
 
Σημειώνεται ότι αναμένεται και  νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, το μεσήμερι,  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, με αντικείμενο το πακέτο των μέτρων και το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. 

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συνάντηση ως συνάντηση ρουτίνας, ενόψει των νέων επαφών με την τρόικα, ενώ ο υπουργός Εργασίας παρουσίαασε στον πρωθυπουργό τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την πάταξη της εισφοριδιαφυγής, το εργόσημο, τον κατώτατο μισθό, τη μείωση του μη εργοδοτικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
 
 Σύμφωνα μέ όλες τις ενδείξεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο χρόνια.

.Yπέρ της Ελλάδος και του ευρωομολόγου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών


 «Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και είναι ανάγκη να την υπερασπιστούμε. Mια ελληνική έξοδος δεν είναι λύση. Αντιθέτως απειλεί την ύπαρξη της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας σήμερα στο London School of Economics με θέμα: «Η πολιτική της ΕΕ: η κρίση και η επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο η συζήτηση για την σωτηρία της Ελλάδος και της Ισπανίας πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν καθώς κάνει κακό στην ΕΕ. 

«Πρώτη προτεραιότητα δεν είναι τόσο η σταθερότητα όσο το να δώσουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται και ολοκλήρωση και αλληλεγγύη ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα και να μην έχουμε το άλλο. Πρέπει να έχουμε και τα δύο μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Έσπευσε να διευκρινίσει πως και «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν προσπάθειες για να πετύχουν τα κριτήρια που τους έχουν τεθεί», ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη είναι «κοντά και εμπιστεύεται τη νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Ελλάδος».

Τέλος τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης των ευρωομολόγων καθώς όπως υποστήριξε αυτά θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα, πράγμα που θα μπορούσε να ήταν λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

.Κ. Παπούλιας: Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό


Ανέπτυξα  στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο ότι για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία απαιτείται να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση επενδύσεων» 
δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σήμερα το απόγευμα στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης. 

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ιταλίας για τη συμπαράστασή της και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, πρόσθεσε: 

«Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένα θετικό βήμα.  
Όμως, αμβλύνει δεν λύνει το ζήτημα. Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση. Απαιτεί να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πώς θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση».

Ο δε Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στη στενή φιλία και αλληλεγγύη που τον ενώνει με τον κ. Παπούλια, «ο οποίος αγωνίσθηκε και μαζί με τον λαό του υπέστη σοβαρότατες δοκιμασίες».

«Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν πεπεισμένη ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικό και θεμελιώδες μέλος της ευρωπαϊκής ιστορίας, ένα αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης και ενοποίησης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

.«Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ζητούν μόνον οι τσαρλατάνοι»


Δυναμικά κατά ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τάχτηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, στη σημερινή, κεντρική ομιλία του στη συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, στη Βιέννη. 

Χωρίς να τους κατονομάσει, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά, πως εκείνοι που ζητούν μια έξοδο της Ελλάδας είναι «τσαρλατάνοι», υπονοώντας  τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης - Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας - 

αλλά, προφανώς, και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ. 

Το Κόμμα των Ελευθέρων και ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας απαιτούν λυσσαλέα την άμεση διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα και την αποπομπή της από την Ευρωζώνη, 
ενώ ο κ. Σπίντελεγκερ παρουσίασε πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη και έντονα επικρινόμενη πρόταση, για δημιουργία μηχανισμού αποπομπής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη, που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.  

Στην ομιλία του ο κ. Φάιμαν υπεραμύνθηκε της πρόσφατης απόφασης, στη βάση της οποίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράζει απεριόριστα, ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση, τονίζοντας πως πρόκειται για το καλύτερο μέτρο κατά της κερδοσκοπίας.

.Σε 13 αιτίες αποδίδει η ΕΣΕΕ τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα


Σε 13 αιτίες αποδίδει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, παρά την κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΕΣΕΕ σε σημερινή ανακοίνωση, η κατανάλωση την τελευταία διετία μειώθηκε κατά 14,77% 

(από 36,9 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2010 σε 31,45 δισ. το ίδιο τρίμηνο του 2012 σε σταθερές τιμές) αλλά ο πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. 

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει πλέον να υποχωρεί και να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρά την ξαφνική αύξηση που παρουσίασε τον Αύγουστο στο 1,7 από το 1,3 του Ιουλίου, τονίζει ωστόσο ότι ο πληθωρισμός καταγράφει το ρυθμό μεταβολής και όχι αν οι τιμές είναι υψηλές ή χαμηλές.

.Μαυραγάνης: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει τα cd με τους καταθέτες σε Ελβετία


Προϊόντα βιομηχανικής κατασκοπείας έχουν χαρακτηρισθεί από ελβετικής πλευράς τα περίφημα cd που κατά πληροφορίες περιέχουν ονόματα καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για την απόκτηση τους από την ελληνική πλευρά, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, 
σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι για την απόκτηση των ψηφιακών αυτών δίσκων έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης.

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη 
και Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικής με τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή πληροφοριών από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στην Ελβετία.

.Αρμαντίλο, η μασκότ του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία


Ενα αρμαντίλο, με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, θα είναι η μασκότ του Μουντιάλ του 2014. 

Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και απομένει απλά «βαπτιστεί» και να πάρει τ' όνομα του, κάτι που θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. 

Τα αρμαντίλο, που είναι σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, είναι μικρά θηλαστικά, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αλόγιστης καταστροφής των δασών.

Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one). 

Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους. 

Όλα τα είδη αρμαντίλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος και ειδικά στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

.Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» ήταν δικαιούχοι επιδόματος


Απίστευτο και όμως αληθινό! Πάνω από 350 από τους 380 «τυφλούς» της Ζακύνθου βρήκαν το φως τους!
Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.

Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, αναφέρει το newsbomb.gr

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.

Τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:
Τυφλοί εφ΄ όρου ζωής: 34.
Τυφλοί για ένα έτος: 5.
Όχι τυφλοί: 182.
Ποσοστό τυφλών: 17,65%.
Ποσοστό μη τυφλών: 82,35%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε (το οποίο σαφώς είναι υψηλότερο καθότι δεν προσήλθε το 37,63% των κληθέντων) επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους 

και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιφυλάσσεται να προγραμματίσει επανελέγχους, μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ, αμέσως μόλις εξορθολογιστεί ο μεγάλος όγκος αιτημάτων που έχουν κατατεθεί προς εξέταση, 
συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια εξάλειψης φαινομένων παραβατικότητας και εξοικονόμησης πόρων για τους πραγματικά δικαιούχους.

."Δεν είναι εφικτοί οι στόχοι της Ελλάδας"


Οι πιστωτές της Ελλάδας εκτιμούν ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Αθήνα, κυρίως όσον αφορά τη μείωση του χρέους της, δεν είναι πλέον εφικτοί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handlesblatt στο σημερινό  της φύλλο.
«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. 

Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, ποσοστό που θεωρείται βιώσιμο για μια ευρωπαϊκή χώρα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Χάντελσμπλατ, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2016.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.