.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα
Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών
Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας
την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 17:00 στον Παιδικό Σταθμό Ζωγράφου (πρώην ΙΒΣΑ) Κρίνων 24, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Η Ελλάδα πάει στο Μουντιάλ.Μπράβο Εθνικη Ελλαδος! Μας έκανες υπερήφανους!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πανηγυρίζει την πρόκριση στα γήπεδα του Ρίο, αφού έφυγε με το 1-1 από το Βουκουρέστι και σε συνδυασμό του 3-1 του Φαλήρου, πέταξε εκτός τους Ρουμάνους. 

Ο Κώστας Μήτρογλου (23’), «χτύπησε» και πάλι, μετά από τρομερή ασίστ του Καραγκούνη, όμως ένα απίστευτο αυτογκόλ (55’), από… συνδυασμό των Τοροσίδη και Χολέμπας, στέρησε από τους διεθνείς μας να φύγουν με τη νίκη και από τη Ρουμανία. 

Πιστός στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα ο Μήτρογλου, εξαιρετικός ο αρχηγός Καραγκούνης, κορυφαίος όλων ο Χολέμπας, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Εθνικής. 

Το ματς: 
«Γιούχα» στον Εθνικό μας ύμνο, δυνατά μαρκαρίσματα με το… «καλημέρα» από τους Ρουμάνους, όμως οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν «μάσησαν». Το πρώτο δεκάλεπτο της… πίεσης πέρασε χωρίς η «γαλανόλευκη» να δεχτεί καν σοβαρή επίθεση και κάπου εκεί έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. 


Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Χολέμπας, η δεύτερη από τον Σαμαρά αλλά το 0-0 παρέμενε. Αν στοιχηματίζατε, όμως, για το ποιος τελικά θα σκόραρε που θα βάζατε τα λεφτά σας; Μα που αλλού; Στον Κώστα Μήτρογλου. 
Ο φορ του Ολυμπιακού βρέθηκε φάτσα με τον Ταταρουσάνου (χρειάστηκε η εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα από τον Καραγκούνη) και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το πρώτο… check in για την Βραζιλία. 
Οι 50.000 Ρουμάνοι ξαφνικά σώπασαν, οι διεθνείς μας είχαν ακόμα καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια και άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα, ξέροντας πως απλά έπρεπε να διαχειριστούν το παιχνίδι και να επιστρέψουν από το Βουκουρέστι με την πρόκριση στα χέρια. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα ήταν η ίδια. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν. 

Οι παίκτες του Πιτσούρκα έχασαν τελείως την συγκέντρωσή τους, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στο πως άλλαζαν ή μάλλον… δεν άλλαζαν τη μπάλα, μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα των Ρουμάνων. Το τέλος του πρώτου μέρους, βρήκε την Εθνική μας ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας πως θα έχανε την πρόκριση μόνο με «θαύμα». 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Με ίδια φιλοσοφία στο ελληνικό στρατόπεδο, με αρκετό χώρο στους Ρουμάνους και με… ματιές στην κόντρα η ομάδα του Σάντος έδειχνε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο εκεί έγινε κάτι απίστευτο. 


Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα εκπληκτικό… αυτογκόλ από τον Τοροσίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τη μπάλα με τον Χολέμπας και την έστειλαν στα δίχτυα του Καρνέζη, βάζοντας «φωτιά» και πάλι στις εξέδρες. 

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησαν λεπτά πίεσης της ελληνικής άμυνας. Ο Πιτσούρκα έκανε τις αλλαγές του, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, παίζοντας όλα για όλα. Αντίθετα, ο Σάντος, έριξε «φρέσκα» πόδια στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να καλύψει τα τρεξίματα των γηπεδούχων. 


Τα λεπτά κυλούσαν με όφελος… ελληνικό. Οι Ρουμάνοι άρχιζαν να μην το πιστεύουν ούτε και αυτοί και το τελευταίο σφύριγμα από τον Μάζιτς έδωσε το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά «σφράγισε» την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας

.Λύση στο πρόβλημα

Το αδιέξοδο έχει καταστεί πλέον αξεπέραστο. Και είναι προφανές ότι μόνο με κάποιο «θαύμα» μπορεί ν΄ αποτραπεί η απώλεια του εξαμήνου. Το υπουργείο έχει επενδύσει στην έκκλησή του προς τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν σήμερα μαζικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αλλά μετά από δέκα βδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων θα έπρεπε να είχε καταστεί σαφές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις.

Του το διεμήνυσαν, άλλωστε, με τον κατηγορηματικότερο δυνατό τρόπο οι διοικητικοί υπάλληλοι. Διότι από τη στιγμή που το δικαστήριο κήρυξε παράνομη την απεργία τους, αλλά εκείνοι συνέχισαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ουσιαστικά του δήλωσαν ότι περιθώρια υπαναχώρησής τους δεν υπάρχουν. Και ο υπουργός με έναν και μόνο τρόπο μπορούσε ν΄ αντιδράσει, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε.

Οι πληροφορίες τον φέρουν διατεθειμένο να τον χρησιμοποιήσει τώρα. Αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το παιχνίδι στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους, ας το κάνει. Κάποιος πρέπει να δώσει επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα. 

Κι αφού η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών παραιτήθηκε και η σύγκλητος του Πολυτεχνείου σχεδιάζει να κάνει το ίδιο, αρνούμενα και τα δύο Σώματα ν΄ ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων τους, μόνο το υπουργείο μπορεί πια να διασφαλίσει τα δικαιώματα των φοιτητών.


Περιθώρια αναβολών δεν υπάρχουν. Από τη στιγμή που ο υπουργός διαμηνύει ότι «κανένας δεν μπορεί να παίζει στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους» οφείλει ν΄ αποδείξει ότι εννοεί αυτό που λέει. Σήμερα κιόλας. Αύριο θα είναι αργά.

.Αβέβαιο αν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου

Στίγμα για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έδωσε το μεσημέρι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι είναι αβέβαιο το εάν θα έχει υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Αν και λεπτό-λεπτό μειώνουμε τη διαφορά μας στο δημοσιονομικό κενό με την τρόικα, είναι 50-50 οι πιθανότητες να προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας.

Σημειώνεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν λάβει τις παρατηρήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των επικεφαλής της τρόικας και προσπαθούν να περιοριστεί η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών στο δημοσιονομικό κενό 

αλλά και να κλείσουν οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση, έως το τέλος του έτους, του 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως, την προσεχή Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

.Εγκρίθηκαν προγράμματα μαζικού αθλητισμού

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, υπέγραψε αποφάσεις που αφορούν την έγκριση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και συγκεκριμένα «Άθλησης για Όλους» της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, που πραγματοποιούνται από τους δήμους και άλλους φορείς σε όλη τη χώρα. 

Το ποσό χρηματοδότησης στο σύνολο των εγκεκριμένων εκδηλώσεων ανά φορέα καθορίζεται ώστε να μην υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και έως συνόλου των τριών εκδηλώσεων.

.Αποκλεισμός εισόδων ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν προβεί διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές.

Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

 Εν τω μεταξύ, οι πρυτάνεις, με ανακοίνωσή τους, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, για να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

.Επικρίσεις Αλ. Τσίπρα στον Ευ. Βενιζέλο, για τις δηλώσεις περί αποστασίας

Με σκωπτική διάθεση αλλά και με σκληρές επικρίσεις απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Ευ. Βενιζέλο σχετικά με τις αντιδράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις του περί αποστασίας, τονίζοντας ότι «τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Αυγή», ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι «δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

Ο κ. Τσίπρας επαναφέρει τη θέση του για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, ενώ δεσμεύεται ότι στο εξής θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην εκδήλωση ενός ακόμα πιο μαζικού, πολύμορφου και ενωτικού κινήματος, στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς».

Σήμερα, συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του κόμματος.

.Μπαν Κι Μουν: «Ο κόσμος οφείλει να μην ξεχνά ποτέ»

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.Ο Μπαν κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια και τήρησε ενός λεπτού σιγή σε έναν τοίχο στο στρατόπεδο όπου είχαν τυφεκιστεί χιλιάδες κρατούμενου.

Συνοδευόμενος από έναν πρώην κρατούμενο στο Άουσβιτς, τον Μάριαν Τούρσκι, 87 ετών σήμερα, ο γγ του ΟΗΕ επισκέφθηκε επίσης μια έκθεση του σημερινού μουσείου όπου καταγράφονται στοιχεία για τα υποδήματα, τις αποσκευές και άλλα προσωπικά είδη που άφησαν πίσω τους τα θύματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και μαζικής εξόντωσης και εκτίθενται στοιχεία για τα τέσσερα κρεματόρια και τους θαλάμους αερίων. 

«Ο κόσμος οφείλει να μην ξεχνά ποτέ, οφείλει να μην αρνείται και να μην υποβαθμίσει το Ολοκαύτωμα», τόνισε ο Μπαν. «Πρέπει να παραμένουμε πάντοτε σε επαγρύπνηση. Και πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πολύ περισσότερα, για να προωθήσουμε την ισότητα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες». 

.Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γλαύκο Κληρίδη

Πάνδημα και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της  Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο μεγάλος και αγαπητός ηγέτης της Κύπρου. Ο Γλαύκος Κληρίδης ανάλωσε την ζωή του στους αγώνες του κυπριακού λαού. Έζησε και διαχειρίστηκε, τις πιο κρίσιμες στιγμές της Κύπρου. 

Από το 1993-2003 διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην κηδεία παρίστανται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. 

Επίσης θα παραστούν ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Σασματζόγλου.

Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία για το Δημόσιο και τα σχολεία.

.Συνεδριάζει αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Αρραγές μέτωπο θέλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της, στη συνεδρίαση που συγκάλεσε για αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι, ύστερα από την παρότρυνση Τσίπρα στους βουλευτές να πάψουν να στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους βουλευτές του Κινήματος να καταδικάσουν παρόμοιες τακτικές και να τηρήσουν ενιαία στάση στα κρίσιμα θέματα που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, με κορυφαίο τον προϋπολογισμό του 2014.

.«Οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι μια δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή»

«Θα είναι μια δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή». Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε ο εισαγγελέας και πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Βασίλης Φλωρίδης, μιλώντας στον realfm, το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνουν σήμερα όλοι, είναι ότι ο κόσμος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν το χάνει υπό νορμάλ συνθήκες, αλλά σε καθεστώς παγκόσμιας κρίσης. 

Άρα αυτό το πράγμα θα έχει μια μαζικότητα. Δεν μιλάμε για κάποιον που αγόρασε ένα σπίτι και έκανε λάθος υπολογισμούς και το χάνει» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φλωρίδης και πρόσθεσε: «Εδώ μιλάμε για μαζικούς πλειστηριασμούς. 

Αυτό αν γίνει -που δεν πιστεύω- γιατί βλέπω ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και οι βουλευτές, κυρίως, αρνούνται να ψηφίσουν τέτοιους νόμους, σημαίνει για μένα μία δεύτερη μικρασιατική καταστροφή».

.«Εάν εκλεγεί ο Τσίπρας, να φύγουν όσοι μπορούν στο εξωτερικό»

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τους τυχόν αποστάτες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα ανταποκριθούν στο «προσκλητήριο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα απευθύνει ο πρώην υπουργός, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, όπως έκαναν τα κόμματα της Δεξιάς, επιχειρεί να λεηλατήσει τον χώρο του Κέντρου.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους υποψήφιους αποστάτες - εάν υπάρχουν - ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, διότι αλλάζουν στην πολιτική. Και αλλάζουν πολύ ραγδαία και μπορούν να βρεθούν ξαφνικά και δαρμένοι και βρεγμένοι» είπε ο κ. Πάγκαλος, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάγκαλος ήταν κατηγορηματικός.

«Μπορεί να βγει και ο κ. Τσίπρας με 70%. Σε αυτήν την περίπτωση, όσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε νέοι - διότι εγώ δεν είμαι και δεν μπορώ να το κάνω και θα μείνω εδώ να υπομείνω τη μοίρα μου - θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε. 

Αλλιώς, θα υποστούμε τη μοίρα που συνοδεύει μια εκλογή του κ. Τσίπρα. Όσοι μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, εγώ θα τους συμβούλευα να το κάνουν. Και αμέσως. Το βράδυ των εκλογών. Διότι θα διαλυθεί η χώρα. Το έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός αυτό. Έχει αυτοκτονήσει ξανά...» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πάγκαλος, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στις πολιτικές επιλογές του κ.Τσίπρα.

«Γραμμή του κ. Τσίπρα ήταν ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή. Στη Βουλή έχει γίνει καταγέλαστος. Δεν επηρέασε τους συσχετισμούς και στην πρόταση μομφής που κατέθεσε, μάλωναν μεταξύ τους. 

Το δεύτερο που ναυάγησε, και έχει σημασία αυτό, είναι ότι καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά το γνήσιο σοβιετικό σύστημα, αυτό της επανάστασης του 1917, είναι η δημιουργία παράλληλης εξουσίας, των σοβιέτ. Η κατάληψη των πανεπιστημίων ή των χώρων που είχε αυξημένη επιρροή, όπως η ΕΡΤ. Για διάφορους λόγους αυτά απέτυχαν» υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας γελοιοποιείται.

.«"Όχι" σε κυβερνητική συνεργασία με την κυβέρνηση ή με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: 

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε». 

Με αφορμή τον τρόπο που αναδείχθηκαν σχετικέςδηλώσεις του, απηύθυνε έκκληση να καταγράφονται όσα λέει και όχι να αναδεικνύονται ερμηνείες.

«Κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γενικά και αόριστα, αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, στην παρουσίαση της πρότασης νόμου για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα».

Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα τον καταψηφίσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.

Σε ερώτηση για τα όσα λέγονται περί αποστασίας, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι η παρέμβαση αυτή ήταν λανθασμένη, αλλά είναι διαφορετικό από το να αναδεικνύεται ως προτροπή σε αποστασία. 

«Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με αναφορές στο μακρινό πολιτικό παρελθόν της χώρας» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενεδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές. 

«Θέλει τη συμπαράταξη με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, της ευρωπαϊκής σοσιαλιδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Αυτόν τον χώρο θέλουμε να συγκροτήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο συνέδριό μας θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αυτά» δήλωσε εμφατικά.

.«Αν επιμείνουν για νέα μέτρα θα έχουμε επανάσταση στη χώρα»

Μια αίσθηση déjà vu πλανάται πάνω από την Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους επικεφαλής της τρόικα, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές οι οποίες είναι τρελές», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα κυβερνητική πηγή, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την τρόικα.

«Αν αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα έχουμε επανάσταση στη χώρα. Είναι τυφλοί;», διερωτάται ο Έλληνας αξιωματούχος.

Άλλη πηγή από τις Βρυξέλλες σχολίασε, μιλώντας στον Guardian, ότι η κατάσταση είναι άσχημη και θυμίζει τις ημέρες του 2010.

Η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό που οι γνώστες αποκαλούν «τον πιο σκληρό μήνα» από τότε που ανέλαβε την εξουσία, τον Ιούνιο του 2012.

Με μια εύθραυστη πλειοψηφία και μια εχθρική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά νομοσχεδίων, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2014, την ερχόμενη Πέμπτη, σχολιάζει ο Guardian.
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων, βρίσκεται ο νέος φόρος ακινήτων, αλλά και η άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι τα νομοσχέδια θα περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση, είναι το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις. 

Όπως τονίζει κυβερνητική πηγή, αυτό που δεν καταλαβαίνει η τρόικα, είναι ότι αν η κυβέρνηση πιεστεί για τη λήψη νέων μέτρων, θα καταρρεύσει. «Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

.Ένα δισ. «χάσμα» και τρία αγκάθια με την τρόικα

Διαφορά ενός δισεκατομμυρίου ευρώ χωρίζουν την τρόικα από την κυβέρνηση, όπως δήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών στο οικονομικό επιτελείο, μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κωστή Χατζηδάκη. Στις συναντήσεις αυτές δεν φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών χρονικός ορίζοντας για συμφωνία είναι η 9η Δεκεμβρίου. 

Πάντως οι επόμενες ημέρες περιλαμβάνουν την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή, την αναχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών και του κ. Στουρνάρα για Βρυξέλλες όπου συνέρχεται την Πέμπτη το Eurogroup, ενώ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα έχει γεύμα εργασίας με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Τα τρία «αγκάθια» που φάνηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το ασφαλιστικό, ο φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί. 

Ασφαλιστικό
Φαίνεται πως η τρόικα δέχεται, με βάση τα μέτρα που είχε προλάβει να αξιολογήσει, μόνο τα 300 εκατ. από τα 943 του πακέτου Βρούτση. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως το ποσό θα ανέβει στα 600 εκατ. όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωνε πως δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις. 

Φόρος ακινήτων
Οι αλλαγές που έγιναν στο φόρο θα έχουν ως αποτέλεσμα 350 εκατ. ευρώ κόστος για τον προϋπολογισμό, όπως εκτιμά η τρόικα, έναντι 200 εκατ. που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση. Έτσι θα πρέπει η ελληνική πλευρά να βρει ισοδύναμα μέτρα για άλλα 150 εκατ. ευρώ, ενώ για τα 200 εκατ. η κυβέρνηση προτείνει ισόποση περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα το δέχθηκε αλλά «με μισή καρδιά» γιατί εκτιμά πως θα καταστρέψει τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Πλειστηριασμοί

Το ραντεβού της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έληξε χωρίς συμφωνία αλλά με υποχώρηση των δανειστών σχετικά με τις εμπορικές μισθώσεις.

.Τατσόπουλος: Δεν είμαι ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι «ούτε γελωτοποιός, ούτε βιζιτού» μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα μέρος της έντονης συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα, αφιερώθηκε στις θέσεις που ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, κυρίως για την πολιτική συμμαχιών, δεχθείς σχετική κριτική, ενώ και ο ίδιος απάντησε, επικρίνοντας σχόλια κομματικών στελεχών που έγιναν εις βάρος του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας τόνισε ότι υπήρξαν απαράδεκτα σχόλια στο διαδίκτυο κατά του κ. Τατσόπουλου και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, προσοχή στον τρόπο έκφρασης όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στελεχών του κόμματος, τονίζοντας ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ενότητα γιατί «βρισκόμαστε σε πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος διευκρίνισε με τη σειρά του τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προϋποθέσεις που ο ίδιος υπογράμμισε για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ή το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις. Εν κατακλείδι , πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν, ότι μετά τη συζήτηση στην ΚΟ το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, μετά τις έντονες κόντρες μεταξύ Τατσόπουλου και Μουλόπουλου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.