.Economist: Η Ελλάδα βαδίζει τρεκλίζοντας στην καταστροφή

*Ο Orwell θα ήταν υπερήφανος με τη διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Economist, στο οποίο τονίζει πως οι ηγέτες της Ελλάδας φαίνονται πολύ λίγοι μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

* Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε στη βουλή ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Κι αμέσως μετά προέτρεψε τα μέλη του κοινοβουλίου να ψηφίσουν έναν νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, ο οποίος προέβλεπε δωρεάν σίτιση και επιδοτούμενη ενέργεια στις ευπαθείς ομάδες της Ελλάδας. Επρόκειτο ακριβώς για το είδος των μέτρων, για τ... περισσότερα »

.Δριμεία επίθεση Ψαριανού κατά Κωνσταντοπούλου... «Συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος συλλόγου αναξιοπαθούντων»

Κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη στάση της ως Πρόεδρος της Βουλής άσκησε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «συμπεριφέρεται ως πρόεδρος συλλόγου αναξιοπαθούντων» και ότι ενδεχομένως «δεν έχει καλή αγωγή». 

Μετά τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Ψαριανός δήλωσε στο Βήμα FM πως «η ίδια πρέπει να αποφασίσει, να συνειδητοποιήσει ότι η ίδια είναι θεσμός. 
Είναι Πρόεδρος της Βουλής, είναι το τρίτο ισχυρότερο πρόσωπο του πολιτικού συστήματος της δημοκρατίας μας. Και οφείλει να συμπεριφέρεται ως Π... περισσότερα »

.Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής... Η αντίδραση Σουλτς στο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας

Την αντίφαση ανάμεσα στην ομολογία του Eurogroup ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστiκή κρίση και στις θέσεις Κοστέλο επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,o Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να επισημάνει το «πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- 

και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια. «Υπάρχει αντίθεσ... περισσότερα »

.«Η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα»... Α. Σαμαράς: Θα κάνω το παν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δηλαδή πλεονάσματα και ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας. 

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ζήτησε να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής από όλες τις πλευρές και το ταχύτερο να βρεθεί μία συμφωνία. Ό... περισσότερα »

.Μέρκελ: Οι αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup

Δεν αναμένεται σήμερα σημαντική πρόοδος για το ελληνικό ζήτημα, τόνισε η Καγκελάριος λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής


Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει σήμερα να αναμένεται να δοθούν λύσεις, ούτε να σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Η Άγγελα Μέρκελ είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο Eurogroup.

Εξάλλου ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. «Το ευρώ σημαίνει εμπιστοσύνη. 


Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι εφαρμόζουμε τις αποφάσεις που λαμβάνουμε» δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός.

.Έντονος εκνευρισμός για την Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση

Έντονος εκνευρισμός για τις καθημερινές... πρωτοβουλίες σε γραμμή εντελώς διαφορετική από τον κυβερνητικό σχεδιασμό επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον προβληματισμό να εντείνεται από το γεγονός ότι πλέον η κα Κωνσταντοπούλου αποτελεί τον τρίτο πολιτειακό παράγοντα της χώρας και με αυτόν θα πρέπει να πορευτεί καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για συνεχείς προσπάθειες προσωπικής προβολής της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία φέρνει με τον τρόπο αυτό προσχώματα στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφερόμενοι στη χθεσινή ...περισσότερα »

.Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις... Ψηφίζεται την Παρασκευή

Με διαδικασίες κατεπείγοντος ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Παρά την άρνηση των εκπροσώπων των δανειστών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε από τη Βουλή πως «στους τεχνοκράτες που έχουν μάθει να δουλεύουν με τελεσίγραφα, απαντάμε με πράξεις, καθώς υψώνουμε στη Βουλή τείχος αξιοπρέπειας. 

Το μόνο που κατορθώνουν με τη στάση τους είναι να εκθέτουν την Ευρώπη, τι να πει κανείς ότι έχουν το θράσος να γράφουν σε χαρτί πως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια, μη συμβατή με τις αποφάσεις». Έτσι αύριο Παρα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.