.Το όπλο των εσόδων

Οταν τον Ιούνιο οι εκπρόσωποι των δανειστών αναγνωρίζουν ότι δεν προβλέπεται δημοσιονομικό κενό για το 2014, τον Σεπτέμβριο «ανακαλύπτουν» κενό 2,9 δισ. και τον Νοέμβριο αναδιπλώνονται στο 1,5 δισ., δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή είναι ανίκανοι να επιτελέσουν στοιχειωδώς τα καθήκοντά τους ή ενεργούν υπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες πέραν της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Οποια και αν είναι, πάντως, η αιτία της αλλοπρόσαλλης αυτής στάσης τους, εκείνο που μετράει είναι το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στις παλινωδίες της τρόικας ή στις απαράδεκτες δηλώσεις των διαφόρων προκλητικά αμειβόμενων τεχνοκρατών των Βρυξελλών. 

Κι αυτό γιατί προσερχόμαστε στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις διαθέτοντας το όπλο της εντυπωσιακής αύξησης των εσόδων κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, που βάσιμα επιτρέπει την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πλησιάσει στο 1 δισ.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό αποδεικνύεται από ακόμη δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι κατά 1,5 δισ. μεγαλύτερο λόγω της επιστροφής από τις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. 

Και το δεύτερο είναι ότι η πρόβλεψη για φέτος ήταν πως όχι μόνο δεν θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά θα παρουσιάζαμε πρωτογενές έλλειμμα της τάξης των 3,03 δισ. ευρώ.

Αυτήν την αδιαμφισβήτητη επιτυχία και την προοπτική της επικείμενης εισόδου της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία, που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα έσοδα, κανένας δεν είναι σε θέση να αρνηθεί ή να αγνοήσει. 

Και κυρίως όχι εκείνοι, των οποίων οι προβλέψεις διαψεύδονται συνεχώς επί τριάμισι χρόνια. Αρκετά πλήρωσε έως τώρα οι ελληνικός λαός τις αστοχίες τους. Ας σοβαρευτούν επιτέλους.

.Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα στο Eurogroup

Μετά το Δεκέμβριο τα σπουδαία .. για την Ελλάδα ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να σημειώσουν πρόοδο σε τέσσερις τομείς, ήτοι στα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση που είχαν προσδιοριστεί από την προηγούμενη αξιολόγηση, στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού κενού του 2014 και του 2015, στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως θέλει να βλέπει το ποτήρι «μισογεμάτο» αντί για «μισοάδειο», ενώ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να κρατά κανείς το μεταρρυθμιστικό ρυθμό σε μια χώρα που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα. 

«Είναι πολιτικά επείγον» να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να ολοκληρωθεί η διαδικασία», τόνισε και εκτίμησε ότι όπως είναι τα δεδομένα είναι δύσκολο να μπορέσει το Eurogroup να καταλήξει σε αποφάσεις τον Δεκέμβριο.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και προέβλεψε επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τους επομένους μήνες.

Για την αξιολόγηση της τρόικας είπε ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική πρόοδος για να ολοκληρωθεί. Ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 και χαρακτήρισε κρίσιμη μια καλόπιστη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για το δημοσιονομικό κενό,.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα απήντησε ότι είναι εξίσου σημαντικοί οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι από την αρχή του προγράμματος η χώρα έχει μείνει πίσω στο δεύτερο σκέλος.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης κ. Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως ο EFSF έχει έτοιμο προς εκταμίευση 1 δισ. ευρώ , ωστόσο θα πρέπει να πληρωθούν τα προαπαιτούμενα (του Ιουλίου) για να εκταμιευθεί. Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι το ESM δεν ζήτησε μεταφορά έδρας στο Λουξεμβούργο.

.«Εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από το Μάιο»

«Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, για να εκφράσει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους, που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα, και να δώσει συνέντευξη στο κανάλι.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας γιατί για πρώτη φορά βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Τζάκρη, ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Είπε ότι τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κυβερνητικοί παράγοντες ψάχνουν διάδοχο του κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη, σημείωσε, «το πουλόβερ ξηλώνεται πόντο πόντο» και σύντομα η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει και η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή σε εκλογές.

Στη συνέντευξη που έδωσε εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να πει πότε ακριβώς. 

Σε ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, διότι δεν ξέρει ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Ακόμα και στην περίπτωση που εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι θα αναζητήσει συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις, πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις, τόνισε.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το ύφος και το ήθος του, με αφορμή και την αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή, όπως και για το ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως είπε.

Σχετικά με την κριτική του Αλέκου Αλαβάνου, ότι δεν γίνεται εκτός μνημονίου και εντός ευρωζώνης, παρατήρησε ότι είναι μια «ενδιαφέρουσα προσέγγιση», αλλά δεν την ακούει για πρώτη φορά. Το έχουν πει αυτό η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «επαμφοτερίζον κόμμα» τη ΔΗΜΑΡ και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει συγχωροχάρτι, ούτε ζητάει μετάνοια. Δεν απευθύνεται σε κόμματα και βουλευτές, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δίνει σημασία σε βουλευτές που εκφράζουν προβληματισμό για το Μνημόνιο, ακόμα κι αν ανήκουν στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν τον ενοχλεί «αν φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια και ταγεράκι ροζ ή πορτοκαλί».

.Αισιοδοξία Γ. Στουρνάρα για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Την ανάγκη να βρεθούν οι «χρυσές τομές» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπογράμμισε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.  «Θέλουμε να πείσουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2014 είναι αξιόπιστα» πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο». 

Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί «αρκετά μεγάλη προσέγγιση» μεταξύ ελληνικών Αρχών και τρόικας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους. 

Την επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ. 

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει «επειγόντως» να προχωρήσουν σε τέσσερις τομείς. Πρώτον, να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, δεύτερον, να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τρίτον να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τέταρτον να σημειωθεί πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, επεσήμανε τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τόσο σε δημοσιονομική προσαρμογή όσο και σε μεταρρυθμίσεις. 

Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας ο Επίτροπος Οικονομίας σχολίασε ότι «χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος». Σημείωσε ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και το 2015 αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας.

.Βρέθηκε ανάδοχος για το τέμενος στον Βοτανικό

Δεκτή έκανε η επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών την προσφορά που κατέθεσε κοινοπραξία εταιρειών που αποτελείται από τις J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, κατά τη δεύτερη επανάληψη της δημοπρασίας του έργου.

 Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

 Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.

 Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

.Ο Φ. Κουβέλης απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό τις παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.


Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην πρόταση της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαφωνιών και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις.

 Με δεδομένη την ασκηθείσα πολιτική, με δεδομένη τη διαφωνία μας προς εκείνη την πολιτική, αλλά και την πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε».

.Ικανοποίηση βουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τροποποιήσεις στον νέο φόρο ακινήτων

Με θετικό τρόπο βλέπει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την πρόταση που έχει σχηματιστεί αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, ενώ βουλευτές εξέφραζαν, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, την εκτίμηση ότι η πρόταση ενσωματώνει το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν κάνει, επισημαίνοντας ότι «όταν πιέζουν, καταφέρνουν αποτελέσματα».

Όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση, η τελική τοποθέτησης τη ΚΟ θα γίνει μετά «την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου αυτού και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπόμενων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί (αύξηση των εισοδηματικών κλπ κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές)».

Τη νέα πρόταση για τον φόρο ακινήτων, συζήτησαν σήμερα και οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως γίνεται γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. 

Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό».

.Στο 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο

Στο 27,3% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται σε 1.365.406 άτομα. 

Αν και, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, η ανεργία σημείωσε ουσιαστικά μηδενική μεταβολή (λόγω, κυρίως, της τουριστικής κίνησης και του γεγονότος ότι η αύξηση των απασχολούμενων υπερκάλυψε την αύξηση των ανέργων κατά 3.220 άτομα), μέσα σε έναν χρόνο προστέθηκαν στον «μαύρο κατάλογο» 95.326 άτομα. 

Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:

Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27,3% τον Αύγουστο εφέτος, έναντι 25,5% τον Αύγουστο πέρυσι και 27,3% τον Ιούλιο 2013. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 95.326 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (αύξηση 7,5%) και κατά 6.557 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,5%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.631.430 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 88.242 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 2,4%) και αυξήθηκαν κατά 9.777 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 (αύξηση 0,3%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.360.334 άτομα και μειώθηκε κατά 620 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2012 (μείωση 0,02%) και κατά 9.068 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο 2013 (μείωση 0,3%).

.Σε εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, προχωρούν οι δήμοι

Στην εθελοντική, ενδο-δημοτική κινητικότητα συμφώνησαν σήμερα, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, θα περάσουν από διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη.

 Προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν 14 υπογραφές, οι μετακινήσεις θα γίνονται με δυο υπογραφές (του δήμου από τον οποίον φεύγει ο υπάλληλος και του δήμου στον οποίον τοποθετείται εκ νέου).
Όπως σημειώθηκε, με το νέο σύστημα αντικαθίσταται «το χαοτικό καθεστώς των μετατάξεων».

.Στο -3,8% η ύφεση στην Ελλάδα το β΄ τρίμηνο

Σημαντική αποκλιμάκωση της ύφεσης που έφτασε στο -3,8% εμφάνισε η Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (-5,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Για την Ευρωζώνη και την ΕΕ υπάρχουν στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2013 όπου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 στις χώρες του ευρώ σημειώθηκε ύφεση -0,4% και στους "28" οριακή ανάπτυξη +0,1%. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013, η ευρωζώνη εμφάνιση ανάπτυξη +0,1% και η ΕΕ 0,2%.

.Ενδείξεις επιβράδυνσης των δυο κυριότερων οικονομιών της ευρωζώνης

Η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας εξανεμίστηκε στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία του ΑΕΠ των δύο χωρών, δείχνοντας πόσο δρόμο έχει ακόμη η Ευρωζώνη για να αφήσει πίσω της την πολυετή κρίση.
Η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013), σβήνοντας τις ενδείξεις αναζωογόνησης από την ανάπτυξή της στο προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι αναμενόταν αύξηση του ΑΕΠ της κατά 0,1% και η γαλλική οικονομία έχει συρρικνωθεί σε τρία από τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% από 0,7% στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση και η επίδοσή της ήταν σύμφωνή με τις προβλέψεις.

Η Ευρωζώνη ως σύνολο βγήκε από την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) προβλέπεται να δείξουν μία περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ της οικονομίας της στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,2%.

.Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15.00.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.