.Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ για τον Λαφαζάνη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 άφησε εκ νέου ανοικτό, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. 

Μετά την παρέμβαση του στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εφαρμογή αντιμνημονιακής πολιτικής και προγράμματος εντός της ευρωζώνης. Αν δεχθούμε εκβιασμούς, απειλές ή εκβιαστικά διλήμματα εμείς θα εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό μας πρόγραμμα».

Όμως, επίθεση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μηλιός μιλώντας στο Mega: «Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναγνώρισε, πάντως, ότι γίνεται διάλογος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αλλά εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, το μέλος της συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Καλύβης δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να διαμορφώσει το πρόγραμμά του. Ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο και δημιουργεί καταναγκασμούς, αλλά ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, μπορεί να διαμορφώσει προϋποθέσεις ώστε αυτό το συγκρουσιακό πρόγραμμα και με τους κανόνες της ΕΕ να μπορεί να εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια συζήτηση. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εγώ προσωπικά έχω παρόμοιες απόψεις με τον κ. Λαφαζάνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κενό στρατηγικής».

Αναγνώρισε, επίσης, ότι «η πολιτική την οποία θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες να περάσει μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και συνεπώς θα έρθει σε σύγκρουση. 

Προφανώς θα υπάρξει διαπραγμάτευση και θα δημιουργηθούν συμμαχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διότι υπάρχουν παντού προβλήματα και ισχυρές αμφισβητήσεις σε αυτό που οικοδομείται και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε ότι το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην ευρωζώνη εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα. 

Οπότε, υπάρχει η σκέψη ότι μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτό το πλαίσιο, χωρίς να βγούμε από το ευρώ με δική μας πρωτοβουλία».

.Πρωτοβουλία για ενότητα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς

 Μηνύματα για ενότητα μεταξύ των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς, του χώρου που συγκροτεί την "δημοκρατική προοδευτική παράταξη", αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας για την επίτευξη αυτού του στόχου με πρώτο σταθμό τις επικείμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, έστειλαν οι ομιλητές της ανοικτής συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν η πρωτοβουλία των "58" και οι πολιτικές κινήσεις Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β', στο θέατρο Ακροπόλ, στο Κέντρο της Αθήνας.

Ο κεντρικός ομιλητής και κεντρικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Βούλγαρης είπε ότι το "μαζικό παρών" στη σημερινή εκδήλωση μετέτρεψε την "έκκληση" σε "απαίτηση" να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες συγκρότησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, μιας παράταξης που, όπως είπε, αρνείται "τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό".
 Την πρωτοβουλία χαιρέτησαν  με μαγνητοσκοπημένα μηνύματά τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, και ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα . 

.Σε πλεονεκτική διαπραγματευτική θέση η Ελλάδα έναντι της τρόικας, λέει το Focus

 Σε πλεονεκτική διαπραγματευτική θέση βρίσκεται αυτή τη φορά η Ελλάδα έναντι των δανειστών της, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Focus» στο οποίο περιλαμβάνεται η εκτίμηση του αναλυτή της Baader Bank, Ρόμπερτ Χάλβερ, σχετικά με τη δανειακή δόση, ότι «φυσικά οι Έλληνες θα πάρουν τα χρήματά τους».

Στο άρθρο, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού υπό τον τίτλο «Καμία διάθεση πια για καβγάδες με την Ευρώπη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις» γίνεται λόγος για μεγάλη αυτοπεποίθηση της Ελλάδας έναντι των δανειστών της. 

«Οι Έλληνες το γνωρίζουν: αυτήν τη φορά βρίσκονται σε θέση ισχύος»αναφέρεται και τονίζεται ότι από το Σαββατοκύριακο υπάρχει ένταση μεταξύ Αθήνας και τρόικας. «Οι ειδικοί της τρόικας, οι οποίοι εξετάζουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, αποχώρησαν απογοητευμένοι. 

Σημείο διαφωνίας: ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αρνείται να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» συνεχίζει το δημοσίευμα και υπογραμμίζει ότι πολλές φορές στο παρελθόν αποχώρησε η τρόικα, αλλά η Αθήνα σε όλες τις περιπτώσεις υποχώρησε, καθώς ο φόβος ήταν πολύ μεγάλος. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική. 

Δεν είναι, πλέον, η τρόικα αλλά η Ελλάδα σε ισχυρότερη θέση. «Η απειλή της χρεοκοπίας έχει πάψει πια να τρομάζει»σημειώνει ο κ. Χάλβερ και επισημαίνει ότι οι Έλληνες «βρίσκονται σε καλή διαπραγματευτική θέση»

.Ευ. Βενιζέλος: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

 Με αντικείμενο την προώθηση με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων «ώστε κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα να μη μείνει χωρίς ρεύμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.  

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι το φαινόμενο την «ενεργειακής φτώχειας» που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Τόνισε δε ως προς αυτό ότι η κυβέρνηση έχει μια «ολοκληρωμένη παρέμβαση και κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ώστε να καταπολεμηθεί στην Ελλάδα η ενεργειακή φτώχεια».
  
Αναφερόμενος στη σειρά μέτρων που έχει αποφασιστεί να ληφθούν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλοι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πραγματικότητα για αυτούς. 

Τα ίδια ευεργετήματα, είπε, θα έχουν και όσοι δεν έχουν πάει στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών την 1η Νοεμβρίου του 2013. 

.Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων

 Επίδομα εορτών Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δώρο καταβάλλεται στους δικαιούχους την 21η Δεκεμβρίου.
Το επίδομα είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το Δώρο καταβάλλεται στο ακέραιο, εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη τη χρονική περίοδο, στην μεν περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ής Απριλίου, στη δε περίπτωση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

.Τέσσερις χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης για νέους ανέργους

Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. 

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. 

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

.Μη βιώσιμο το ασφαλιστικό μετά το 2015, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

 Την αναγκαιότητα νέου πλαισίου χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την ανεύρεση -εκτός του κρατικού προϋπολογισμού- και νέων πόρων, υποστηρίζει στην εισήγησή του «για την κοινωνική ασφάλιση και τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος 2013-2050» το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).
Όπως τονίζεται στη μελέτη, από το τέλος του 2015 η κρατική επιχορήγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα επαρκούν για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών δαπανών.

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς εξελίξεις στη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα και να επιτευχθεί η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης,
θα πρέπει, εκτός του κρατικού προϋπολογισμού, να ανευρεθούν νέοι πόροι, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών της δημόσιας περιουσίας, τα τυχερά παιχνίδια, η κερδοφορία των τραπεζών και των δημόσιων επιχειρήσεων, οι κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα.

.Ι. Μηλιός: Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, αλλά η λιτότητα

«Η λιτότητα, η ανάγκη να σταματήσει η λιτότητα, και όχι το νόμισμα, είναι το βασικό επίδικο αντικείμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός.

Σε ερώτηση για τις διαφωνίες που υπήρξαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ευρώ, ο κ. Μηλιός απαντά: «Η κάθε χώρα πρέπει να ανατρέψει τις πολιτικές αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των λίγων, τις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού κράτους, τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης, όπως τις ονομάζουν οι θιασώτες τους. 

Έτσι, θα συμβάλουμε στην αλλαγή της Ευρώπης. Εμείς αυτή τη συμβολή σκοπεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να την πετύχουμε πάρα πολύ σύντομα στη χώρα μας»

Αναφορικά με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή» ο κ. Μηλιός σημειώνει: «Σε επίπεδο συνθήματος, λέμε ότι δεν είναι θέμα νομίσματος, ότι είναι θέμα πολιτικών που ασκούνται και ότι και με το λεβ που έχει η Βουλγαρία ή τη στερλίνα που έχει η Βρετανία, ίδιες πολιτικές ακολουθούνται».

Ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει τον Μάιο με τις ευρωεκλογές. 

Αυτό το γνωρίζουν όλοι και προσπάθησαν να πάρουν αυτή την παράταση. Ψήφισαν, λοιπόν, αυτόν τον προϋπολογισμό που συνεχίζει την ίδια πολιτική, έχει την πρόβλεψη για ξαφνική αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 0,5%, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν μειωμένη μεν ύφεση, αλλά συνέχιση της ύφεσης».

.Δ. Παπαδημούλης: Σεβαστή η άποψη του Π. Λαφαζάνη, αλλά μειοψηφική στον ΣΥΡΙΖΑ

«O ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει, μετά από πολυετείς συζητήσεις, και με μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου του, ότι δεν υιοθετεί την πολιτική επιστροφής στη δραχμή. Όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας παντού, εκφράζουν τις συλλογικές, συνεδριακές μας θέσεις. Η άλλη άποψη που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σεβαστή, αλλά είναι μειοψηφική», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε πως «αυτή την ώρα, όμως, και με τη συνδρομή του Π. Λαφαζάνη, πρέπει να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε με ταχύτητα και συνέπεια όσα έχουμε συλλογικά αποφασίσει».

.Σε συμφωνία για την Ενιαία Αρχή Εκκαθάρισης των τραπεζών θα επιδιώξουν να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σήμερα και αύριο σε συμφωνία για την ενιαία Αρχή εκκαθάρισης των τραπεζών της Ευρωζώνης, την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θεωρεί κρίσιμη για την αποτροπή μελλοντικών χρηματοπιστωτικών κρίσεων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Η ΕΚΤ θα αρχίσει να εποπτεύει τις τράπεζες της Ευρωζώνης τον επόμενο Νοέμβριο και θέλει μία «ισχυρή και ανεξάρτητη» Αρχή εκκαθάρισης με ένα κεντρικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί το κόστος της διάσωσης ή κλεισίματος τραπεζών. 

Η επιδίωξη αυτή της ΕΚΤ συγκρούεται με τη βούληση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προτιμά ένα δίκτυο εθνικών ρυθμιστικών Αρχών και ηγείται της αντιπαράθεσης με τις προτάσεις για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης που έκανε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν κάνει μικρή πρόοδο στην κατεύθυνση μίας συμβιβαστικής λύσης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του κ. Μπαρνιέ τον Ιούλιο. Τώρα, βρίσκονται μπροστά στην καταληκτική προθεσμία του τέλους του έτους, την οποία είχαν ορίσει οι ηγέτες της ΕΕ για την επίτευξη μίας συμφωνίας. 

Τα πιο επίμαχα θέματα που αντιμετωπίζουν είναι το κοινό ταμείο, η έκταση των αρμοδιοτήτων του μηχανισμού και το ερώτημα ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο στην απόφαση για το κλείσιμο μίας τράπεζας.

.Αποπληθωρισμός ρεκόρ -2,9% τον Νοέμβριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1960, οπότε και διατηρεί στοιχεία η ΕΛΣΤΑΤ, βρέθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, φέτος, καθώς μειώθηκε κατά 2,9%, από μείωση 2% τον Οκτώβριο. Το προηγούμενο χαμηλότερο ποσοστό του πληθωρισμού ήταν τον Φεβρουάριο 1962 (πτώση κατά 2,1%), ενώ, παράλληλα, με τη μείωση του Νοεμβρίου, ο πληθωρισμός διατηρείται σε αρνητικό επίπεδο για ένατο συνεχόμενο μήνα (το προηγούμενο «ρεκόρ» ήταν οι οκτώ συνεχείς μήνες).

Πάντως, «μελανό» σημείο παραμένουν οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κατά 18,7% σε ετήσια βάση, ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι ανατιμήσεις στα φάρμακα (κατά 25,3%, σε ετήσια βάση). 

Ανατιμήσεις καταγράφηκαν, επίσης, στα καπνικά προϊόντα (4,7%), στις νωπές πατάτες (4,5%), στο νωπό μοσχάρι (2,1%) και στα γαλακτοκομικά- αυγά (1,7%). Στον αντίποδα, λόγω των μειώσεων στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλήθηκε φθηνότερα κατά 3,4%, σε σχέση με τον Νοέμβριο πέρυσι.

.Ενεργοποιείται το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών

Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες. 

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του Συστήματος με βάση το οποίο ελεγκτές απο τις Δ.Ο.Υ, το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες θα έχουν πλήρη εικόνα εντός 24 ωρών απο την αποστολή του αιτήματος στις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων και τα δάνεια του ελεγχόμενου. 

Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις τράπεζες με αυστηρούς όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων.

.Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, επανέλαβε ο Ι. Μανιάτης

Δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, δεσμεύτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Αναφέρθηκε, επίσης, στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

«Θα δίνουμε ηλεκτρικό ρεύμα με πολύ μεγάλη έκπτωση έως 70% σε όλες τις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, των δήμων και της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει να είναι ενταγμένοι, να υπάρχει μια οργάνωση σε αυτό το πράγμα. 

Εκτιμούμε ότι πρέπει να είναι πάνω από 2.000- 3.000 αυτές οι δομές, διότι πραγματικά η εικόνα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλές ομάδες συνανθρώπων μας που χωρίς δημοσιότητα παρέχουν αλληλεγγύη με πολύ ανθρωπιά. Είναι και τα κοινωνικά συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα κοινωνικά φαρμακεία, όλες αυτές οι δομές» είπε.

.Μ. Ραχόι: Τα χειρότερα για την Ευρώπη είναι πίσω της

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε περισσότερη ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε ότι η αναμενόμενη τραπεζική ένωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας El Pais, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός τα χειρότερα για την Ευρώπη είναι πίσω της και πλέον τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.