.Liberation: Η ΕΚΤ θα σταματήσει τον ELA αύριο αν η Ελλάδα δεν αποφασίσει capital controls

Η ΕΚΤ θα σταματήσει την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει αύριο να προχωρήσει σε capital controls. Τα παραπάνω μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η γαλλική εφημερίδα «Liberation», λίγη μόνο ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση του νέου, κρίσιμου για την χώρα μας Eurogroup.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν το Σάββατο μέτρα προφύλαξης του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος από ένα ενδεχόμενο Grexit. Μάλιστα, οι 18 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης φέρονται να εξέτασαν το ζήτημα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων με τον καθορισμό ημερησίων ... περισσότερα »

.Φ. Γεννηματά: Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργος και να πάμε σε εκλογές

Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.
Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. 
Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.

Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας.
Πιστεύουμε στην δημοκρατία.

 Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ.

Αύριο το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει εκτάκτως στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

.ΔΝΤ: Δεν θα δοθεί παράταση στην Ελλάδα για την πληρωμή των δόσεων

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την πληρωμή των δόσεων που έχει ορισθεί για τις 30 Ιουνίου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.Την πληροφορία μετέδωσε ο ανταποκρτιτής του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.
Μέχρι στιγμής το Ταμείο δεν έχει τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, δεν αποκλείεται ωστόσο η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.

.Με το δημοψήφισμα μπήκε σφαίρα στη θαλάμη της ρώσικης ρουλέτας, τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης

«Ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να παίξει στη ρώσικη ρουλέτα που τον καλείτε να παίξει», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτηρίζοντας παραπλανητική την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα. «Σηκώνουμε το γάντι στην ανήθικη και καταστροφική πρόκληση.

 Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα αλλά από εθνική συνεννόηση. Αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της πρότασης, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για το ευρώ, για το μέλλον των παιδιών μας, για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πατήσει... περισσότερα »

.Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει

Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. Θα επιβιώσει, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

«Η δημοκρατία είναι η υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

.Δεν έδωσε παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου το Eurogroup

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση στο πρόγραμμα για την Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου.  
Όπως ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συνεδρίαση της ευρωομάδας θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες χωρίς την παρουσία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις υποχρεώσεις της, συμπληρώνοντας ότι η  κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί γοργά αν δεν υπάρχει πρόγραμμα στήριξης.   

.Δηλώσεις υπουργών Οικονομικών για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

«Υπήρχαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ της πρότασης των θεσμών και της ελληνικής πλευράς και θα συνεχίσω την προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάκλ Νούναν. 

Ανέφερε ότι εξεπλάγη από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα και εξέφρασε τη στήριξή του στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση. 

Πρόσθεσε ότι δεν ξέρει τί θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ σημείωσε ότι "πηγαίνουμε προς αχαρτογράφητα νερά". Εξάλλου, ο κ. Νούναν ανέφερε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ , Μάριο Ντράγκι σχετικά με το πόσος χρόνος απομένει και τί σκοπ...περισσότερα »

.Ν. Βούτσης: Το παιχνίδι δεν τελείωσε

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ολομέλεια της Βουλής για να εγκρίνει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Απολύτως επιτακτική και χρήσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που άνοιξε την αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής.

 Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα είναι αναγκαία ως επιλογή σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων γιατί αφορά το μέλλ... περισσότερα »

.Παν.Σκουρλέτης: Υπερασπίζουμε με σθεναρότητα την εντολή του ελληνικού λαού

«Η πρόταση του πρωθυπουργού και η κυβερνητική απόφαση να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό την γνώμη του βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας ,Πάνος Σκουρλέτης. 

« Είναι μια στάση υπεράσπισης με αξιοπρέπεια και σθεναρότητα της εντολής του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές. Θεωρώ την κίνηση αυτή ως την κορύφωση μιας τακτικής η οποία υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αρνούμενοι να υπογράψουμε μια τέτοια συμφωνία που θέλουν οι δανειστές» ... περισσότερα »

.Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς θεωρεί ότι είναι διχαστική και οδηγεί σε κάθε περίπτωση τη χώρα σε αδιέξοδο, αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ .Εισηγητής στη συζήτηση στη Βουλή ορίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να τεθεί ζήτημα αντισυνταγματικότητας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανσή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει κείμενο συμφωνίας στα χέρια των κομμάτων και δεν είναι επαρκής ο χρόνος για να ενημερωθούν οι πολίτες για το ζήτημα.

Για το ΠΑΣΟΚ το πραγματικό δίλλημα είναι Ναι ή Όχι στο ευρώ, Ναι η όχι στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση ισχυρίζονται στο ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του επιδιώκει να μεταφέρει και να καταστήσει το εσωτερικό του αδιέξοδο σε αδιέξοδο της χώρας.

.Το «ρουά ματ» του Eurogroup που αφήνει στον αέρα το δημοψήφισμα

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς η Βουλή αποφασίζει για το δημοψήφισμα, όμως παράλληλα όλα κρίνονται στις Βρυξέλλες, αφού ακόμη και το δημοψήφισμα μπορεί τελικά να μείνει στον αέρα.

 Η Βουλή αποφασίζει για την πρόταση περί δημοψηφίσματος που αιφνιδιαστικά κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, έχοντας κλιμακώσει τη σύγκρουση με του Θεσμούς, μιλώντας για εκβιασμό και τελεσίγραφα χαρακτηρίζοντας ως ένα νέο σκληρό μνημόνιο την πρόταση που θα έφθανε σήμερα προς έγκριση στο Eurogroup. 

Την ώρα αυτή, όμως η πρόταση των Θεσμών είναι στον αέρα, καθώς ήδη από τα ξημερώματα ευρωπαίος αξιωματούχ... περισσότερα »

.Καταθέτες και Ντράγκι αποφασίζουν για τις τράπεζες

Το Eurogroup, ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και η συμπεριφορά των καταθετών κρατούν τα κλειδιά για τις ελληνικές τράπεζες μετά την πρόταση του δημοψηφίσματος. Μέχρι στιγμής τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών λειτουργούν κανονικά και δεν παρατηρούνται μεγάλες ουρές, ενώ η κίνηση θα ήταν αυξημένη έτσι και αλλιώς καθώς μπήκαν οι συντάξεις το απόγευμα της Παρασκευής. 

Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλεί... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.