.Γιούνκερ: Δεν υπάρχει νέα ελληνική πρόταση

«Έχουμε καταστήσει σαφές στον κ. Τσίπρα τι πρέπει να κάνει» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν πριν από λίγα λεπτά και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει νέα Ελληνική πρόταση.

«Είμαι ευτυχής κάθε φορά που βλέπω τον Τσίπρα. Μιλήσαμε χθες και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Δεν ήρθε σήμερα  με νέα πρόταση αλλά του έχουμε καταστήσει σαφές τι πρέπει να κάνει», τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

.Πρώτα βραχυπρόθεσμη συμφωνία για τις έκτακτες ανάγκες και μετά νέο πρόγραμμα ζητά η Ελλάδα

Η Ελλάδα ζητάει από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη μια προσωρινή λύση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών που θα καλύπτει το υπόλοιπο του Ιουλίου, την ώρα που θα διαπραγματεύεται μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, δήλωσε έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

«Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι για μια διευθέτηση μέχρι το τέλος του μήνα… με στόχο να προετοιμαστεί μια μεγάλη, βιώσιμη συμφωνία, κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

.Σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν 'ακούμε' και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η μεγάλη βιώσιμη συμφωνία». 

Αύριο συνέρχεται, με τηλεδιάσκεψη, το Eurogroup προκειμένου να εξεταστεί το «κοινό έδαφος». Εξάλλου, την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να υποβάλλει αύριο νέο αίτημα για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές π... περισσότερα »

.Ολάντ: Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε σήμερα το βράδυ, δήλωσε προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Εξηγώντας είπε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα από την πλευρά της Ελλάδας έτσι ώστε να καταθέσει προτάσεις αξιόπιστες, αλληλεγγύη από την Ευρώπη γιατί το διακύβευμα είναι ευρωπαϊκό και ταχύτητα απ? όλους γιατί μέσα στην εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ο πρόεδρος Ολάντ είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε στο Eurogroup προτάσεις, οι οποίες όμως πρέπει να συμπληρωθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν. Συζητάμε, συνέχισε, για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι βραχυπρόθεσμο για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και ένα μεσοπρόθεσμο γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για την Ελλάδα κάθε τρεις μήνες.

.Ματτέο Ρέντσι: Πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική Ευρώπη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι αναφέρθηκε και πάλι σήμερα στην ανάγκη επίλυσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης και στην ευρύτερη πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παίρνοντας το λόγο στο Cern (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας) της Γενεύης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: 
«Ετοιμάζομαι να μεταβώ στις Βρυξέλλες για μια πολλοστή συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας. 
Το πρόβλημα σχετίζεται με τι είδος Ευρώπης θέλουμε για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «για να μπορέσει να οικοδομηθεί μια πολιτική, και όχι μόνον οικονομική Ευρώπη πρέπει να επιστρατεύσουν όλοι, την μέγιστη εξυπνάδα τους».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.